שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

הגלידריות הכי טובות בארץ

ההתלבטות הנצחית בין שוקולד לווניל התחלפה מזמן בשאלות קיומיות כמו: שברי מרנג ונוטלה או קרמל מלוח, טבעונית עם סויה או סורבה עונתי עם משמש? ישראל הפכה למעצמת גלידה ואלו המקומות הקטנים המומלצים בחום

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מוסלין, גלידרייה
הכי טובה בירושלים, מוסליןצילום: תומר אפלבאום

הקיץ מכה ללא רחם, המדוזות כבר בדרכן, השמש יוקדת וחם. חם לאללה. כל שנה יותר, עם ההתחממות הגלובלית או בלעדיה. מצד שני, כשהטמפרטורות בחוץ עולות, אין הרבה תירוצים טובים ונאים יותר להתנחם איתם כמו – גלידה. הרשו לנו לנבא לרגע: בתקופה הקרובה סביר להניח שתמצאו את עצמכם לפחות פעם אחת בוהים בהשתוממות מול ויטרינה צבעונית עמוסה בהררי גלידה מפתים. ושוב אותה דילמה מוכרת: מאיפה להתחיל? העולם מתחלק לאנשים שיודעים בדיוק על איזה טעם ללכת ויש את כל השאר (אנחנו, מודים) שחייבים לטעום ואז להחליט מה לקחת. כשמדובר בעשרות טעמים (וראינו ויטרינות עם 40 טעמים ויותר) וקינוחי גלידה שנוספו לכל גלידרייה שמכבדת את עצמה, אכן מדובר בדילמה. או תענוג. כך או כך, לא צריך להסתובב בעולם כדי לדעת שהגלידריות בארץ עשו קפיצת מדרגה מרשימה בשנים האחרונות. ממקררים של שמונה טעמים בצבעי זרחן, לגלידריות שף בוטיקיות עם חומרי גלם שלא היינו חולמים לקבל כגלידה.

לשמחתנו, הגלידריות בארץ היו הראשונות לאמץ את ההתחשבות בשלל המגזרים – החל מאלו שלא אוכלים גלוטן, עבור בטבעונים ונטולי הלקטוז והפרוקטוז, עד אנשי הדיאטה שלא רוצים להחמיץ הזדמנות למתוק. יחד עם המגמה המבורכת של עליית המדרגה הקולינרית, הגלידריות הקטנות של פעם הולכות ונעלמות וברוב המקומות מוצאים כבר את הרשתות הגדולות, או מקומות שנשענים על אספקה מאותן גלידריות על, רק בשם אחר. לטוב ולרע - היום במרכז ובפריפריה אפשר לטעום את אותן גלידות בדיוק. נציין כי את רשתות הגלידה הגדולות מרובות הסניפים (עם יותר מארבעה), אף שחלקן טובות ממש השארנו הפעם בחוץ, כי לאן שלא תפנו - תראו אותן. מוכנים? החזיקו חזק וצאו עמנו למסע בין כדורים:

הכי טובה בתל אביב, אניטהצילום: רותם מימון

חביבת הקהל – אניטה

אניטה אביטל החלה לשחק עם גלידה במטבח הביתי שלה בדירתה בנתניה. במשך שנים שיחקה עם תוספות כמו קרמשניט, עוגיות, שוקולדים ופירות, להנאת השכנים והחברים של ילדיה. כעבור שמונה שנים של נסיונות אינסופיים ודוכן גלידה שהפך להיט היסטרי בשוק האוכל בצומת בני דרור,  פתחה עם בנה ניר את הסניף הראשון של אניטה (שאז אף נקראה טרטופו), במקום קטן בנוה צדק ומאז היסטוריה. בהמשך נפתח הסניף בפלורנטין ועוד אחד נוסף בנוה צדק ולאחרונה נפתחו סניפים בתל אביב ואפילו באוסטרליה, שהפכו ללהיט ענק. מחוץ לתל אביב אפשר למצוא את הגלידות של אניטה ברשת "גולדה" שהתפוצצה ברחבי הארץ ושומרת על הרף הגבוה. בין הטעמים האהובים פה הם כמובן הקוקימן האגדי, שוקולד שקדים, לואקר, פנה קוטה דובדבנים, סורבה שוקולד מריר מהאי סנטה דומינגו, קרמל מלוח, קשיו מלוח, סורבה אבטיח נענע ועוד.

טעם אישי: "קוּקימן" – גלידת שמנת עם שברי מרנג ונוטלה; טעם עונתי – סורבה אבטיח נענע.

מחיר: 17-27 שקלים למנה; 90 שקלים לקילו; 24-34 שקלים ליוגורט עם תוספות.

אניטה, פלורנטין 3, תל אביב. שבזי 40, שבזי 42 תל אביב. מתחם שרונה, דויד אלעזר 16, מתחם שרונה, תל אביב.

גלידת לאבנה וזעתר ב"אייססלון"
ואל תפספסו כאן גם את הקצפתף גלידת לאבנה וזעתר ב"אייססלון"צילום: רוני קשמין

סלון גלידה ביתי ואיכותי – אייססלון

אם תעלו לקומה השנייה של מרכז מסחרי יוקרתי אך מנומנם בשכונת סביוני דניה בחיפה, תמצאו את אייססלון (Eissalon), גלידרייה מתוקה וחמימה שפתחו הזוג אדווה ברק-ליאני ושיאון ליאני ובעצם נראית קצת כמו סלון, שוקק שמשתרך בו תור ארוך של הורים צעירים וילדים רעבים רוב שעות היום, ולא במקרה. ברק-ליאני היא קונדיטורית שעשתה הסבה לגלידה אחרי שהתאהבה בדבר בגרמניה ובעקבות התשוקה שלה, גם בן זוגה (מהנדס במקצועו) "נגרר" לדבר. אחרי מגורים בגרמניה ולימודים בבולוניה, הם חזרו לפה ולפני כמעט שלוש שנים הקימו את Eissalon ("סלון הגלידה", בגרמנית), גלידרייה חמימה – יש אפילו קירות מחופי עץ אורן וספה בצבע מוקה, ולפי תקן הג'לטו – הכל בה מיוצר טרי במקום, מאפס, ומחומרי גלם טבעיים בלבד. הדובדבן שבקצפת הוא המחיר (הוגן להדהים) שכמו עומד בסתירה לרף הגבוה של המצוינות בגלידה. אה, וגם הקצפת עצמה נהדרת כאן, זה המקום להוסיף חטא על פשע מתוק מעל הגלידה. 

טעם אישי: המרענן הרשמי של הקיץ – גלידת לאבּנה וזעתר; גלידת טחינת ערמונים מטורפת או שומשום שחור וקרמל מלוח; גלידה שהיא גם מאפה – טונקה ועוגת דבש; להרפתקנים – גלידת בירת חיטה אוסטרית ("שטיגל"). לאנינים – גלידת פרג, מרציפן ואמרנה; בגזרת סורבה – אוכמניות; שוקולד למקצוענים; לימון ובזיליקום או תפוז ונענע.

מחיר: 7 שקלים לכדור ראשון ו-6 שקלים לכל כדור נוסף. 35 שקלים לחצי ליטר; 63 שקלים לליטר; 90 שקלים לליטר וחצי.

אייססלון, אוסקר שינדלר 7, חיפה.

הגלידרייה החדשה של יעקבס
הכי קרוב למקור, הגלידרייה החדשה של יעקבסצילום: רותם מימון

גלידרייה של מחלבת בוטיק – משק יעקבס

לפני כשנתיים נפתחה הגלידרייה של מחלבת  הבוטיק משק יעקבס שכבר נהפכה אבן שואבת לילדי עמק חפר והסביבה כמו גם עצירת חובה בסביבה. הגלידה מופקת לפי מתכון איטלקי, במכונה איטלקית והיא מבוססת על חלב טרי של המחלבה ועל יוגורט מקומי. הטעמים מרפררים חזק לטעמי הילדות, לצד סורבטים מרעננים והיא מתאפיינת במנות ענק נדיבות.

טעם אישי: בין הטעמים תמצאו כאן גלידת עיזים מצטיינת שמיוצרת משמנת ויוגורט של המשק; גלידת יוגורט כבשים, פירות יער ואוכמניות או אחרת ולא פחות נפלאה עם פרג; גלידת מסקרפונה ודובדבנים; אוריאו עם צ'אנקים גדולים; באונטי ונוצ'ולה; ובגזרת הסורבה – סורבה עונתי משתנה כמו משמש, מנגו ופטל ואפילו אבוקדו בעונתו. 

מחיר: 14 שקלים למנה קטנה; 18 שקלים למנה גדולה; 79 שקלים לליטר.

גלידת משק יעקבס, משק יעקבס, כפר הרא"ה.

הכי מתוקה בצפון, בוזהצילום: רותם מימון

פשוט גלידה טובה – בוזה

גלידריית "בוזה" ("גלידה" בערבית) התמקמה בתרשיחא לפני שש שנים. אדם זיו, קיבוצניק מקיבוץ סאסא טייל בעולם, עבד בג'לטריות שונות והתמחות ארוכה במיוחד עשה בכפר איטלקי סמוך לפירנצה. החלום להכין גלידה משלו לא הרפה ועם חזרתו ארצה, הוא חבר למסעדן עלאא סוויטת (מביסטרו אלומה) והשניים הקימו יחד את גלידריית בוזה בתרשיחא ולימים שלחו זרועות, שלא לומר כבשו את תל אביב בסערה, עם סניף ברחוב החשמונאים ואחד נוסף שנפתח אחריו בצומת הפיל בואכה צהלה. זאת ועוד לזכותם, הם היו הראשונים לפתח גביעי גלידה מושקעים, הנאפים במקום ("גביע 100% בוזה"), עם הקונדיטורית מיכל בוטון והם מגיעים בשלושה טעמים: שוקולד מלוח, הל וקינמון וחלווה טבעוני. מטיילים עם ילדים בצפון? שווה לעצור בקיבוץ סאסא, שם מעבירים סדנאות גלידה וסיור במפעל הקטן, חוויה קרירה ומתוקה.

טעם אישי: חוץ מקשיופאה, קשיו קלוי עם טופי מלוח וקצת קוקוס קלוי או שוקולד שוקולדי במיוחד עם מלח ים, תמצאו גם טעמים אהובים נוספים כמו גלידת קראק פאי ממכרת או גלידת חמאה חומה. טעם עונתי – סורבה משמש מעולה וגלידת קפוצ'ינו "קולד ברוּ" טבעונית על בסיס חלב שקדים שאוטוטו משיקים. אגב, אם תתעצלו להגיע עד לבוזה - הם יעושים גם משלוחים.

מחיר: 12 למנת ילדים; 16-24 למנה; 22 שקלים למנה בגביע "100% בוזה" (וופל ביתי בשלושה טעמים: שוקולד מלוח, הל וקינמון או חלווה טבעוני); 89 שקלים לקילו.

בּוּזה, רחוב השוק 1, תרשיחא. החשמונאים 91, תל אביב. בני אפרים 280, תל אביב. צומת הגומא, עמק החולה. מעלה גיא אוני 1, חאן ראש פינה. בית בוזא, קיבוץ סאסא. 

גלידת קוקוס-פטל ב"וניליה Soft Serve". לא רק יפה
גלידת קוקוס-פטל ב"וניליה Soft Serve". לא רק יפהצילום: רוני קשמין

גלידה אמריקאית רכה – וניליה

אמנם אמרנו בלי רשתות, אך מדובר בסניף ייחודי שאין דומה לו. שכחו את כל מה שזכרתם על על גלידה אמריקאית, כי ברשת "וניליה" השיקו בחודש שעבר דוכן גלידה אמריקאית בקניון עזריאלי בתל אביב והשוס: חומרי גלם טריים ואיכותיים כמו תרמילי וניל מטהיטי ומדגסקר (מחירם כזהב); אגוזי לוז פיאמונטזיים או מנגו מיה מקומי. הרבה תשומת לב והשקעה בתכנון הוקדשו כאן מצידו של השף איתי רוגוזינסקי, הגלידאי הראשי של הרשת והתוצאה ניכרת בגלידה אמריקאית רכה, קלילה ואוורירית מאי פעם. 

טעם אישי: פיסטוק, תותים בשמנת, סורבה פטל וקוקוס טבעוני היו בין החביבים עלינו; מציעים כאן חמישה צימודים מובנים מראש ומוגשים בספירלה נאה, וביניהם פיסטוק עם יוגורט מנגו-פסיפלורה; סורבה פטל וקוקוס או קרמל מלוח ועוגיות אוריאו. 

מחיר: 15 שקל למנה קטנה, 24 שקל לגדולה

וניליה Soft Serve. קניון עזריאלי (שער קפלן), תל אביב.

גלידריית ולרונה
הסטנדרטים של צרפת, הביצוע של זכרון יעקב - גלידריית ולרונהצילום: אפיק גבאי

בשם אהבת השוקולד – גלידריית ולרונה

לאחרונה נפתחה במרכז המבקרים של יקב תשבי גלידרייה של מותג השוקולד הצרפתי ולרונה. גולן תשבי מייבא ארצה עשרות סוגים של שוקולד ולרונה, מאזורי גידול ייחודיים ברחבי העולם ובאחוזים משתנים של קקאו ומכין כאן בזכרון יעקב שפע גלידות בטעמים שונים. כל הטעמים מבוססים עם שוקולד ולרונה והם מהווים בלנד ייחודי של שוקולדים שונים עם שמנת מתוקה, עד ליצירת גלידה הרמונית.

טעם אישי: בין הטעמים תמצאו גלידת בלנד של שלושה סוגי שוקולד ולרונה מריר וכן שוקולד מריר טבעוני, גלידת וניל מדגסקר ובגזרת הסורבה – פטל, תות או קוקוס. 

מחיר: הגלידה נמכרת במחיר שובר שוק של 10 שקלים לכדור. למי שלא רוצה להגיע ליקב, הגלידות נמכרות גם במסעדת תשבי במדרחוב זכרון יעקב.  

ולרונה, מתחם תשבי, כביש 652, בין זכרון לבנימינה. רח' המייסדים 33, זכרון יעקב.  

גלידת שפרעם
גלידת שפרעםצילום: מורן מעיין

בקצב המסטיקא – גלידת שפרעם

כבר שלושה דורות שמשפחת זייתון משפרעם מקדישה את ימיה למלאכת הגלידה ובפרט, גלידת מסטיקא גמישה, רכה ומבושמת שמגיעה בשלושה טעמים: חלב (מסטיקא), לימון ופיסטוק. האמת היא שטעמה המתובל-משכר של המסטיקא, הלוא היא השרף המופק מעץ אלת המסטיק ונפוץ במיוחד ביוון, הוא כל מה שצריך כדי להפוך גלידה למיוחדת במינה וממכרת. אם לא רק בגלל הטעם המיוחד במינו אבל גם בזכות המרקם האלסטי הנעים. כל השאר – קישוטים. לכן, אולי זו לא הפתעה גדולה שתמצאו כאן רק שלושה טעמים, חלקם מגבירים (החלב) או מאזנים (הלימון) את טעמה העז, העצי והמתובל של גלידת המסטיקא, שיש הסולדים ממנה ויש המשתגעים עליה. נחשו מאיזה צד אנחנו. 

טעם אישי: המסטיקא בזכות עצמה, כמובן. נסו גם את זו עם הפיסטוק או הלימון, כי איך שלא יהיה יציעו לכם את שלושת הטעמים במחיר גביע אחד. 

מחיר: 6-10 שקלים לגביע; 33 שקלים לליטר; 45 שקלים לליטר וחצי; 60 שקלים לשני ליטר.

גלידת שפרעם, גבור 42, שפרעם.

שלושה גביעי גלידה
באירופה הטרנד היום הוא מעט טעמים שעושים אותם לאט ומקפידים מאוד על תהליך הייצור ועל האיכות שלהם. זו כבר לא הכמות כמו שהאיכות. אני מתחבר לזה וגם אצלנו יימכרו מעט טעמים צילום: אנטולי מיכאלו

גלידרייה אוסטרית חדשה – שטפן גלידה טבעית

לפני כשלושה חודשים נפתחה ברחוב טשרניחובסקי בתל אביב גלידריית "שטפן", וכבר הספיקה להיכנס אלינו לדירוג. מאחורי הגלידרייה עומד השף גלסייר האוסטרי שטפן מאכר שנולד בווינה וגדל בה עם אמו ואחותו. הוא אמנם למד ביו-טכנולוגיה אבל לבו תמיד היה סביב אוכל ומתוקים, ובייחוד סביב המטבח של סבתו. כשהתשוקה להכין מתוקים בעצמו גאתה, החליט שגלידה היא הדבר הכי קרוב לליבו ונסע ללמוד ב"ג'לאטו אקדמי" שבטוסקנה, מהמקומות הנחשבים בעולם. לפני שבע שנים, בשם האהבה, עבר לתל אביב, וכעת הוא ממסד בה גם את אהבתו השנייה, הגלידה. בוויטרינה של הגלידרייה שלו תמצאו מדי יום סביב 14 טעמי גלידה מתחלפים, מחומרי גלם טריים ובהתאם לעונה. 

טעם אישי: למבקשים טעמי גלידה שמקפלים את הטאץ' הווינאי – גלידת זאכר טורט, או לינצר טורט, שמתובלת בקינמון וציפורן; גלידת טירמיסו שמוגשת עם בישקוטים שמכינים במקום; גלידת בננות ובוטנים טבעונית ומעבר לאלו, תמצאו כאן, לא מן הנמנע, גם שטרודל תפוחים (מאכר מפיח בו לחיים חדשים את המתכון של הסבתא) שמוגש כאן עם כדור גלידת וניל. 

מחיר: החל מ-13 שקלים למנת ילדים; 17 שקלים למנה קטנה; 92 שקלים לקילו; שטרודל תפוחים עם גלידה (27-46 שקלים).  

שטפן, טשרניחובסקי 21, תל אביב.

ג'לטריה
רק הביקור במקום מספיק בשביל החוויה, ג'לטריהצילום: אורי עשת

גלידרייה איטלקית עם ויטרינת קינוחים ענקית – ג'לטריה

ג'לטריה נפתחה בשנת 2014, במתחם של המסעדן צביקי עשת באזורי חן, כשהיא מוקפת בשאר עסקיו: "ביסטרו גרינברג", "גרקו" היווניה ומזללת הפיצות "פיצה". הגלידרייה עוצבה בצבעי ורוד וזהב והיא נראית כמו ממלכת ממתקים משוגעת בגלל ויטרינה עמוסת מתוקים מגרים כמו קנולי מסקרפונה ותפוז, מרנג בזיגוג שוקולד מריר, עוגיית נוטלה, סבלה פקאן עם שוקולד חלב בלגי, קרמבו ביתי, פריז ברסט ועוד. הגלידות מיוצרות באמצעות מכונת הגלידה האיטלקית של חברת הקטבריגה שנחשבת מהטובות בעולם, שייחודה הוא בכף המעבדת את הגלידה בצורה עדינה ומדויקת, תוך כדי הקפאתה והכנסת אוויר טבעי בצורה טבעית. הגלידה מיוצרת באצוות קטנות והיא טרייה ורכה במיוחד.

טעם אישי: תמצאו פה טעמי שמנת כמו: קרם קטאלן עם אגוזי מלך, שוקולד לבן קרוקנטלה, עוגת גבינה, ריקוטה צימוקים ותאנים ועוד. לאחרונה השיקו במקום גלידות בטעמי ארוחת בוקר, ביניהן גלידת קורנפלקס מלהיבה, גלידת פנקייק ומייפל, גלידת אגז בנדיקט (טעמה מזכיר וניל חלמונים או זבניונה טעים), גלידת לחם וריבת תות וגלידת יוגורט ומוזלי בעלת חמצמצות נעימה ופציחות. 

מחיר: 17-27 שקלים למנה; גלידה הביתה: 56 שקלים לחצי ליטר; 78 לשלושת רבעי ליטר; 98 לליטר.  

ג'לטריה, אורי צבי גרינברג 25, אזורי חן, תל אביב. אבא אבן 9, הרצליה.

הטובה ביותר בגבעתיים, עכשיו גם ברמת גן - פריזר
הטובה ביותר בגבעתיים, זולגת עכשיו גם לרמת גן - פריזרצילום: רותם מימון

גאוות גבעתיים ורמת גן – פריזר

טל פרנהיימר וארן פריזנט הם שני חברי ילדות ילידי גבעתיים שחולקים אהבה משותפת: גלידה. הראשון, שף בוגר ה"קורדון בלו" והשני הוא עורך דין המתמחה בתחום הנזיקין. יחד, הם מימשו את האהבה המשותפת לגלידה והקימו לפני שש שנים את גלידריית פריזר (Freezer) בגבעתיים. כשראו כי טוב, כי הלוא עם ההצלחה בא גם התיאבון ולצד הפריחה של גבעתיים והסביבה, החליטו לפני שלוש שנים לפתוח סניף נוסף, אח קטן לגלידרייה, הפעם ברמת גן.

טעם אישי: פיסטוק, הטוען לכתר מהטובים בתחומו בארץ; קרם פרג; חלבה דבש וטחינה או גלידת סויה קרמל מלוח טבעונית. בגזרת הסורבה – אל תפספסו את תותי היער.

מחיר: 16-20 שקלים למנה קטנה; 23-27 שקלים למנה גדולה; 44 שקלים לחצי קילו; 89 שקלים לקילו.

פריזר, ויצמן 33, גבעתיים; ביאליק 61, רמת גן.

גלידת לחם וחמאה בגלידריית "ארטה"
הלחם והחמאה, גלידת לחם וחמאה, ארטהצילום: רוני קשמין

גלידה איטלקית כמו שצריך להיות – ארטה

במדרחוב נחלת בנימין בתל אביב הקימו לפני כארבע שנים זוג איטלקים (סטפניה פגאני ומרקו קאמורלי) את "ארטה", גלידרייה כמו-צדדית שם הם מייצרים גלידה (וגם גרניטה) סיציליאנית ביתית. תמצאו כאן מבחר גדול ומבלבל של גלידות, כולן טריות ומיוצרות מחומרים טבעיים בלבד וללא תוספות מלאכותיות.

טעם אישי: בין הטעמים הרבים מאוד כאן תמצאו רמז למאפים, כמו למשל גלידת לחם וחמאה מופלאה (כן, יש ריבועי לחם קטנים בפנים) או עוגת "מרקו", עוגת גבינה עם פירות יער וקראמבל שקדים. בגזרת הסורבה  – לימון והל או אפרסק ולוונדר. 

מחיר: 17 שקלים לגביע או כוס קטנה; 23 שקלים לבינוני, 27 שקלים לגדול. במשקל, 48 שקלים לחצי קילו; 88 שקלים לקילו; 10 שקלים לגרניטה קטנה, 18 שקלים לגדולה.

ארטה, נחלת בנימין 11, תל אביב.

גלידריית דידה
בניחוח של פעם, גלידת פבלובה בגלידריית דידה בצומת רופיןצילום: רוני קשמין

הגלידרייה של עמק חפר והסביבה – דידה

בצומת רופין התמקמה לפני למעלה מעשור "דידה", גלידריית בוטיק שמייצרים בה גלידה טרייה המופקת במקום מדי יום בשיטות ייצור גלידה מסורתיות. בהמשך, לפני שלוש שנים, קם סניף נוסף ל"דידה" קיבוץ יקום. ורד בן יקר, הגלידאית במקום, מגיעה מרקע של קונדיטוריה ובהתאמה, המדקדקים ובעלי העין החדה אולי יבחינו כי את מה שלמדה בעולם המגדנאות – היא מתרגמת כאן מדי יום לשלל טעמי הגלידות. אמנם בשעות העומס, לא פשוט לצלוח את התור, אבל זה שווה אם אתם בסביבה. בין טעמים וברוח עולם הבצקים והקרמים שחוזרים משנות השבעים, תמצאו למשל טעמי גלידה כמו קרם שניט (הלוא הוא עוגת הנפוליאון, הפעם בגלידה), טירמיסו, מלבי ופבלובה.

טעם אישי: קליל אך מפנק ומתאים ביותר לקיץ – יוגורט עם פיצוחים ודבש; לילדים (והילדים בנפשם) – גלידת עוגת יומולדת עם סוכריות צבעוניות; גלידת מרשמלו עם מלבני מרשמלו; למבוגרים – רום צימוקים; טעם עונתי – גלידת יוגורט עם משמש; לסוכרתיים והנמנעים מסוכר – שוקולד לבן ללא סוכר (שינעם כנראה לכולם).

מחיר: 17 שקלים ל-100 גרם; 22 שקלים ל-190 גרם; 28 שקלים ל-260 גרם; 49 שקלים לחצי קילו; 88 שקלים לקילו.

דידה, תחנת דלק "פז", צומת רופין; מרכז מסחרי יקום.

הגלידה
כבר הפכה למוסד ברמת ישי, הגלידהצילום: אגמדיה

מאה גוונים של מתוק – הגלידה ברמת ישי

באזור התעשייה של רמת ישי תמצאו את "הגלידה" (Aglida), גלידרייה ששמה מעיד על עיסתה. עם מאה טעמי גלידה מתחלפים, 32 מהם זמינים בכל עת, המבוססים על חומרי גלם שמיובאים מאיטליה, הערך המוסף כאן (לצד האיכות והטריות) הוא ללא ספק – המבחר היצירתי שמרק מזמין מסע טעימות. בנוסף, נגלה כי אומנם "הגלידה" היא גלידרייה לכל דבר ועניין היינו מקום לייצור וממכר גלידה, אבל ממתיקי סוד ומקומיים יגלו כי נאה להגיע לכאן דווקא בשביל מנת היוגורט שעל גבה, מתחתה ומצדדיה תוכלו להעמיס עוד ועוד מתוך אינסוף תוספות ויש לה גם גרסה ללא סוכר, גרסה מחלב עיזים ואפילו עוד אחת טבעונית מחלב סויה.

טעם אישי: לצד טעמים קלאסיים, כמו שוקולד בדרגות מרירות שונות (עם או בלי אגוזים) ולפחות שני סוגי וניל, תמצאו גם כאן מיני גרסאות גלידה לקינוחים מוכרים – מגלידת עוגיות שלעולם לא תאכזב את דורשיה, דרך גלידת קראמבל תפוחים או פאי לימון, טירמיסו, אלפחורס או עוגת גבינה. ברוח תקופת המתוק-מלוח, כמובן שיש פה קרמל מלוח מענג עם שברי בייגלה. לנועזים, לחולקים ולבעלי קיבה ללא תחתית – גלידת ג'מבו, וופל במימדי ענק שחובק 400 גרם של גלידה (33 שקלים).

מחיר: 16-28 שקלים למנה אישית (גלידה או יוגורט); 45 שקלים לחצי קילו; 88 שקלים לקילו.

הגלידה, צפצפה, רמת ישי.

גלידריית מימי
צילום: דניאל לילה

גלידה מובילה בבירה – מוסלין

אורית ורדי למדה דווקא בצרפת את רזי הגלידה ("שם לכל גלידה או סורבה יש מתכון נפרד משלו") ואת הלימודים בצרפת תרגמה לירושלים כשפתחה כבר לפני 14 שנה חנות קטנה בשכונת קטמונים. מאז ועד היום, נדדה החנות בין סמטאות שוק מחנה יהודה (מרחוב האגוז לרחוב האשכול) ולפני שנתיים התמקמה באופן סופי, לעת עתה, ברחוב הערמונים – וגם המיקום הנוכחי רק הליכה קצרה מהשוק. בהמשך, נפתחה גלידריית אחות קטנה בעיר למוסלין, שבינתיים הפכה למעין אגדת גלידה ירושלמית בזעיר אנפין. 

טעם אישי: יש שישתוממו לשמוע כי הטעם הנמכר ביותר כאן הוא – קפה. בנוסף, תמצאו כאן טעמים מיוחדים כמו גלידת שומשום שחור עמוקת טעם ונפלאה (עוד הרבה לפני שזה נהיה טרנד); גלידת זעפרן ארומטית; גלידת וואסאבי חצופה או גלידת מאצ'ה; גלידת צ'אי מסאלה וגלידת טונקה שהיינו משבחים בהיותה "מזון מנחם" אבל נמנע, כביכול, מהביטוי מחמת מיאוס. בגזרת הסורבה – לכו על אשכולית ובזיליקום; דובדבן; קוקוס או מנגו.

מחיר: 13-25 שקלים למנה; 79 שקלים לקילו.

מוסלין, הערמונים 2, שוק מחנה יהודה, ירושלים.

גלידרייה איטלקית משובחת מבית נונו – מימי

במתחם הספורטן בהוד השרון התמקמה לפני ארבע וחצי "נונו", המסעדה האיטלקית שהפכה את העיר על פיה. עוד בתחילת הדרך כבר ייצרו פה גלידה איטלקית (ג'לטו, מה שנקרא) ומכרו בחלל המסעדה במעין אוטו גלידה קטן ומקובע. כשראו כי טוב, נולדה ל"נונו" גם אחות קטנה ("מימי") והיא איפשהו בין מאפייה לקונדיטוריה וגם בית קפה וגלידרייה. מאז הפתיחה ועד היום מייצרים כאן יותר גלידה במגוון רחב יותר של טעמים, כשמדי יום תמצאו לפחות 12 מהם.

טעם אישי: בין הטעמים שכבר הפכו כאן לנכסי צאן ברזל תמצאו למשל את ה"קריספי רייס" – גלידת קרמל עם פתיתי אורז תפוח ("רייס קריספיס") משובצים בה; גלידת מסקרפונה ודובדבני אמרנה; גלידת באצ'י וטארט לימון. בגזרת הסורבה – סורבה אננס או שוקולד מריר. 

מחיר: 16 שקלים למנה קטנה; 22 שקלים למנה בינונית; 45 שקלים לחצי קילו; 86 שקלים לקילו.

נונו, מימי, ז'בוטינסקי 2, הוד השרון.

גלידת גזר בגלידה באר שבע
אין טעם דומה לזה. גלידת גזר בגלידה באר שבעצילום: רותם מימון

הכי טובה ולא רק בדרום – גלידה באר שבע

בעידן גלידריות הגורמה, טוב שיש מי שמזכיר איך היו עושים פעם גלידות וכשאנחנו מדברים על פעם יש לחזור אחורה לשנת 1950, כשבמדינת ישראל הצעירה הגישו גלידות עם שומן מן הצומח ואשה אחת בשם יוליה רוטנברג, הלכה על שמנת אמיתית. רוטנברג שהיתה שותפה במפעל לגלידות בווינה עד שכבר אי אפשר היה לחיות בה וברחה משם  לישראל, החליטה להפוך את קומת הכניסה של ביתה בבאר שבע לחנות גלידה. מאז, 69 שנות גלידה לא הולכות ברגל ואחרי צמיחה מטורפת לסניפים ברחבי הארץ - כיום מדובר בשישה סניפים בלבד, מרביתם בדרום, וגלידה שאי אפשר לשכוח.

טעם אישי: אם הולכים לחנות הגלידה המקורית בבאר שבע אפשר להתבלבל, בקלות. שפע מסחרר כזה של טעמים כבר מזמן לא רואים במחוזותינו והאמת היא שהכל עושה חשק לטעום. אהבנו במיוחד את היוגורט-גזר הבלתי נשכח, אבל גם טעמים פשוטים ונושנים יותר נותרו נפלאים כשהיו - וניל אגוזים עם צימוקים, קרם רוסי עם שמנת וניל, יוגורט אוכמניות, וניל-דובדבנים, שוקולד אגוזי לוז ורומזרי.

מחיר: 12 שקלים לכדור; 19 שקלים לשני כדורים; 45 שקלים לחצי קילו; 75 שקלים לקילו. 

גלידה באר שבע, רחוב הדסה 50 העיר העתיקה, באר שבע.

הכי קרובה לאיטליה – אותלו

אם יש גלידרייה אחת שנראית כאילו היתה פה תמיד וכאן זה בכלל איטליה - זאת אותלו. באופן לא ממש פלאי גם חובבי האוכל גילו אותה והפיד הוצף בהתאם. אז במה מדובר? ובכן זוהי גלידרייה גדולה המעוצבת בצבעי שחור-לבן וזהב. בתוך הוויטרינה הארוכה מכלים מנירוסטה ובפנים גלידת שמנת איטלקית, רכה במיוחד וחלקה, בטעמים שמצליחים לחדש גם בין ים הגלידות הבלתי נגמר של העיר. מאחורי המקום עומדים מתן סלע, מבעלי בר היין גזטה וגיא בראון שעבד בהרברט סמואל וכעת רוקח פה גלידות, שוקולדים וממתקים אחרים כמו רוקי רואד האוסטרלי שהוא חטיף שוקולד אינטנסיבי, משובץ שקדים, מרשמלו ושברי קוקוס קלוי.

טעם אישי: קרם חלב, קרמל מלוח, פיסטוק שכמוה עוד לא נטעמה, מסקרפונה עם פירות יער וקראמבל, גלידת יוגורט חלקה במתיקות מעודנת, טירמיסו ונוצ'ולה של אגוזי לוז, לצד סורבטים של פירות העונה. הבונוס: במקום ברזי שוקולד לבן וחלב שנמזגים לתוך הגביע ויוצרים בו ציפוי פנימי שוקולדי נפלא. ראוי להערכה שעל תוספות ושדרוגים כמו סוכריות צבעוניות, שברי מרנג ושכמותם לא גובים פה תוספת תשלום.

מחיר: החל מ-14 שקלים למנת ילדים; 19 שקלים למנה קטנה של שני טעמים; 24 שקלים לשלושה טעמים; 52 שקלים בקירוב לחצי קילו; 94 שקלים לקילו.

אותלו, דיזנגוף 165, לילינבלום 21, תל אביב.

גלידות וסורבה אפרול שפריץ בגלידריית "אמיליה"
טעמים מסעירים כמו סורבה אפרול שפריץ או בירה ומנצ'יס, גלידריית אמיליהצילום: גלעד הר שלג

נהדרת ומתחת לרדאר אמיליה 

גלידריית "אמיליה" נפתחה כבר לפני שבע שנים על ידי דביר ועינת גרשון, זוג גם בחיים, לאחר שלמדו בבולוניה הכנת גלידה ארטיזנלית ומאז הם שבים לשם להשתלמויות כל שנה. בוויטרינה הנוצצת תמצאו גלידות שמנת רכות וטריות מחומרי גלם הטובים ביותר שניתן למצוא ובטעמים מסעירים שלא רואים כל יום, בטח שלא בכל מקום. כל הגלידות מיוצרות במקום מדי יום ועינת מתמחה גם בהכנת שלגונים בעבודת יד, שניתן לצפות בכל מיני תוספות מתוקות. 

טעם אישי: מסקרפונה ותאנים עם שקדים מקורמלים או מסקרפונה ושוקולד רוּבּי ורוד ופירותי; פיסטוק סיציליאני; מרציפן; קרמינו, גלידת שלוש שכבות של שוקולד ואגוזים; היער הלבן, שמה של גלידת ריקוטה, דובדבני אמרנה ומרנג פיסטוק; עוגת גבינה עם ריבת דומדמניות; וגלידת ריבת עגבניות שרי מסעירה. אל תוותרו על סורבה אפרול שפריץ, אם אתם מחובבי הז'אנר ואם יש בנמצא אז גם על סורבה בירה ומנצ'יס. 

מחיר: 15 שקלים לכדור (מנה יחסית גדולה); 22 שקלים לשני כדורים; 28 שקלים לשלושה כדורים; 41 לחצי קילו בקירוב; 83 שקלים לקילו. 

אמיליה, שדרות מוריה 120, חיפה. 

גביעי וופל וגלידה בגלידרייה הסיציליאנית
הסוד הוא ברכות, הסיציליאניתצילום: JT Design Agency

רומנטיקה מתוקה הסיציליאנית

בגיל שבע כבר עזר רפאל ארביב להוריו ברומא להכין גלידה. לפני עשרים שנה הוא פגש את קרן הישראלית דווקא בשוויץ שבעקבותיה עלה לארץ ושנה אחר כך כבר ראה אור הסניף הראשון של הגלידרייה הסיציליאנית, ברחוב אבן גבירול בתל אביב. שם, הוא גמר אומר להביא את הבשורה האיטלקית ששאב מביתו אל החך הישראלי. מאז, כבר הרבה לקוחות חוזרים ואדוקים יישבעו בשם המרקם הקרמי באמת שהגלידה יכולה להגיע ומעבר לזה, לזכותו של ארביב אפשר לספר כי כאן כבר יוצרו, הרבה לפני כולם, גלידות על בסיס סויה שאינן נופלות באיכותן מאחיותיהן החלביות. זאת ואפילו עוד, נוסף לסניף המקורי ברחוב אבן גבירול, הצטרפו עם השנים עוד סניף באותו הרחוב, אחד בהרצליה פיתוח ולפני חודשיים הצטרף סניף בדיזנגו, כולם בבעלות השניים (להבדיל מזכיינות).

טעם אישי: בתצוגה ספרנו 40 טעמים מבלבלים. בחורף אנחנו הרוסים על גלידת הקרמבו אולם ביתר השנה אפשר למצוא פה את קולקציית טעמי השוקולד שקשה לבחור רק טעם אחד ממנה: שוקולד פאדג', בלגי, שוקולד מריר 70%, שוקולד תפוז, שוקולד באצ'י, דובדבן שוקולד ואמרטו ועוד. חוץ מזה קרם נוטלה ושקדים ולא מעט שמות שמגלגלים את איטליה על הלשון: טירמיסו, פררו רושה, רפאלו, קסטה סיציליאנית ופיסטוק סיציליאני. חוץ מאלה תמצאו גם עוגיות, אשכולית אדומה וקמפרי, וניל חלב (פיור די לאטה) ווניל צרפתי ובננה קינמון דבש ואגוזי מלך. אם נשאר לכם מקום, אל תפספסו גם את הפררו רושה ועוגת הגבינה. 

מחיר: 17 שקלים למנת ילדים; 22 שקלים לשני טעמים; שני טעמים ויותר – 24 שקלים; 49 חצי קילו; 89 שקלים לקילו.  

הסיציליאנית, אבן גבירול 63, אבן גבירול 90, דיזנגוף 170, תל אביב. 

תגובות