35 מקומות לאכול בהם סושי מומלץ

עם גבינת שמנת או עם טחינה, בסנדוויץ' או מפורק בצלחת ואפילו טבעוני. לצד השניצל, החומוס והפלאפל נדמה שהסושי זכאי למקום של כבוד בין מסעדות ארצנו. לכבוד יום הסושי הבינלאומי שחל היום הנה המקומות המצטיינים בתחום:

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
סושי

זה אמנם התחיל פה בשנות ה-90, אבל אפשר להגיד שרק בשני העשורים האחרונים גילו הישראלים את הסושי באמת. התוצאה: תחת כל עץ רענן נפתחת סושייה. אבל איפה הסושי שלנו ומה שקורה ביפן. אנחנו הישראלים אוהבים את הסושי שלנו עם גבינת שמנת, מיונז או עם טחינה, מטוגן מבחוץ או עם מגולגל בפנקו מבפנים ועוד שלל וריאציות שהיו גורמות ליפנים להתהפך על הטטאמי שלהם. זאת, כמובן, מבלי להזכיר את החלק ההולך וגדל של ישראלים שביקרו בשנים האחרונות ביפן ומאז נשבעים בחירוף נפש כי סושי ישראלי הוא שיקוץ זוועתי ומעורר פלצות ובמילים אחרות, "בשביל סושי טוב אנחנו מתחפפים מפה". תנוחו. או לכו לכתוב טוקבק.

מעבר לכל אלה, מצד זה או מזה, נדמה כי בשנים האחרונות אנחנו מוכנים להמתין גם שעה ומחצה לסושי שיגיע במשלוחים ואפילו ילדים קטנים שזוללים סושי בצ'ופסטיקס ומבקשים תוספת וואסאבי הם כבר לא מחזה נדיר במחוזותינו. כמו תמיד, בין שלל הסושיות שצצו יש מקצועניות ומעולות שבעליהן השתלמו בחו"ל, נסעו עד ליפן וחזרו מאסטרים ולצדן יש עדיין לא מעט מסעדות (ורשתות) חובבניות למדי, שלא לוקחות ברצינות את מלאכת הרכבת הרול וגרוע מכך, את בחירת הדגים. אדרבה כשמדובר בדגים נאים, שחייבים להיות בשיא טריותם ממש, אין פה מקום לסטיות תקן.

לכבוד יום הסושי הבינלאומי שחל היום, בחרנו את אלה שמציעות סושי מעולה ומומלץ בישראל, חלקן - לאו דווקא סושיות, אבל כל רול בהן הוא סיפור.

פספסנו את הסושי האהוב עליכם? ספרו לנו בתגובות

שומרים על הגחלת: יאקימונו

יאקימונו
המצטיינים בתחומם: יאקימונוצילום: תומר אפלבאום

היא קיימת כבר למעלה מ-25 שנים וגם אם רואים עליה כבר את השנים, מה ששלה שלה. מהרגע הראשון, יאקימונו הציעה סושי איכותי ומוקפד הכי קרוב ליפן. מבלי להתפשר על חומרי הגלם, מציעים פה מנות יוצאות דופן וייחודיות שלא תמצאו בשאר המסעדות, חלקן מבוססות על דג הטרחון הצהוב הנהדר ועל צלופח נהרות. לצד הסושי, יש פה סלטים מיוחדים, דים סאם ושלל מנות חמות. שימו לב לרול שרימפס קצוץ בוואסאבי קרים עטוף אבוקדו וסלמון נא ולרול צלופח בפנקו ושרימפס טמפורה עטוף קוויאר שרימפס (95 שקלים כל אחד). יש פה גם תפריט קוקטיילים וסאקה מקצועי לצד תפריט יין מוצלח ושירות מוקפד. עסקיות הצהריים וארוחת טעימות הערב, הן עדיין מהמשתלמות בעיר. כדאי לדעת כי סניף כשר של יאקימונו פועל בלובי של מלון הילטון תל אביב. בקיצור, היה ועודנו אחד מהמקומות הכי טובים בארץ לסושי.

יאקימונו, רוטשילד 19, תל אביב. 03-5175171.

כמעט כמו בלונדון: דיינינגס  

השף מסאקי סוגיסאקי דיינינגס
לקח להם זמן להתאפס ולהוריד מחירים, דיינינגסצילום: אנטולי מיכאלו

לפני ארבע שנים נפתחה במלון נורמן מסעדת דיינינגס היפנית, שנחתה כאן היישר מלונדון, יחד עם חומרי גלם עיליים, תפריט סאקה סופר פרימיום ומנות נוטפות חדשנות ויצירתיות. זה התחיל אמנם מהוסס ומבולבל, אך עם חילופי השפים שנעשו בה לאחרונה נראה שהמסעדה התאפסה על עצמה ומנפקת יצירות מופת קטנות ויקרות ולראיה - המסעדה דורגה במקום השני בארץ עם ציון 15 מתוך 20 במדריך גומיו למסעדות הטובות בישראל. בתפריט מנות סושי עם חומרי גלם כמו צלופח נהרות, כבד אווז צרוב וסויה מתוקה; סרטן רך שריון בטמפורה, קינג קראב, סלט גרגר וויניגרט יוזו-לימון-שום; טמפורה לובסטר, סלט גרגר, צ'ילי סויה מתוקה וספייסי שומשום; סשימי ירקות דג ים עונתי עם וינגרט היביסקוס ואצות ים, ועוד (29-130 שקלים). לצד תפריט סושי ושלל דגים נאים, גם מנות חמות כמו טריאקי בורגר אנטרקוט, בלק קוד על הגריל עם ירקות או ריב איי "מיסו זוקה" עם ירקות העונה ווייגרט יוזו ושום. יקר אש אבל האווירה שתנתק אתכם באחת מתל אביב המיוזעת והמרפסת בגג הקומה השלישית, שווים זהב. בקיצור, סושי באווירה מהודרת ששמור אצלנו לאירועים מיוחדים.

דיינינגס, נחמני 25, תל אביב. 03-5435444.

סושי עקבי ונטול יומרות: אונמי

סושי של אונמי
קלאסיקה. הסושי של אונמיצילום: תומר אפלבאום

אונמי, אולי מסעדת הדגל של המטבח היפני בישראל (בהגדרה עצמית, לפחות) סוגרת כבר כמעט עשרים שנה מאז התמקמה ברחוב הארבעה. לא עניין להקל בו ראש, במיוחד בעת בה מסעדות נסגרות חדשות לבקרים. למרות אלו, "אונמי" הרוויחה כבר מזמן את התואר "מוסד" והוא לא כזה שנרכש בקלות. בהתאמה, תמצאו כאן מנעד מנות יפניות נאמנות למקור, מי יותר ומה פחות. החל משני סוגי מרק ראמן מסורתיים למדי, נטולי שטיקים או טריקים, עשירים ונכונים, דרך מרקי אודון ומיסו, אגדאשי טופו שמיימי שהפך (כמעט) למיתי וכלה בעניין שלשמו התכנסנו: הסושי. באונמי מגוון רחב עד מבלבל של סשימי, ניגירי או מאקי, קרוב דיו וברובו כדי להתכנות "קלאסי", אם לא מסורתי. בין האחרונים תמצאו למשל: ניגירי טורו (טונה), ניגירי אונגי (צלופח), קאיסן קוקטייל מאקי עם שרימפס, סקאלופ, קלמרי, ביצי סלמון, ועוד (16-68 שקלים לסושי).  

אונמי, הארבעה 18, תל אביב. 03-5621172. 

יציבות לאורך שנים וקהל לקוחות נאמנים: מון

סושי במון
יש מי שאוהבים ויש מי שלא מבינים מה הקטע. הסושי של מוןצילום: רותם מימון

הארץ מתחלקת בין חובבי מסעדת "מון" הנאמנים לה, לבין הספקנים שלא מבינים על מה המהומה. בכל זאת, מון על צמד סניפיה, הראשון בבוגרשוב והשני בפינסקר (בתל אביב), אף היא אחת מהוותיקות, היציבות והאהובות מבין הסושיות, אפילו שהיא גם נגועה במערביזציה. הסניף הראשון והמרכזי הוא המוכר והעמוס; בסניף השני ("מון דילייט") תמצאו אווירה יומיומית יותר, פחות אפלולית, מה שהופך אותו גם לסניף משוחרר ואולי משפחתי יותר. עוד בונוס: בשני הסניפים מחזיקים מגשים וסכינים נפרדים עבור נשים הריוניות המבקשות לאכול סושי ללא חשש. בין המנות בתפריט, עוביו כשל ספרון: קרימי קארוט, מאקי חדש המבוסס על בס, שרימפס מאודה, קרם גזר, חמאה ועלי מיקרו בזיליקום; בלאק ממבה, מנה שהפכה זה מכבר לרב מכר ובבסיסה כדור אורז עטוף בנתח דג לבחירה; מאקי בוניטו, עם טונה, שבבי בוניטו ואבוקדו; מאקי "דונט וורי", עם סלמון, שרימפס בטמפורה, צלופח, אבוקדו וטוביקו; או "בּי האפּי" שהוא כמו "דונט וורי", אבל במקום טוביקו – ביצי דאון מצופות וואסאבי (17-59 שקלים לרול). 

בוגרשוב 58, פינסקר 30, תל אביב. 03-6291155. 

לאכול עם העיניים: TYO

קומבינציית סשימי ונאגירי, TYO
קומבינציית סשימי ב- TYOצילום: תומר אפלבאום

בקצה רחוב מונטיפיורי שוכן היכל הסושי הזה, שכולו חלל אוורירי בצבע שמנת לבן ומנות הסושי בו מוגזמות והולכות עד הקצה, מבוססות דגים טריים וקישוטים אחרים. בערב תרגישו כמי שנקלעו למסיבה של דוגמניות וכדורגלנים, עם מוזיקה צוהלת וכן גם סושי לא רע בכלל, אבל זה לחלוטין לא מקום לכולם. כבר בראשונות מנות מוגזמות כמו טונה פואה גרא וטוביקו שחור; טטאקי לוקוס עם שמן צ'ילי חם; ספייסי בלק טייגר שרימפס בטמפורה ופיצה טונה אדומה עם חמאה של שום צרוב, עגבניות שרי, פרמזן, צ'ילי ועשבים טריים. בגזרת הסושי הברקות כמו סלמון יוזו עם ספייסי סלמון, סלמון סקין, מלפפון ואספרגוס; הקזושי שהם ריבועי אורז עם ספייסי טורו סלמון, ספייסי טונה וממרח אצות ביתי; תירס וסלמון בפנקו עם לימון ומיסו; לוקוס וואסאבי עם שבבי טמפורה, בצל ירוק, מלפפון, טקוואן, עטוף בדג לבן וטוביקו וואסאבי ועוד (57-140 שקלים). דווקא בצהריים, ללא אווירת המסיבה, נעים פה יותר ומוגשות כאן עסקיות משתלמות במחירים של 68-130 שקלים כולל ראשונה ועיקרית.

TYO, מונטיפיורי 7, תל אביב. 03-9300333

כשר? לא מה שחשבתם: ניני האצ'י

סושייה שנותרת תדיר מתחת לרדאר ואפשר גם לקרוא לה צנועה, היא מהמעולות בעיר, כן - חרף היותה כשרה. בתפריט ראשונות ופתיחים טובים במחירים מצחיקים, סלטים אסיאתיים, שיפודי גריל יפני, מרקי ראמן, מנות נודלס וגולת הכותרת: סושי מצטיין. בין המנות סלמון סקין ואבוקדו עטוף בבצל ירוק, סלמון טריאקי רול עם אבוקדו, אספרגוס וגזר, טונה קראנצ'י, אינטיאס ובצל ירוק, לוקוס אבוקדו קריספי ועוד. תפריט המיוחדים כולל יציאות כמו סושי עם שניצל פנקו, רול סומטאמאקי עם גזר, מלפפון, אבוקדו, עטוף בקולרבי ופלפל חריף, במבהרול של חמאת בוטנים ומלפפון ועוד (19-52 שקלים). כדאי לדעת שיש פה גם פס סושי נפרד לחלוטין עבור נשים בהריון, שלל מנות טבעוניות ותפריט אלכוהול כיפי ומשתלם, כמו גם שירות משלוחים לרחבי העיר. במלים אחרות, אחת הסושיות הטובות כרגע בתל אביב.

ניני האצ'י, בן יהודה 228, תל אביב. 03-6249228. כשר.

מופרע ומושחת: סוהו

תעקמו את האף כמה שאתם רוצים, סוהו היתה ועודנה אחת מהמסעדות הפופולריות ביותר בארץ ולא בכדי. הווייב מסיבתי תמיד והמנות העצומות מאפשרות חלוקה קבוצתית ובעיקר טעימה מכמה שיותר אופציות, בעיקר כשזה מגיע לסושי. ונאמר זאת מיד: יפנים (ואניני טעם) היו מתאבדים כאן, אבל תפריט הסושי של הסוהו מוגזם ומושחת אפילו יותר משאר המנות וזה לא עניין של מה בכך. הפוטומאקי, למשל, הם ענקיים ומרובי מרכיבים ותוספות, הפאנקי רול במילוי סלמון ואבוקדו, מלפפון ושברי בוטנים מלוחים מעל הוא יציאה חמודה; ושווה לשים לב לצ'יקן קראנץ' רצועות פילה עוף טמפורה עטופות באבוקדו וטריאקי; לרול פוקימון שבו אבוקדו, גזר ובטטה עטופים בדף אורז מטוגן ומצופה שברי פקאן סיני; פינק בטטה שבו אבוקדו עטוף בבטטה קריספית מוגש עם רוטב סלק מתוק; ליהי רול שהוא אינסייד אאוט עטוף בסלמון ועוד. בקטגוריית הקרייזי סושי מנות מוגזמות אפילו יותר כמו טייפון רול בוער מחריפות, ספייסי האץ' של כיסוני דג ממולאים אורז חריף ודג קצוץ, ג'י רול, קרייזי ססמי, טונה קריספי רייס וקרייזי טוביקו (35-65 שקלים). בקיצור, הסושי הכי לא מעודן בארץ לא לאנינים.

הסושי של סוהו
מוגזם, צבעוני, מושחת ויוצא דופן, הסושי של סוהוצילום: איציק בראל

סוהו, משה בקר 15, ראשון לציון. 03-9658395.

הקטן והצנוע: אקיקו

במרכז שוסטר ברמת אביב נפתח לפני כמעט עשור אקיקו, סושי בר יפני אותנטי להפתיע. מאחורי המקום עומדת אקיקו, ילידת יפן שעלתה ארצה עם בעלה שי, לפני 18 שנים. כשגילו השניים שאין סושי טוב לרפואה באזור החליטו להקים את המקום על טהרת ארץ הולדתה. בין שלל דגים הנאים ומנות הניגירי, שימו לב לפוטומאקי סלאדה מאקי של שרימפס, סרטן, טמאגו, חסה ומיונז יפני; טמפורה מאקי של שרימפס טמפורה, סורימי טמפורה, אספרגוס טמפורה, מלפפון וחסה; טמאקי ביצי דגים, סלמון ואבוקדו ועוד. כדאי לדעת שיש פה קומבינציות משפחתיות עצומות בגודלן (214-458 שקלים), תפריט בנטו ילדים מלא הומור ומגוון (24-40 שקלים) וכן מוצרים אסיאתיים ביבוא אישי כמו סאקה, חומץ מירין, מיונז יפני ומחית יוזו-מיסו משגעת. בקיצור, אחרי כל השנים אקיקו היא עדיין הסושי שמרבית התל אביבים לא מכירים.

הסושי המפורק של אקיקו
עשתה את זה לפני כולם, הסושי המפורק של אקיקוצילום: רותם מימון

אקיקו, אבא אחימאיר 17, רמת אביב, תל אביב. 03-6417641.  

סושי מבית טוב: פו סושי, קיסו, נוצ' וני-שי

ארבע מסעדות סושי מאותה משפחה וכל אחת דומה ושונה ופונה לכל חך וטעם כמעט. אנחנו אמנם חסידי קיסו ונוצ', אולם התורים המתארכים מדי ערב בפו עושים את שלהם. פו הוקמה כסושייה שכונתית אך מהר מאוד הפכה למקום הנכון לראות ולהראות בו בצפון הישן של תל אביב. בתפריט אפשר למצוא מלחמניות באן מאודות ועד נודלס, מנות מהמטבח היפני המסורתי עם פיתול עדכני וכן - גם סושי.

בקיסו, כיאה למסעדה שהתמקמה בפאתי קריית אונו, מציעים תפריט שפונה לכל המשפחה. בתפריט הסושי תמצאו רולים של בטטה ואבוקדו בטמפורה, סלמון ואבוקדו רול בשומשום שחור, שרימפס חלוט עם אספרגוס, ספייסי מיונז וטוביקו עטוף בשבבי נורי; פיש אנד צ'יפס רול של דניס בטמפורה, ספייסי מיונז, מלפפון ובצל ירוק בציפוי שבבי בטטה עם רוטב טרטר, אונאגי רול של צלופח וקנפיו אם אבוקדו וטריאקי מעל; קאני רול של סרטן רך שריון בטמפורה ועוד.

נוצ' הממוקמת בלב רמת השרון, היא אסיאתית שכונתית מוקפדת שבמרכזה קערות נודלס ותבשילי אורז. אפשר למצוא פה מבחר מהנה של סושי מוצלח למדי, רענן ומקורי, שופע אופציות צמחוניות. שימו לב לרולפאש של סלמון צרוב, שרימפס חלוט, חסה, ספייסי מיונז ואבוקדו בציפוי טמפורה; לשרימפס טמפורה רול עם אבוקדו עטוף בסלמון; אאוט אוף קונטרול של ספייסי טונה, אבוקדו ושבבי טמפורה בציפוי טונה; ניהון רול, פרפל ריין ותאי רול הייחודיים (34-54 שקלים).

סושי מבית טוב
שילובים על שילובים שונים. פו סושיצילום: רותם מימון

ני-שי היא האחות האסיאתית שנפתחה בנתניה והמצטרפת האחרונה לקבוצה. במקום אומנם מציעים מטבח אקלקטי עם מנות מתאילנד, הודו, יפן ווייטנאם ובכל זאת, תפריט הסושי שלה נרחב, מגרה ומתגלה כמוצלח. ראשית, דווקא הסושי הצמחוני גונב פה את ההצגה עם מנות כמו רול טופו בטמפורה עם אבוקדו, קנפיו, טמאגו ושומשום או קריספי שימג'י רול עם ירקות וצ'יפס בטטה. עוד מומלצים: רול של סרטן רך שריון בטמפורה עם אבוקדו, מלפפון ושבבי טמפורה, רול של סלמון סקין מצטיין, וולקנו טונה שהם כדורי אורז עטופים בסשימי טונה וטמפורה וסושי סנדוויץ' של צלופח. ההגשה היפה כוללת פרוסות מלפפון טרי ומעבר לטריאקי ולספייסי מיונז המוכרים גם כמו-פסטו ירוק עשוי מגרגר הנחלים.

פו – ירמיהו 2, תל אביב. 03-6051000; קיסו – דרך רפאל איתן 1, קרית אונו. 03-7501111; נוצ' – רחוב הסייפן 31, רמת השרון. 03-5403333; ני-שי – שדרות עובד בן עמי 113, נתניה. 09-8788888. 

האחות הקטנה שעלתה לגדולה: מינאטו הרצליה 

פתיחתה של מינאטו הרצליה, אחות קטנה למינאטו קיסריה הוותיקה, לפני כשש שנים, היתה בשורה של ממש. שוב, הגם שמדובר במסעדה כשרה, האיכות פה מצליחה להתעלות לגבהים ובשממה הקולינרית של הרצליה, מדובר בהרבה יותר מנווה מדבר. המסעדה הקטנה שקטה ורוגעת ואפשר להתרכז בסושי המופתי. בראשונות שלל סלטים יפנים קרים, טרטר סלמון או טונה, שיפודים וגם מנות עיקריות חמות. בסושי כדאי להתמקד ברול סלמון סקין, רול טבעוני של זוקיני או אפונה סינית בטמפורה, טונה טטאקי רול עם בצל סגול וספייסי מיונז, מלפפון ושבבי טמפורה ועוד (26-75 שקלים). כדאי לדעת שיש פה יופי של תפריט סאקה ואפילו שוצ'ו, תזקיק יפני מסורתי, ההולם את ימי הקיץ החמים מאוד.

מינאטו
כשרה ולוהטת, מינאטו בהרצליהצילום: באדיבות המקום

מינאטו, המנופים 8, הרצליה. 09-7731703. כשר

ברוח שיבויה: אוקינאווה

אחרי סניף מוצלח למדי שפועל כבר כמה שנים ברחוב שבזי בנוה צדק ומהווה מובלעת אינטימית, נפתח לפני קצת יותר משנתיים סניף צבעוני, מרווח מעט יותר במתחם לבונטין. את התפריט המקורי בנה שף רועי סופר והוא כולל גם ראשונות מקוריות, נודלס ומנות אורז מוקפצות בווק. תפריט הסושי חד ומוקפד ותוצאה היא מנות לא פחות ממעולות. שימו לב לוולקנו רול שכולל שרימפס טמפורה, מלפפון, קנפיו ושקדים קלויים במעטפת סלמון ואבוקדו; קאריביין רול שכולל צלופח, שרימפס בטמפורה ואבוקדו במעטפת שומשום שחור, ביצי סלמון וטריאקי; שיבויה רול של סלמון, אבוקדו, עירית, קנפיו, שבבי טמפורה במעטפת טונה אדומה ואבוקדו (34-49 שקלים). וזה מה שחשב ששגיא כהן על המקום

מסעדת אוקינאווה
גם ביפן עצמה חלה מערביזציה, אוקינאווהצילום: אפיק גבאי

אוקינאווה, לבונטין 11, תל אביב. 03-5101099.  

מלכת הדרום: קמפאי

בשנים האחרונות נפתחו בבאר שבע סושיות מעניינות ולא רעות כלל כמו איזאקאיה וסן שיי, בד בבד עם המשך השתלטות רשתות הסושי על המרחב הדרומי. ובכל זאת, נדמה שקמפאי נשארה המקום לאכול בו סושי בבאר שבע וממנו יצאה הבשורה לכל רחבי הארץ, בפורמט מהיר. לצד תפריט אסיאתי רחב שמתומחר באופן תל אביבי למדי, מגישים פה אוכל מוצלח רוב הזמן. בתפריט הסושי שווה להתמקד בסנדוויץ' סושי של סלמון וסלמון סקין במילוי אבוקדו ובטטה, עטוף שבבי טמפורה ורוטב טריאקי; בסנדוויץ' ספייסי טונה במילוי טונה פיקנטית, אבוקדו, בצל ירוק, בטטה, עטוף בשבבי טמפורה וספייסי מיונז; בקראנץ' מוצרלה של סלמון, אבוקדו, אספרגוס ובצל ירוק עם מוצרלה בטמפורה (36-45 שקלים). בתפריט עוד שלל אפשרויות בהרכבה אישית וקוקטיילים מוצלחים שכן בבעלות הקבוצה גם בר הקוקטיילים הבאר שבע בטי.

סשימי סלמון בטמפורה של קמפאי
סשימי סלמון בטמפורה של קמפאיצילום: מישל

קמפאי, חיל הנדסה 1, מרכז ביג, באר שבע. 08-6655999.

הסושייה הסודית: סושי בר דניה

הסושי הקטן שמתחבא בשכונה היוקרתית, כל כך נחבא אל הכלים שאפילו חיפאים זללנים מופתעים לגלותו. המקום אמנם קטן אבל התפריט מהוקצע ומבטיח. תמצאו פה כמה ראשונות מצטיינות, דים סאם ומנות ווק אבל הסושי הוא העיקר. במיוחדים שימו לב לסלק טמפורה שהוא רול במילוי סלמון, אבוקדו, בטטה, שיטאקה וציפוי סלק טמפורה; לריינבואו שכולל אושינקו, מקלות סרטנים, מלפפון, עירית, במעטפת פילה סלמון, טונה אדומה, אבוקדו ובטטה; שרימפס טמפורה עם אבוקדו, גזר, בצל ירוק בציפוי שומשום קלוי, שחור ושבבי טמפורה לצד שלל רולים צמחוניים עשירים (26-47 שקלים). בקיצור, הסושי הטוב ביותר שאתם לא מכירים.

סושי בר דניה, ליבריה 2, חיפה.  04-8445510.

כל העמק והגליל: תאי צ'ין

מסעדה אסיאתית שפועלת בטבעון כבר 20 שנה והמנות שמציעים בה פותחו ושוכללו לאורך השנים בהשראת המטבחים של וייטנאם, תאילנד וסין (ומכאן גם שמה, תאי-צ'ין), אבל לא רק. בין היתר, תמצאו גם מבחר מסחרר של סושי, שמתאים לכל טעם וכיס, ויש אפילו אזור נפרד לטייק אוויי כדי שלא תצטרכו לעמוד הרבה בתור כדי לקחת הביתה (ויש גם משלוחים ברחבי העמק). בין המיוחדים שימו לב למנעד רולים שמגולגלים עם גבינה וביניהם פוטומאקי מעושן עם סלמון מעושן וגבינת שמנת (שימו לנו את זה בבייגל ונגיד אמן) או לחלופין סלמון מגורו אינסייד אאוט ובו סלומן טרי, טונה אדומה טרייה, אבוקדו, עירית וגבינת פומאל בפנקו; יש גם פוטומאקי ספיישל שמגיע עם סלמון, עירית, אבוקדו וגבינת פרומעז בפנקו. אולי לא הרולים האותנטיים ביותר בעולם אבל טעימים ביותר והולמים ימים שמתחשק סושי וגם כריך פינוקים באותו הרול (18-46 שקלים). 

תאי צ'ין בטבעון
תאי צ'ין בטבעון, הסושי הכי טוב בעמק יזרעאלצילום: אגמדיה

תאי צ'ין, ככר בן גוריון 1, טבעון. 053-8095398.

עד אילת בשביל סושי מתוק: ג'ינג'ר

למרות החשדנות כלפי מסעדות שמציעות מטבח שמוגדר כ"פיוז'ן" ובאופן ספציפי יותר, פיוז'ן פאן-אסיאתי ולצידו גם בר סושי, ג'ינג'ר האילתית היא סטיית תקן ראויה, חריגה ומוצלחת. תפריט האקלקטי ומקבץ יחדיו מנות כמו ראמן, גיוזה או סושי מיפן, טום יאם ופאד תאי מתאילנד, סלט וייטנאמי, דג מלזי או עוף בנוסח קוריאני, בסוף – הכל יוצא מוצלח ומצליח להפתיע. אל תוותרו על רול סושי קלאסי כלשהו, אפילו סלמון ואבוקדו (34 שקלים), כי רק כך תוכלו להקיש על איכותה. שדכו לה קומבינציה של תשע יחידות סשימי (96 שקלים) או ניגירי אבי וקאני, שרימפס ומקלות סרטנים בהתאמה (28 ו-24 שקלים) ואם כבר הדרמתם עד אילת, פנקו את השן המתוקה שלכם גם עם מנת סושי לקינוח, בדמותו של מאקי שוקולד, כשבמקום רוטב סויה בצד, מגיע עם קרם שוקולד לטבילה (42 שקלים).

ג'ינגר, דרך יותם 3, אילת. 08-6372517.

הסושי ששם את פתח תקווה על המפה: אויאמה

קצת כמו במקרה של ג'ינג'ר, העובדה שאויאמה לא מקדישה את עצמה למטבח אסיאתי אחד עלול לפגוע בתדמית שלה בקרב חובבי אוכל ומומחים אחרים. לזכותה של אויאמה, מסעדה פאן-אסיאתית שמשובצת במתחם קניות (יכין סנטר) כבר עשור, ייאמר כי מעולם לא הייתה לה כוונה להתחבב על כולם או לפנות למכנה המשותף הרחב ביותר. קשה שלא לתת לה נקודות זכות על עצם היותה מסעדה שלאורך השנים נותרה לא כשרה, ומגישה אפילו בשר לבן – גם בשבת, לא עלינו, חרף במתחם קניות בפתח תקווה, אזור בו שומרי כשרות הם חלק מהאוכלוסייה. אם להגיע לעיקר, במקרה של הסושי, תנו דרור לצד ההרפתקני ונסו את הרול הספיישל דרגון ובו ספייסי טונה, אבוקדו, פלח לימון וקרם ואסאבי במעטפת אבוקדו וטוביקו (42 שקלים); או מיקס רול ובו טונה, סלמון, מלפפון, עירית, קרם ואסאבי וביצי סלמון במעטפת אבוקדו (49 שקלים) או בכלל נסו את רוק שרימפס, רול ובו ספייסי טונה, אבוקדו עטוף שומשום שחור ומעל – פופקורן שרימפס (47 שקלים). באים בצמד? לכו על קומבינציה זוגית מצוינת (32 יחידות ב-148 שקלים).

מסעדת אויאמה בפתח תקווה
לא מנסה להתחבב על הקהל הרחב - אויאמה בפתח תקווהצילום: אלמוג דביר

אויאמה, דרך יצחק רבין 17, מתחם יכין סנטר, פתח תקווה. 03-9235368.

מעמיד את נתניה בתור: מוג'ו

במרכז קניות ובילויים בנתניה, בין מסעדת המבורגר לבין רשת בתי קולנוע, מסתתרת כבר עשור אחת המסעדות המצליחות באזור, מוג'ו. זה לא התפריט הגדול שקורץ למיטב להיטי המזרח שיוצר פה תור תמידי. זה משהו מעבר. ככל הנראה זה השילוב בין אווירה לאוכל שקל לחבב ומשדך גם תאורה ומוזיקה לחוויה הכוללת, מכלול שמעט מדי מסעדות באזור מספקות. וזה לא חף מנפילות, למשל בגזרת הטבעונים (או הנמנעים הגלוטן), שיתקשו למצוא פה פתרונות מספקים. למרות זאת, בגזרת הסושי, אוהבי המנות הגדולות, הגרנדיוזיות וששולחן שלם יוצא בקריאות בהגיעו – זה המקום בשבילכם. למשל הטונה קראנץ', רול ובו מתחברים יחד טונה אדומה, מלפפון, ספייסי מיונז, טמפורה, למון גראס, טוביקו ובצל ירוק (45 שקלים); חובבי סושי בטעמים מתקתקים יעריכו את הטריאקי מאקי, רול עם סלמון צלוי, מלפפון, אבוקדו, צ'יפס בטטה ורוטב טריאקי (45 שקלים). הסולדים מאצה ימצאו גם רול עטוף בדף אורז, ממלא מקום לאצה, ומגיע עם סלמון, גבינת שמנת, אבוקדו, מלפפון ונענע – והופ, יש לכם רול סושי וייטנאמי-אמריקני (45 שקלים).

מוג'ו
הכי טוב בנתניה, מוג'וצילום: בן יוסטר

מוג'ו, גיבורי ישראל 17, מתחם Y סנטר פולג, נתניה. 09-8850716.

סושי והמבורגרים הולכים ביחד: אסיה מוניקה

מסעדת הפיוז'ן של השף דניאל זך היא דוגמה לדרך שבה מטבח פיוז'ן שעשוי כהלכה הוא לא בהכרח מילה גסה. באסיה מוניקה משדך זך בין שני מטבחים שחביבים עליו ועל החך המקומי – מטבח אסיאתי (במובנו הרחב) ומטבח אמריקאי, עם דגש על מנות גריל. בהתאמה, תמצאו בתפריט, מצד אחד – מנות שמושפעות מהמטבח התאילנדי, הווייטנאמי או היפני ומצד שני – מנות טיפוסיות ברוח קליפורניה (לדומה: נתחי בשר עבים או המבורגרים דשנים). למרות זאת, נדמה כי אין באף אחד מהמטבחים כדי לפגוע או לגרוע מהשפעתו של מטבח אחר בתפריט ובאופן כמעט אניגמטי, כל המנות מתקיימות זו לצד זאת בחברותא. חובבי הריגושים ישמחו להתנסות ברול ספייסי טונה עם בצל ירוק, ספייסי מיונז יפני, טוגראשי (ה"ראס אל חנות" של היפנים), מלפפון, אספרגוס ושבבי פנקו (36 שקלים); בגזרה הטבעונית, תמצאו כאן רול אינסייד אאוט בו טופו במרינדה, קנפיו ושיטאקה במעטפת אבוקדו ובטטה (39 שקלים).

אסיה מוניקה
בין קליפורניה ליפן, אסיה מוניקה בהוד השרוןצילום: באדיבות המקום

אסיה מוניקה, הרקון 2, מתחם שרונים, הוד השרון. 053-9444164.

סושי להמונים: דלי אסיאתי

עדיין בהוד השרון, תמצאו בית אוכל נוסף שנע על הציר החמקמק שבין מזנון מהיר לבין מסעדה. גם כאן, כיאה למקום אסיאתי אינטגרטיבי, תמצאו מנות במנעד די רחב של מטבחים, מלחמניות סיניות מאודות, דרך קארי ירקות או פאד תאי תאילנדי ולענייננו, הסושי. בגזרה זו תמצאו רולים מיוחדים דוגמת היאקי רול, ובו טורו סלמון אפוי עם טקואן ("דייקון" או בפשטות, צנון יפני) יחד עם מיונז יפני ומלפפון, עטופים בסלמון, אבוקדו וביצי סלמון (49 שקלים); חובבי המיונית יעריכו את רול הסלמון בגריל שמגיע ובתוכו חבוקים סלמון סקין, אבוקדו, אספרגוס וקנפיו וכל זה נעטף בסלמון עם מיונז יפני וספייסי מיונז (49 שקלים). רול צמחוני ובלתי שגרתי הוא הווג'י רול והוא מורכב ונעטף עם דף סויה, מלפפון ואבוקדו, גזר, שיטאקי ובטטה בטמפורה (59 שקלים). 

לא לפסוח על הבאן והסושי, דלי אסיאתיצילום: גיל גוטקין

דלי אסיאתי, הבנים 15, הוד השרון. 09-8992555.

הטבעונית: טופו אן

כמו במקרים אחרים ברשימה, גם "טופו אן" הוא לא סושי בר בהגדרתו, אלא בית טופו טבעוני ובכל זאת, בחרנו לשבץ פה המלצה על רול הסושי הטבעוני שתמצאו בו. חוץ ממשולש אוניגירי שובב של אורז עטוף אצת נורי (20 שקלים), תמצאו גם חמש יחידות סושי עם ירקות וטופו תוצרת בית (22 שקלים) וראמן טבעוני נפלא, עמוק ומלא טעמים והפתעות כמו פטריות, אצות וקוביות טופו ביתי מטוגנות (45 שקלים). מעבר לאלו, תמצאו כאן מנעד מנות שרובן ככולן מבוססות על הטופו הביתי שמיוצר כאן, כולל קינוחים כמו עוגת שוקולד טופו, וכן טופו אפוי ומיונז טבעוני לקחת הביתה (13-30 שקלים). והעסקית שלהם שווה לבדה נסיעה עד לבנימינה.

הסושי של טופו אן
טבעוני ומפתיע, טופו אןצילום: רוני קשמין

דרך העצמאות, בנימינה. 04-8444140.

אומרים שיש סושי אחר: יא פאן

המסעדה האחרונה שפתח השף יובל בן נריה היא אומנם ממש לא סושי בר, אלא משהו שמזגזג באלגנטיות בין ביסטרו צרפתי לאיזאקיה ובכל זאת, מצאנו לנכון לציין לשבח את הסושי והסשימי שתמצאו פה. בין המנות מבהיקה קודם כל צלחת הסשימי, שכבר הפכה למנת דגל, והיא קערה רחבה וגדולה, בה נחים מעל שבבי קרח נתחים דקים, נאים וצוננים של דגים (טונה, סלמון ואינטיאס, במקרה זה) במרכז הקערה – קרם סויה וחמאת סאקה לטבילה (88 שקלים). בגזרת הסושי, מנת הסושי טמארי ובבסיסה קולקציית כדורי אורז עטופים בדג נא היא בחירה נאה מאין כמוה, לחך, לעין ולקיבה (48 שקלים). מעבר לסושי, נפציר בכם להתנסות גם ברובאטאיאקי, שיפודים הנצלים על גחלי אלון יפני לוהטים ומזוגגים ברוטב הבית (כך מתפייט התפריט). בחרו לבד, לפי גודל יצר ההרפתקנות, אם מתחשק לכם שיפוד קלמרי, לב שור, בטן חזיר, שקדי עגל חלב או אשכים. אומנם לא סושי, אבל זה ליד (22-38 שקלים השיפוד). וזה מה שחשב שגיא כהן על המקום.

סושי טמארי במסעדת יא-פאן
החדש והלוהט, סושי טמארי במסעדת יא-פאןצילום: יפית שמחה

יא פאן, נחמני 26, תל אביב. 03-6487796. 

בר אוכל יפני ירושלמי , JLM

סמוך למסעדת "1868" ולצד בר הקוקטיילים "זוּטא", נפתח לפני פחות משנה "JLM", בר אוכל יפני ירושלמי שבהגדרה שמציע תפריט "סושי מקומי", שמהר מאוד טיפס לצמרת הסושי בירושלים. בין שלל מנות יפניות (מקומיות) תמצאו למשל כיסוני גיוזה, לחמניות מאודות, טרטר, סלט קיסר יפני או סלמון במיסו וכן צ'יראשי סושי עם ירקות, דגים או עוף בטריאקי (36-45 שקלים); מרקי ראמן עם ברווז או עוף (45-48 שקלים) ובאשר לסושי, הו הסושי – מדובר ברולים מצוינים, מהטובים בעיר, מאקי צמחוני או עם דגים כסלמון, סלמון במיסו, טונה אדומה או דג לבן בטמפורה (26-42 שקלים); סושי אינסייד אאוט ברוח דומה 28-46 שקלים) ותמרי סושי, כדורי אורז ומעליהם דגים נאים או אבוקדו (18-24 שקלים). בנוסף ולקינוח, תמצאו כאן גם גלידה בטעמים שממשיכים את הקו היפני: כיוזו, תה ירוק וסויה (19 שקלים). בקיצור, האם זה הסושי הטוב בירושלים? התושבה היא: כן.

מגש סושי במסעדת JLM
מהרולים הטובים בירושלים, JLMצילום: אסף קרלה

JLM, המלך דוד 10, ירושלים. 02-6222312.

יש סושי בשדרות? סושימוטו

"סושימוטו" הוא מקום פאן אסיאתי כשר שגלגולו הראשון נולד במטבח הביתי ובמשלוחים שיצאו ממנו בעזרת הרכב של השכן, משם גם נולד שמו ("סושימוטו", או סושי עם אוטו) כשהמוטו המרכזי היה ונותר: אוכל אסיאתי טוב. בינתיים, עבר המטבח האסיאתי הארעי למשכן קבע (בקניון "מול 7" בשדרות) ובעלי המקום מספרים כי השאלה השגורה ביותר כתגובה למיקום היא: "יש סושי בשדרות?" בתגובה, הם מתעקשים כי סושי טוב לא חייב להיות רק ביפן או בגוש דן ולמלעיזים הם אומרים שאוכל אסיאתי לא חייב להיות נאמן למקור כדי להיות טעים. בהתאמה, תמצאו כאן מטבח אקלקטי, המלקט יחד מנות כפאד תאי, אגרול סיני, סלט עוף וייטנאמי, מוקפץ אינדונזי וכמובן, סושי יפני, שלשמו נתכנסנו. בתפריט תמצאו מנות דוגמת ניגירי עם סלמון, מוסר ים, טמאגו או אבוקדו (17-22 שקלים); רול צמחוני עם בטטה בטמפורה, גזר, בצל ירוק ואבוקדו עטוף בדפי טמאגו (28 שקלים); רול הבית, שמאגד יחד סלמון, סלמון סקין, אבוקדו, קנפיו ובצל ירוק (34 שקלים); וכן סושי בהרכבה, שכולל אפשרויות כמאקי או אינסייד אאוט, רול טמפורה או סושי סנדוויץ' בשלל מילויים, מעטפת ותוספות שונות לבחירה, מדגים, ירק טרי, טופו, פלחי לימון או שבבי טמפורה (22-53 שקלים בהתאם לבחירות). אז מי אמר שאין סושי טוב בדרום?

סושימוטו, קניון מול 7, מנחם בגין 1, שדרות. 077-5605342.

קופסת סושי ענקית בהזמנה אישית: אלבקור

כבר טענו שחיפה הופכת למעצמת סושי ומי שנמצא בחוד החנית הוא איתי ענבר שפתח את אלבקור לפני שנה. בחזונו של ענבר הכנת סושי שחושב מחוץ לקופסה אבל מוגש בקופסה ענקית. ענבר רוקח רולים מרהיבים שמורכבים מדגים טריים כמו לברק, מוסר, בס, סלמון, טונה, ילו טייל ואחרים כאשר הירקות שהוא משלב חורגים מהמלפפון והצנון המוכרים. הוא עובד עם מגדלים שמשיגים לו גזרים טריים בשלל צבעים, קולרבי, צנון יפני, סלקים טריים והתוצאה: סושי צבעוני וקצת אחר, באיכות מעולה. כרגע השירות מוצע במשלוח בתוך חיפה וכדאי להזמינו 3-4 ימים מראש. לפעמים הוא מגיע גם לסופ"ש ארוך בתל אביב והמרכז, אז שווה לעקוב. קופסת ענק של 160 יחידות של כ-8 סוגים שונים תעלה 800 שקלים בחיפה ו-900 שקלים בתל אביב.

מגש סושי גדול, אלבקור
מגש הסושי של אלבקורצילום: רוני קשמין

אלבקור, הזמנות בטלפון: 052-4598332. 

בר סושי מינימליסטי חיפאי: רוקו סושי בר

הוכחה סופית ואחרונה למעצמת הסוי החיפאית היא הסנונית הצעירה בתחום - רוקו. קובי שנאן עבד בשלל מטבחים יפניים עד שהחליט לצאת לדרך עצמאית ולפתוח את רוקו, סושי בר חיפאי חדש, שקם לאחרונה על חורבות מועדון החורבה המיתולוגי בעיר התחתית. רוקו, מהמצטרפות האחרונות לגל הקולינרי החדש ברחוב הנמל מציעה גם היא סושי פחות שגור מזה שהורגלנו בו עד כה. שנאן מבקש להגיש פה בעיקר דגי ים ועושה שימוש ניכר בפלמידה, מוסר, לברק, לוקוס ודניס. אל תדאגו, מי שמתעקש ימצא פה גם סלמון וטונה אדומה. בין המנות שכבר הפכו ללהיטים מאקי אספרגוס, סלמון וקנפיו; גונקאן מאקי עטוף סלמון עם שברי אפונת ווסאבי וטחינה יפנית; אינסייד אאוט עם שבבי בוניטו וטוגראשי, מאקי צמחוני עם מעטפת פנימית של אושינקו וסשימי סלמון על קרח עם רטבים. עוד תמצאו פה סאקה, בירות מהחבית, סיידרים של באסטרס ולימונדה אלכוהולית. שימו לב לבירת יוקוזונה שהיא בירת לאגר אורז קריספית בהשראה יפנית, פרי שיתוף פעולה בין מבשלת הדיקטטור ובאסטרס.

סושי רוקו בחיפה
הסנונית הצעירה בגל הסושי בחיפה, רוקוצילום: סיון רושיאנו

רוקו סושי בר, הנמל 10, חיפה. 053-9383175. 

איזאקיה אותנטית בהוד השרון: יאמטויה

בפינה נידחת בהוד השרון, בין חנויות זנוחות למוסכים, מסתתרת פנינה יפנית אמיתית ואותנטית במידה שהחוזאים הטריחם מיפן יתקשו בוודאי להאמין שימצאו כאן. "יאמטויה" היא איפשהו בין מסעדה רחבת ידיים עם מטבח מעודן שמלהטט בין פשטות לאלגנטיות, כמו שרק יפנים יודעים לעשות, לבין איזאקיה, בר אוכל בסגנון יפני ובו קשת מפליאה של סאקה ותזקיקים אסיאתיים מסוגים שונים. בתפריט: שלל מנות יפניות מסורתיות שלא פוגשים כאן בכל מקום כמו למשל, ארוחת בנטו שכוללת רול סושי, אורז מאודה, ירקות בטמפורה, מרק מיסו ושתייה קלה; קערות צ'יראשי מבוססות על אורז סושי ודג או פרי ים (69-89 שקלים); קערות דונבורי, מבוססות על אורז מאודה ומעליו נתחי עוף צלוי או צלופח ורוטב דונבורי מתקתק (59-79 שקלים) וכמובן, שלל סושי, ניגירי וסשימי, עשויים בדיוק מופתי ומינמליזם יפני טיפוסי, החל מרול צמחוני עם טמאגו (אותה חביתה יפנית מתקתקה ודחוסה), אבוקדו ושיטקה; דרך קומבינציות שכוללות סלמון סקין או שרימפס מאודה ולצד כל הטוב והיפה הזה, תמצאו אפילו נאטו, אותו מאכל רירי ושנוי במחלוקת, מבוסס על פולי סויה מותססים ומוגשים כאן לערבוב עם ביצה חיה ובצל ירוק, למי שבאמת אבל באמת מתגעגעים לטעמים הבלתי מתחנפים של יפן. 

יאמטויה, בני ברית 6, הוד השרון. 09-7407554.

מטבח סושי אסיאתי: אוג'ו סושי בר

אל תתנו למיקום לבלבל אתכם, הסושייה הזו שוכנת בקומה השלישית של הגרנד קניון בחיפה, מיקום שעלול ליצור רושם מבאס משהו, אולם אם מתגברים על הדעות הקדומות, מגלים סושי מעולה שכוחו בנדיבותו: דגים נאים מאיכות טובה מרכיבים פה רולים גדולים ועשירים עם תוספות מפתיעות, שיוצרים מנות שופעות בצבעוניות וטקסטורות. במומלצים: רול שרימפס טרטר, סלמון פרש, הרול הסגול, אורוסאי רול (34-48 שקלים לרול). עוד בתפריט מנות אורז ואטריות, קארי מסוגים שונים ואפילו באן ברווז משוגע (43-72 שקלים למנה עיקרית). יש משלוחים לחיפה והסביבה. 

אוג'ו (Ojo) סושי בר, דרך שמחה גולן 54, חיפה. 04-8322240.


וייטנאמי וסושי: סייגון סושי

בדיוק לפני חצי שנה נפתחה "סייגון", הכלאה בין סושייה ולמסעדה וייטנאמית בקומת הכניסה של מלון דיאנה החדש בעיר התחתית. בלב אזור הברים, ברחוב הבנקים המיתולוגי, סייגון באה לעולם לא רק כדי לסגור פינה של רעב שיכורים, היא הרבה יותר מזה. תפריט הסושי ארוך להפתיע והוא כולל יציאות מפתיעות כמו מגדל של אורז, אבוקדו, דגים נאים ופיסטוקים וקומבינציות שוברות שגרה. עוד בתפריט: שלל מרקים, מוויטנאם ועד תאילנד, עיקריות של אורז או אטריות וגם כמה סלטים מפתיעים. בצהריים יש כאן עסקיות משתלמות במיוחד ויש גם משלוחים (18-48 שקלים לרול; החל מ-58 שקלים לקומבינציה). 

סייגון סושי, הבנקים 5, חיפה. 050-8005756.

הסוד של ראשון לציון: הסושי של נועה

יודעי ח"ן מלחשים כבר כמה חודשים שבראשון לציון ישנה בחורה צעירה שנותנת פייט לא רע בכלל לסושי הכי פופולארי באזור, זה של הסוהו. נועה, בוגרת בית ספר לבישול, מגלגלת רולים כבר למעלה מעשר שנים והיא מכינה בביתה מדי יום החל משעות אחר הצהריים רולים טריים ומגוונים לפי הזמנה. הדגים נרכשים טריים טריים באותו היום בכמות קטנה, עד שנגמר. בימים בהם אין דגה טרייה היא מודיעה בעמוד הפייסבוק שלה (הסושי של נועה) כי הבסטה סגורה. הרולים נדיבים במיוחד והם שופעים דגים וקישוטים שמוסיפים להם גובה כמו סלק, בטטה קראנץ', בוטנים, מנגו, אבוקדו ועוד. יש להזמין ולבוא לקחת (30-40 שקלים לרול). 

הסושי של נועה, הנחליאלי 13, ראשון לציון. 052-3234005.

הסוד של צפון תל אביב: טנקה

עופר חרמוני הזכור לטוב מ"יקינקו טנקה" היפנית שפעלה שנים בהרצליה, פתח לפני כשנה את טנקה, מסעדונת ומעדנייה קטנה בשיכון דן, בה הוא מגיש מנות יפניות חמות מתחלפות, מרקים, סלטים ושפע של וריאציות הכוללות דגים נאים. אנחנו כאן בשביל הצ'יראשי, אותו כביכול סושי מפורק שכולל קערית אורז ומעליה פיסות טריות טריות, הנחתכות על המקום, של אבוקדו, מלפפון, גזר, בצל ירוק, פטריות ודגים נאים לבחירתכם. הדגים נהדרים והמקום מהווה יופי של אופציה מרעננת לקיץ המהביל. במקרר יש בירות יפניות וכמה סוגי סאקה מוצלחים לצד צ'ויה או משקאות יוזו. בימי שישי יש ספיישלים כמו אוקונומיאקי ואחרים. שווה להכיר (59-69 שקלים למנות עיקריות). 

טנקה, תבואות הארץ 1, תל אביב. 058-7874949.

הסושי הטבעוני של תל אביב: גרין רול

ראמן חזיר (טונקוצו) בטנקה, המעדנייה היפנית החדשה בשיכון דן
לא רק דגים נאים, ראמן ב"טנקה"צילום: רוני קשמין

"גרין רול" היא סושייה קטנטה ברחוב מונטיפיורי שעושה גם משלוחים וחרתה על דגלה כבר לפני כמה שנים הגשת סושי טבעוני. המבחר גדול, עד כמה שאשפר בגבולות הגזרה ובהתאם, הפס רלוונטי תמיד גם לנשים בהריון, שכן אינו בא במגע כלל עם דגים או מוצרים אחרים מן החי. לצד הסושי יש גם כמה סלטים מרעננים ולחמניות באן שמנמנות במילוי שיטאקי, בטטה או טופו. שימו לב גם לפטריות מטוגנות במילוי גבינת טופו. הרולים מייצרים משחק בין שלל ירקות, לרבות כבושים יפנים וכדאי לשים לב לרול בטטה, אבוקדו וגזר בציפוי סלק, רול קנפיו, מלפפון, שיטאקי ובצל ירוק בציפוי אבוקדו, קרם גזר ופקאנים ולמלך, קנטאנה רול, שמכיל גם חלב קוקוס, חמאת בוטנים, בטטה, בצל ירוק, אבוקדו, כוסברה ואגוזי מלך (15-42 שקלים לרול; 33-45 שקלים למנה). 

גרין רול, מונטיפיורי 30, תל אביב. 03-5246731.

סושי ומטבח פאן אסיאתי: טאטאמי

במתחם איינשטיין בצפון תל אביב, בין מספרות, חנויות, בית קפה אחד לפחות והמעדנייה החדשה (יחסית) של אבי ביטון, התמקמם באחרונה "טאטאמי", מטבח פאן אסיאתי שמאגד תחת קורת גג אחת שבעה מטבח (מהודי, דרך תאילנדי ועד יפני) עם דגש מיוחד על סושי. כיאה לגבולות הז'אנר, תמצאו כאן רולים מטורללים של סושי צבעוני, דוגמת רול סושי סגול, בו האורז עצמו מגיע בצבעי בוורוד-סגול (מסלק) וחובק בו סלמון, קנפיו (דלעת כבושה), בצל ירוק, מלפפון או אבוקדו ומיונז יוזו (47 שקלים) וכן שלל נוסף של רולים עם מרכיבים יצירתיים, כמו מיונז דבש יוזו או פרי עונתי. אלו ועוד, תמצאו כאן תפריט ייעודי לצמחונים וטבעונים, תפריט אחר ונטול גלוטן וכן אופציות נאות להריוניות (כולל פס נפרד לצורך כך). בין המנות שחורגות מסושי: פיצה טונה עשויה על טורטיה, פלאפל עשוי דגים לבנים, מבחר סלטים מעניינים דוגמת סלט שורשים ועלי תבלין בווינגרט ליים וסוכר דקלים; קערות אורז וקארי ואפילו רטבים שמכינים במקום דוגמת רוטב טריאקי מופחת קורנפלור וסוכר (26-69 שקלים לרול; 63-145 שקלים למנה עיקרית).  

טאטאמי, מתחם איינשטיין BLVD, איישטיין 7, תל אביב. 03-5007040.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ