המדריך השלם המקוצר לאכילה ושתייה באשדוד | מסעדות מומלצות באשדוד - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המדריך השלם המקוצר לאכילה ושתייה באשדוד

לכתבה
חוף הקשתותאילן אסייג

שפע מסעדות דגים ופירות ים, מסעדה הודית ותיקה בבניין דמוי ארמון; תאילנדית שמקפיצה את מדד החריף צעד אחד קדימה ומלוא החופן ברים צעירים לשתות בהם את הלילה בטיילת אחת. אה, ואולי הצ'יפס הטוב בארץ. בקיצור, אשדוד על המפה

17תגובות

בשקט בשקט ומבלי ששמנו לב, התמקמה אשדוד על המפה הקולינרית עם שפה ואופי ייחודיים לה. אולי זו הקרבה לים, אולי בהיותה עיר נמל היא מזמינה גם מרקם אנושי אחר; אולי זה קיבוץ הגלויות שמאחד עדות שונות תחת מטרייה אחת – מרוקאים, רוסים, הודים, צרפתים, ואפילו הקהילה היהודית הגיאורגית הגדולה בעולם נמצאת כאן; עולים חדשים וישנים, צברים, דתיים, שומרי מסורת או אוכלי שרצים; כולם נותנים את הטון ומוסיפים משהו למגוון התרבותי הייחודי של העיר, מה שבתורו מתבטא גם בקולינריה. אפילו סצנת הבילוי כאן היא מאוד קולינרית ועבור האשדודים זה ברור שבברים ובבתי המרזח המטבח מגיע עוד לפני ברזי הבירה. הנה 20 הוכחות שאשדוד היא הבירה הקולינרית של הדרום (הקרוב), לנוחיותכם מחולקות לפי קטגוריות. 

דגים, פירות ים ונוף אל החוף; אסיאתי ועדתי, אוכל רחובאשדוד של לילה

דגים, פירות ים ונוף אל החוף

מוסד דגים ופירות ים אשדודי, אידי

סלט "דודו" במסעדת "אידי": עגבניות, בצל, שום, שמן ופלפל חריף
רתם מימון

כבר מעל שלושה עשורים קיימת "אידי". שני עשורים וקצת חלפו מאז הוקמה בגלגולה הנוכחי. לכן, כמעט לא צריך להציג את מסעדת הדגים ופירות הים הוותיקה של אידי ישראלוביץ', שהפכה זה מכבר למוסד אשדודי אמיתי וכמעט לסמל המזוהה עם העיר. סביר בהחלט להניח שזו המסעדה הראשונה הקופצת לראש עת חושבים על מסעדות באשדוד. הסיבה לכך, גורס אידי, היא בראש ובראשונה היציבות, ובהמשך – יצירתיות ("כי עושים פה דברים אחרת"). תמצאו כאן מנות שהולכות עם המקום מיומו הראשון, או לכל הפחות במשך שנים – מסלט האיקרה, דרך סלט "דודו" (סלט עגבניות עם תועפות שום, בצל ופלפל חריף) ועד מרק דגים או קדרות שונות של דגים ופירות ים. לצד הקלאסיקות, בולטת גם יכולת להתגמש ולהשתנות. ברוח זו, הוקמה בהמשך גם "אידי החוף", מסעדת החוף של אידי שממוקמת ממש על קו החוף של טיילת אשדוד ובה הדגש בתפריט הוא בעיקר על מזטים ומנות חוף טיפוסיות – מפיצה דרך שניצלונים וצ'יפס ועד אבטיח וגבינה בולגרית. אבל כן, יש גם דגים ופירות ים, למי שתהה. מחיר: 39-88 שקלים למנה עיקרית ב"אידי חוף"; 75-250 שקלים למנה עיקרית ב"אידי".

אידי, האיש והמסעדה
אילן אסייג

אידי דגים, הבושם 5; אידי החוף, אוניון 5

טברנה אשדודית, אלדין בשדרה

מסעדת "אלדין" פועלת איכשהו קצת מתחת לרדאר זה 16 שנה ועברו עליה אי אלו גלגולים. בגלגולה הנוכחי היא מסעדת דגים "עם נגיעות חלביות ים תיכוניות", כפי כשמנסחים זאת הבעלים, אתי ואבי אלקובי. אל תתנו להגדרה הגנרית לבלבל אתכם – הכל כאן טרי וכיפי, "יד ראשונה מהדייגים" מכנים זאת כאן. אלי הוא סקיפר ובעל ספינת דיג, כך שהשלל מוצא דרכו לצלחות. המנות כאן מבוססות ברובן על תוצרת הים והן נעשות במסירות ומוגשות ברוחב לב. בין האחרונות תמצאו למשל מנות ראשונות כלחם מחמצת עם מטבלים; איקרה, סיגרים ממולאים; או שווארמה דג; דגים נאים, ביניהם מנה של סביצ'ה ים תיכוני על בסיס דג לבן טרי; מנות דגים כפילה מוסר בקראסט פיסטוק, מנת הדגל, על פירה ברוטב כמהין, שאלוט, פטריות טריות ואפונת שלג; סינייה דגי ים עם חצילים, עגבניות תמר, בצלצלי פנינה, שום קונפי ופלפלי חלפיניו שרופים על הגריל עם טחינה לימונית ועוד. מעבר לאלו, מכינים במקום גם קוואס ביתי ויצירתי שכולל פירות יער ולקינוח, היינו ממליצים לא לפסוח על הפחזניות הזעירות במילוי קרם פטיסייר ורוטב קרמל. בשורה התחתונה, אלדין מזכירה באווירה המשוחררת ובתפריט בה מעין טברנה יוונית שמגלים במקרה תוך פסיעה שאננה בשדרה וכגודל ההפתעה – כך נגלה באגביות הקסם שלה. מחירים: 48-98 שקלים למנה עיקרית.

אלדין בשדרה, מרטין בובר 1

בין מסעדת דגים כשרה למסעדת שף, פסקדו

"פסקדו" של ספק הדגים ערן ז'נו והשף יחי זינו (אגב, לא אחים) פועלת מזה שמונה וחצי שנים בגלגולה הנוכחי, כמסעדת דגים כשרה. מחד, המקום נאמן ככל האפשר למיקום – כשהתפריט מתבסס על הדגה המקומית, על שלל העונה ועל טעמים מן הים התיכון ומאידך, אפשר למצוא בו קריצות אל מחוזות רחוקים ובפרט, השפעות אסיאתיות. "זה תפריט ים תיכוני שמתבסס גם על טיולים בעולם", מחדד זינו. "ברובו הוא בנוי ממנות קבועות שסומנו כמוצלחות לאורך שמונה השנים האחרונות ולכן הוא לא משתנה כמעט. מה שכן, מצטרפות אליו באופן קבוע גם מנות מיוחדות, שתלויות במידה רבה בדגה היומית". בין המנות שתמצאו כאן וזכו למעמד של מנות דגל: חציל בפנקו ("ממש כמו שניצל חציל") שהיא מנה שנולדה מתוך דרישה של לקוחה טבעונית ומאז עוגנה בתפריט; סשימי קליפורניה, דג ים (אינטיאס, הפעם), דפי אבוקדו וסלט חלפיניו עם נגיעות של טבסקו; הוט סשימי ("סשימי למתחילים") שמורכב מנתחי סלמון צרובים, רוטב סויה, שמן שומשום וצ'ילי, טחינה גולמית ובצל ירוק; ו"כנף מוסר", חלק מהפילה והסנפיר הקדמי של הדג, מנה שנולדה מתוך צורך (אי בזבוז) והפכה למנה הנמכרת בתפריט והיא מעין "נתח דייגים", חתוך אחרת. מחירים:  88-138 למנה עיקרית.       

A post shared by danlev66 (@danlev66) on

כנף מוסר, מנה שנולדה מכורח והפכה למנת דגל

פסקדו, מרטין בובר 1

מסעדת דגים ופירות ים במתחם אוכל עצום, קנקון

כשפוסעים אל מה שאולי לא נראה מבטיח מי יודע כמה מבחוץ, מגלים 500 מטרים רבועים של מתחם אוכל ענק, מחולק למחלקות ייעודיות – לדגים, פירות ים, עופות ובשרים. מעבר לאלו ולצד מגוון רחב למדי של מוצרי מדף להשלמת הקנייה (או להערכות משלימה לארוחה) תמצאו פה, ממש בעוברכם אקווריום לא קטן עם לובסטרים חיים, גם מקומות ישיבה על הבר, בו מתקינים ארוחות מן הים אותן מכנים בשם הקליט "מהאקווריום לצלחת". בין המנות שתוכלו לנשנש לפני, אחרי או בלי קשר לקניות – קוויאר שחור "Kaluga Queen" עם לחם וחמאה; צדפות זי'לרדו שנמכרות לפי יחידה; בריוש עם כבד אווז בזיגוג פירות יער; סלט קיסר עם או בלי תוספת שרימפס; לובסטר שלם מהאקווריום; שרימפס עם גבינה כחולה עשויים במחבת; ובגזרת הבשרים – בורגר מבשר פרה מבכירה טרי, עם או בלי ביצת עין, גבינת צ'דר או כבד אווז; ומיני נתחים, כפורטרהאוס, אנטריקוט או טיבון. מחירים: 69-150 שקלים למנה עיקרית. נתחי הבשר נמכרים לפי משקל, מחיריהם נעים סביב 39-49 שקלים ל-100 גרם. 

מסעדת קנקון, חלל עצום ובמרכזו אקווריום עם לובסטרים חיים
רון טייכר

קנקון, האורגים 19

ז'קוב דגים
עומר שוברט

בין חנות דגים ותיקה למסעדת פועלים, ז'קוב דגים

אי שם בתחילת שנות השבעים פתח ז'ק (ז'קוב) זנו חנות דגים קטנה באזור התעשייה של עיר הנמל. משראו ז'ק ואשתו ז'קלין כי טוב, התרחבה החנות ובסמוך אליה אף פתחו מסעדה, לכאורה כמה שולחנות מאולתרים וכסאות, כדי שאם יתגנב הרעב – יוכלו לקוחות של החנות לשבת בסמוך אליה ולכלות את הדגה הטרייה עוד בטרם הגיעו הביתה. היום מפעיל את המקום בנם, אבי, ובהתאם, גם התפריט כאן הוא כזה שמתכתב את קו החנות הסמוכה: משלל הדגה היומי בוחרים דג כלשהו – זה יכול להיות למשל פילה קוד, בקלה (מרלן), מוסר ים, בורי, ברמונדי, לברק, לוקוס, ברבוניה או פלמידה. בהמשך, בוחרים את אופן הכנתו – אם בטיגון או בצלייה; בוחרים את אופן ההגשה – כדג שלם, פילה או כסטייק; ולבסוף, בוחרים אם לקבל אותו בצלחת או בפיתה, עם שיני שום, פלפל חריף ורוטב הבית; יחד עם צ'יפס וסלטים על יד או ללא. בנוסף, תמצאו כאן ארוחה עסקית שמשתנה מדי יום אך מבוססת בהכרח על דג היום, סלטים, לחם ושתייה (מחירה 69 שקלים) ולצד כל זה, כוסיות משקה בשביל המוראל: ערק, וודקה, יין או בירה. מחירים: 35-145 שקלים למנה עיקרית (תלוי בסוג הדג, משקלו ואופן הכנתו).

ז'קוב דגים, המלאכה 9

ארוחה אל מול הים, קירה

השם של המקום אולי ייקח אתכם לכיוון סלאבי או אפילו הינדי אבל בפועל, המשמעות של "קירה" היא "שמש אדומה" ביפנית והיא (המסעדה, הפעם) טובלת בנמל אשדוד מזה 13 שנה, ממוקמת על גבעת יונה, לה משויך סיפור יונה הנביא מהמקרא. את כל הבליל התרבותי הזה נאה לצרוך כשברקע שקיעה ואל מול הים, בתקרובת שכוללת ארוחות בוקר דוגמת הבוקר הישראלי (על הביצים והממרחים, הלחם והחמאה) או עסקיות צהריים שבנויות ממנה ראשונה (דוגמת סלט, פטה כבד או חציל בלדי), מנה עיקרית (רביולי גבינה ובזיליקום, המבורגר, סטייק פרגית או צלעות טלה) ותוספת לבחירה (דוגמת אורז, פירה, צ'יפס מתובל, הום פרייז או סלט). התפריט בנוי כך שיפנה לכל – דרך מנעד מנות שכולל סלטים, כריכים, פסטה, מוקפץ, דגים, חזה עוף על הגריל והמבורגר אנטריקוט. המקום נעים והמחירים ברובם נוחים אבל אין ספק שהבונוס המרכזי כאן הוא נקודת התצפית הטבולה בנוף שהופכת את השלם כאן להרבה יותר מסך החלקים. מחירים: 58 שקלים לארוחות הבוקר. 72-122 שקלים לעסקים צהריים. 58-139 שקלים למנה עיקרית (139 שקלים עבור צלע עגל במשקל 430 גרם).

קירה, גבעת יונה, יאיר (אברהם שטרן) 4

אסיאתי ועדתי

ההודית של אשדוד, נמסטה

בארמונות לה-ממוניה, כמו נשלפה מסרט בּוליוודי או מסרט מצויר, שוכנת בצניעות ובשקט כבר 13 שנה "נמסטה" (וזה עוד רק בגלגולה הנוכחי) מסעדה הודית בשרית כשרה ברוח מטבח צפון הודו. בין מנות הדגל של המטבח שתמצאו פה – בטטה ווארה, קציצות תפוחי אדמה בציפוי קמח חומוס פריך; פנג'בי סמוסה, כיסונים דמויי פירמידה במילוי תפוחי אדמה ואפונה; עשרה סוגי נאן הנאפים בטאבון טנדור – מנאן מסורתי משוח במחמאה (בכל זאת, מסעדה כשרה בשרית); דרך נאן שום עם גמבה קצוצה וכוסברה ועד נאן מתובל, ממולא בשר כבש ותפוח אדמה; מעבר לאלו, תמצאו גם מנות דוגמת ברייני עוף, בקר או ירקות, בּאטר צ'יקן (בגרסה כשרה), צ'יקן קארי מסאלה ועוד מנעד נאה של מטעמים מן הטנדור, מעוף, דרך קבב ועד פלטה לוהטת ("מיקס גריל") שכוללת עוף טנדור, צ'יקן טיקה, רשמי טיקה (נתחי עוף צלויים עם מרינדת תבלינים עדינה) ועוד. באשר לחלופות צמחו-טבעוניות, תמצאו כאן למשל, פאלק פניר בגרסת טופו, עם תרד ואפונה או מיקס ירקות; תבשיל אלו גובי עם תפודים, כרובית ותבלינים; צ'אנה מסאלה, גרגירי חומוס מבושלים ברוטב עגבניות מבושם תבלינים; או דאל עשוי משלושה סוגי עדשים. מחירים:  25-85 שקלים למנה עיקרית.   

רותם מימון

נאן של מוצ"ש

A post shared by Rona (@ronitavidan) on

נמסטה, הטיילת 20

הפנינה התאילנדית, רונג'אן

פירות ים במסעדת רונג'אן, אשדוד
אבי אביטל

את מסעדת "רונג'אן" פתחו יחד רוּנג'אן ואבי אביטל על רחוב קטן באשדוד לפני חמש שנים – היא אמונה על המטבח והוא על האירוח. מה שהתחיל כמסעדה קטנטנה שמציעים בה השניים מאכלים תאיים אותנטיים מצפון מזרח תאילנד, מעשה ידיה הדייקניות של רוּנג'אן הוא היום מוסד אשדודי-תאילנדי עם שם ומוניטין שמוכרים היטב גם לתל אביבים. לפני שנתיים, העתיקו השניים את "רונג'אן" למשכנה החדש, אף הוא באשדוד, אולם הפעם: ממקום קטן, כמעט חור בקיר, הפכה רונג'אן למסעדה רחבת ידיים וזוהרת בהרבה מקודמתה. המחירים, למי שתהו, היו ונשארו נוחים. בתפריט תמצאו מיני מאכלים תאיים עזי טעמים ועמוסי תבלינים שנעים על הציר בין חריף לחריף פחד. בין המנות מקלאסיקת הסוגה – מרק טום יאם, על הירק ופרי הים או קן גה וואן קאי חריף של עוף, דלורית וקוקוס; סלטים כסלט הפפאיה או סלט אטריות השעועית (ששום דבר בו אינו מתחנף לחך); ועד מנות כמו אורז מוקפץ עם אננס; פאד תאי עם עוף או בקר; פאד קפאו על הבשר הטחון, העוף פירות הים, האורז, ביצת העין והבזיליקום; ולקינוח, בננה רוטי, ממש כמו בתאילנד. מחירים: 35-45 שקלים למנה עיקרית.

מולים חריפים

A post shared by Omer Miller (@omermiller) on

רונג'אן, נורדאו 24

תבשילים מרוקאיים בצלחות פלסטיק, מאמא רחל

לכל חובבי הרומנטיקה והסודות השמורים למקומיים, הריהו אוצר אשדודי בלום – הבוטקה של "מאמא רחל", כבר 40 שנה שהוא עומד כמו ארעי בגן הציבורי של שכונה ב'. אותה "מאמא רחל", קצת כמו מדונה או ריטה, מזדהה רק בשמה הפרטי וללא שם משפחה, אבל ככל שרבו המיתוסים עליה והשנים נקפו – זכתה אותה "רחל" בעוד חופן כינויים והפכה ברבות השנים מ"מאמא רחל" ל"זקנה" או ל"קוסמת (או 'המכשפת') המרוקאית מאשדוד", "המבשלת על גחלים" או "הלוחשת לסירים". עם רומנטיקה ומיתולוגיה או ללא, תמצאו כאן, בגן ציבורי בואכה מקלט, שמורת טבע שכמו קפאה בזמן ואיתה גם רחל דדון (עכשיו אתם יודעים את שמה המלא) הלוא היא מאמא רחל – מבשלת בכל יום חול ממחצית השעה לפני חצות היום תבשילים כמו דג מרוקאי חריף, תבשיל בשר ראש וזיתים, קציצות דג נסיכת הנילוס, עם לחם לבן לניגוב ובצד סלטים, הכל מוגש בלא טקס, על שולחנות פלסטיק או אל ספסלי הגן הציבורי בכלים חד פעמיים; ומשמתרוקנים התבשילים בסירים? רחל ובנה, חיים, שעוזר לה, מתקלפים, עד ליום המחרת. מחירים: 45 שקלים למנה עיקרית ושתייה.

רחל דדון, "מאמא רחל" וסיר חריימה
אורנה בן חיים

מאמא רחל, קיבוץ גלויות 15, רובע ב'

מטבח מרוקאי אותנטי, אצל מרסל

בין עיקולי ושיפולי מרכז מסחרי תמצאו את המקום של מרסל נוימן ("אצל מרסל") והוא בין מטבח מרוקאי אותנטי, קטן ומטופח, למסעדת פועלים שקטה. אצל מרסל תפגשו, איך לא, את מרסל, נעימה, בוטחת ומלאת סיפורים, למי שיתפתה לשאול – על המסעדה המרוקאית שהייתה לה פעם בפרנקפורט ("מלודי") שם לימדה את הגרמנים לאכול חריף; על הדרך שעברה מאז הולדתה במרוקו, איך 'התגלגלה' לעכו, נישאה לרב חובל, התאלמנה בגיל צעיר, וחזרה לאשדוד ("עיר הז'וז'ואים", כך קוראת לה בקריצה). עם טיול על כנפי ההיסטוריה הלא רחוקה או לאו, תמצאו כאן בכל זאת את מרסל מדי יום, עמלה על הסירים ומתקינה תבשילים מרוקאיים מבושמי תבלינים ומלאי נשמה. בין התבשילים המתחלפים מדי יום: קציצות דג ("אדוני התעלף מהן וביקש מתכון") או בקר, חריימה, עופיונים ממולאים, כבד עוף עם עגבניות ומגוון ססגוני של תוספות וסלטים טריים – מכרוב לבן או סגול, גזר פיקנטי, מלפפונים ושמיר, סלט עגבניות רענן וכרוביות. מחירים: 50 שקלים למנה עיקרית הכוללת מנה בשרית אטו צמחונית עם תוספת, סלטים ולחם.    

מרסל, אצל מרסל באשדוד עם תבשילים מרוקאיים
אורנה בן חיים

אצל מרסל, הראשונים 26

מסעדה גיאורגית עם נוף לים, פטרה

כבר כמעט שלושה עשורים משובצת פטרה בנוף, מציעה מטבח גיאורגי אותנטי שמתכתב עם הנוף והאקלים הים תיכוני בו טובלים הסועדים. התוצאה: מנות ייחודיות, מקצתן גיאורגיות ומקצתן אשדודיות, חלקן גם וגם. בתפריט, שיש בו לא פחות מ-300 מנות (אבל אל לכם להיבהל, זה לא אות מבשר רעות) תמצאו למשל חצ'פורי ים, שידוך מעניין בין הבצק הגרוזיני המסורתי שנעשה בצורת סירה קטנה ונאפה בתנור אבן, לבין המילוי שלו, שמשלב גבינות גיאורגיות מבעבעות עם פירות ים (שרימפס וקלמרי) ושמנת שמאחדת הכל בסירת בצק אחת. מנות נוספות שתמצאו כאן ומאגדות תחת מטרייה אחת את הגיאורגי עם המקומי: כיסוני חינקאלי ממולאים בשר ועשויים לשלמות, כך שעסיס יפרוץ מכל ביס בהם; בליני, פנקייקים ממולאים בשר פיקנטי או גבינות; וואזיס תולמה, עלי גפן שמכינים במקום, במילוי בשר בקר, כבש, אורז ותבלינים; תולמה, עלי כרוב ממולאים; חליה ורומי, תבשיל גיאורגי מסורתי שמשדך קוביות בשר עם תמר הינדי ובצלים, ומוגש על ממליגה; ויש גם פלטות דגים מעושנים, טאפאסים גיאורגיים כמו אצ'צ'ילי, קרעי חזה עוף ברוטב אגוזים ועשבי תיבול;  מיקס דגי ים מטוגנים, מרקים, שיפודים, פלטות בשרים ושפע פירות ים ודגים. מחירים: 39-119 למנה עיקרית.

פטרה, מפקורה 1, חוף הקשתות

אוכל רחוב

פריקסה חלומי, הסנדוויץ' הטוניסאי של מוריס

במרכז מסחרי מאובק, ממש כמו שהולכת הקלישאה, תמצאו פרלמנט קבוע בשישי ותור קטן ואדוק של לקוחות בחולין, הכל יישבעו בזכות פינת הסנדוויץ' הטוניסאי באשדוד שהפכה לנקודת עלייה לרגל מכל רחבי הארץ, או בקיצור: הפריקסה של מוריס. את המקום פתחו יחד סולי ומוריס סיטבון, אחרי שחזרו ארצה מפריז ומשהתגעגעו לכאן. חוץ מהפריקסה המהולל, עשוי לדיוּק, על הלחמנייה העסיסית והפציחה (או הבגט), נתחי הטונה הנגיסים שמצטרפים לאריסה, העגבניות, הפלפלים, הביצה וסלט תפוחי האדמה; תמצאו פה גם בריק ממולא ביצה, שקשוקה בבגט או כריך תוניסאי, כרוך אף הוא בבגט. מחירים: 15-30 שקלים.

הסנדוויץ' הטוניסאי של מוריס, רוגוזין 1, מרכז מסחרי, רובע א'

דגים וטוגנים, הולנד צ'יפס

בני הזוג איזבל וסטיבן ריאוול – היא במקור צרפתייה שעברה להולנד והוא הולנדי, התאהבו בארץ במהלך חופשה והחליטו באופן ספונטני שבחופשה הבאה בישראל יישארו, וכך היה. משהייתה תל אביב גדולה מדי לטעמם, השתקעו באשדוד וגמלה בליבם החלטה להביא איתם גם משהו מהולנד – הצ'יפס, וליתר דיוק – הפיש אנד צ'יפס. כדי להביא את הדבר באופן הנאמן ביותר לדבר האמיתי השניים אפילו שותפים בפיתוח זן מסוים של תפוחי אדמה, אחרי שהזנים המקומיים לא הניבו את הצ'יפס הפריך לו ציפו, כזה שיהא בדיוק כמו שהכינו עוד בהולנד. בין מנות הדגים והטוגנים כאן תמצאו צ'יפס בשלושה גדלים, צ'יפס בטטה שחום וממכר להחשיד (והוא בוודאי מהטובים בטעמנו מאז היוולדנו), טבעות בצל וכן אצבעות דג מטוגנות בשלושה גדלים – 200, 250 ו-300 גרם. מחירים: 12-29 שקלים למנות צ'יפס; 25-40 שקלים למנות דג; 40-60 שקלים לעסקיות שכוללות צ'יפס, אצבעות דג, רטבים ופחית שתייה.

צ'יפס בטטה ב"הולנד צ'יפס" באשדוד
רותם מימון

הולנד צ'יפס, רוגוזין 72

אשדוד של לילה

בר אוכל ים תיכוני עם זיקה לאיטליה, פורטו

אולי אחד הסממנים התל אביביים לכאורה והבולטים ב"פורטו", בר אוכל ים תיכוני שממוקם בקצה השדרה האסטרטגית של העיר הוא, קצת באירוניה, טאבון האבן האיטלקי גדול הממדים שניצב בו. אומנם תמצאו כאן תפריט עם שורשים ים תיכוניים ארוכים, עוברים דרך סלט סלקים צבעוניים עם גבינת עיזים וירקות ירוקים; חציל שרוף באש גלויה או תפוח אדמה 'בלוּ ליפס' עם שמנת חמוצה, ירקות פריכים וביצה קצוצה; אבל גולת הכותרת כאן היא כנראה הפיצה. היא נאפית בטאבון שיובא מאיטליה (סמל סטטוס), חומרי הגלם המרכיבים אותה מיובאים אף הם מאיטליה והיא מגיעה במנעד מופעים: מפיצה מרגריטה קלאסית, על רוטב העגבניות, המוצרלה והבזיליקום; דרך פיצת "מיקונוס" שנושאת על גבה גם זיתי קלמטה וגבינה בולגרית; פיצה "סרדיניה" עם סרדינים, זיתי קלמטה ופלפל חריף; פיצה ביאנקה עם רוטב אלפרדו, אספרגוס, סלמון ובצל סגול ועוד. מעבר לאלו, תמצאו בתפריט מנות כמו פסטה בעבודת יד ומזון ברים אשדודי, כזה שמחד יידע לספוח אלכוהול בעדנה ומצד שני, ייתן את הכבוד הראוי גם לדגה, כזו לדוגמה היא מנת פיש & צ'יפס, מבוססת על אצבעות מוסר ים בטמפורה, אליהן מצטרף "הצ'יפס הטוב בעולם" (לשון התפריט) עם איולי לימון-בזיליקום; ודוגמה אחרת היא סיגרים ממולאים בקציצות דגי ים עם שום ירוק, גרידת לימון ועשבים עם טחינה וסלסלת עגבניות לטבילה. מחירים: 42-59 שקלים למנה עיקרית.

פורטו, סמטת אל הים 2

מטבח לילה ובר קוקטיילים, עלמא

רק שמונה חודשים וקצת עברו מאז נולדה "עלמא" וכבר היא צברה תהודה מקומית וקהל לא מבוטל של לקוחות ובליינים – אם בזכות האוכל והשתייה, אם בזכות התפאורה (הכוללת, בין השאר, ישיבה תחת חלונות במפתחים גדולים בצורת קשתות) ואם בזכות סך כל החלקים שמשלימים את האווירה. המקום, פעיל רק בערב ולכן מכתיב מראש טון בלייני, הוקם על ידי ארבעה שותפים צעירים וחדורים, חברי ילדות למודי ניסיון בסצנה, הקולינרית והבליינית, חרף גילם הצעיר. בין המקומות שרכשו בהם ניסיון אפשר למנות כאן למשל את הברים הקולינריים "מטבח לילה" ו"מלגו ומלבר" בתל אביב, מה שחדי עין ודאי יזהו גם בתפריט. בהתאמה, תמצאו כאן לא מעט מנות צבעוניות, מצולחתות למשעי וכאלו שנותנות הרבה כבוד לדגה, אפשר כי סיבה נוספת לכך היא ששלושת רבעי מהבעלים הם צמחונים אוכלי דגים (הדוגלים ב"פסקטריאניזם") וכן כי בכל זאת, מדובר בעיר הנמל אשדוד ויש לייחס להשפעותיה כבוד. על כל מקרה, החל מתחילת השנה האזרחית החדשה, גם התפריט במקום הוא כזה שמיישר קו עם האג'נדה של בעליו ובין המנות בו תמצאו מבחר שנע בין פוקצ'ה עם מטבלים או צלוחית חריפים ובאנים (לחמניות באן מאודות); סלקים, בטטות בתנור, חצילים וכרוביות מטוגנות בבלילת בירה עם קרמל סויה, עשבים ירוקים וטחינה; ריזוטו "אדמה" עשיר בפטריות עד להתפקע; טרטר דג או סשימי; גרסת לחמניית בּאן מאודה לפריקסה תוניסאי; פילה לברק על קרם תירס; טליאטלה בעבודת יד עם פילה דניס, ארטישוק וחמאת מרווה, ועוד. עבור כל מי שנהנים "לפתוח שולחן" מציעים פה דיל שנקרא "שולחן עגול" ובו מציעים תמורת 150 שקלים 4 מנות לכל סועד, כאלו שנתפרות במיוחד לפי צרכים, גחמות והעדפות, כולל שתייה, למרכז השולחן. שאלו את המלצר/ית. מחירים: 42-115 שקלים למנה עיקרית. מ-17:00 עד 20:00 – שעה שמחה של לחמניית באן ושתייה ב-58 שקלים.

דג נא, פרחי אמנון ותמר, עירית קצוצה וגבינת בושה
אלי פרכטר

עלמא, יונה הנביא 2

בר קולינרי צעיר וצבעוני, פבלה

"פבלה", כמו לא מעט מהמקומות המשובצים איפשהו על טיילת אשדוד משני עבריה (ביניהם אלדין, פסקדו, נמסטה, רונג'אן, Sunset BLVD, פורטו ועלמא), היא מסוג מהמקומות הבלתי צפויים, שמגיעים אליהם ללא ציפיות, פוסעים אליהם בחשש ומהר מאוד מתאהבים. סביר להניח שהסיבה לכך נעוצה, בין השאר, באלמנט ההפתעה. במקרה של פבלה, היא נראית קצת כמו משהו בין מסעדת גולשים קליפורנית (בתנאי שלא מציצים החוצה) לבר ברזילאי והיא נעה איפשהו על הציר בין מקום עם תפריט ים תיכוני שנוח למשפחות לשבת בו לבין בר של צעירים. בהתאמה, האווירה פה משנה את אופייה בהתאם לימי השבוע ולשעות היממה ובתפריט תמצאו מנות שיענו על גחמות רבות. בין המנות תמצאו למשל מנה בשם "פורטו", דג ים עם מלח שחור גבישי, שמן זית, פלפל חריף, אבוקדו ובצל ירוק; סלט "קורדון בלו" מבוסס על עלי חסה וגבינה כחולה, בצל סגול, פרי טרי ותמרים לחים; "קומבו מעדנייה" שכולל את לחם הבית וצלוחיות עם מזטים שנוחים לזלילה עם כוס משקה, כמו אנשובי, גבינת פטה או איקרה; מנת סטייק וביצת עין על צנים משוח בממרח עגבניות; וכן מנות עיקריות כמו פילה מוסר ים על טורטליני גבינות רכות עם ארטישוק וקרם בזיליקום; שניצל דק עם תפוח אדמה אפוי או המבורגר וצ'יפס. בנוסף, תמצאו כאן גם קוקטיילים צבעוניים בשפע דוגמת ה"ליטופית", קוקטייל ורוד מבוסס על וודקה, מחית תות, מיץ ליים, חמוצים ותותים טריים; "מוחיטו אהבה" על בסיס רום, נענע, ליים, סוכר חום וריבת פסיפלורה  - את שניהם אפשר להזמין כקוקטיילים זוגיים ואחרים אפשר לבקש נטולי אלכוהול, כך שיהיו ידידותיים להריוניות ולבני הנעורים. מחירים: 62-110 שקלים למנה עיקרית; 38-49 שקלים לקוקטייל

דג נא עם אבוקדו וצ'ילי בפבלה
רותם מימון

פבלה, מרטין בובר 1

מסבאה מושחתת, גמברינוס

ב"גמברינוס" תמצאו יציר כלאיים מקומי שמשלב את הזיקה האשדודית לדגים ופירות ים, יחד עם  תפאורה של פאב בריטי חשוך ותפריט שמיישר איתה קו דרך מגוון נאה של בירות וכן בשרים וטוגנים שיספגו אותן (נסו את "צ'יפס גמברינוס" שמגיע תחת הר קטן של גבינה מעליו), עם או בלי כוסיות משקה נוספות, לפני או אחרי. לצד כל זה, תמצאו בנקל קריצה אל אוריינטציה רוסית למדי, אולי דרך החיבה היתירה כאן לבשר הלבן (דרך מנות כמו סטייק צוואר חזיר, פילה לבן או ספייריבס שמשובצות בתפריט כאבני חן) כשהכל בסוף יוצר במקום אווירה אשדודית ייחודית של פסיפס תרבותי שאין דומה לו. מחירים: 25-45 שקלים לנשנושים בצד האלכוהול. 60-120 שקלים למנות דגים, פירות ים או בשרים.

גמברינוס, הציונות 45

בית קפה שהוא גם פיצרייה וגלידרייה, ברביני

ממש לפני שלושה שבועות נפתח להרצה בית הקפה הזה שהקימו יחד צמד צעירים, שי אמר וגון רווה, שעולם הקולינריה וחיי הלילה לא זר להם. במקרה של אמר, הוא בדיוק ציין עשור של פעילות בחיי הלילה (בין השאר, בבר האשדודי "נאפופו") ובמקרה של רווה, למשפחתו עסקים בתל אביב ("זוריק", אל וסינו" ו"שאטו שועל"). כעת, עם הפתיחה של "ברביני" הם הגשימו יחד איזה חלום משותף של לפתוח פיצרייה שהפכה גם לגלידרייה, אומנם התוכנית המקורית הייתה רק בית קפה איטלקי שמכינים בו פסטה. מפה לשם, הם מספרים, הצטרפו הפיצה והגלידה כשהכוונה היא שהמקום (עדיין חוקרים את זהותו) יהא עדיין בפורמט של בית קפה קליל עם אוכל, שכולם יוכלו ליהנות ממנו. בין המנות בתפריט ההרצה ("הרבה עוד יכול להשתנות") תמצאו ארוחת בוקר ישראלית או שקשוקה איטלקית; בשבת – ג'חנון עם רסק עגבניות, סחוג וביצה; טוסטים שונים, סלטים, פסטה שמשתנה על בסיס יומי וכמובן, פיצה. בין הפיצות השונות תמצאו למשל פיצה ביאנקה לבנה, פיצת "כוחה" עם ארטישוק א לה רומנה, ביצת עין ושמן כמהין; פיצת "וואי וואי" עם אננס, פלפל חריף וגבינת פטה ופיצה אנשובי עם קונפי שום. בין טעמי הגלידה המיוחדים שמכינים פה ואפשר כי לא תמצאו בכל גלידרייה: בננה בראוניז, קרמל מלוח ובוטנים, במבה נוגט (כנראה טעם הגלידה שנולד כמאנצ' אולטימטיבי), שוקולד לוז בלגי ומקופלת לבנה, שוקולד מריר טבעוני וסורבה מנגו צ'ילי. מחירים: 40-52 למנה עיקרית. 45 שקלים לחצי ליטר גלידה; 80 שקלים לליטר.

פיצה עם עגבניות מיובשות ובזיליקום ב"ברביני"
רותם מימון

ברביני, רוגוזין 74

רוּפטופ בר עם נוף ותאוות בשר, אטמוספרה

רק לפני ארבעה חודשים נפתחה "אטמוספירה", או "אווירה" בספרדית, מבהירים כאן על מקור שמה של מסעדת הבשרים הכשרה והחדשה שעל מטבחה אמון השף ירון בן חמו ומתפקדת גם ואולי בעיקר כטאפאס בר קולינרי עצום עם נוף ובריכה המשקיפה אל העיר ואפילו כאולם אירועים. כה עצום שאפילו בחורף, כשחלל המרפסת סגור, יש כאן 170 מקומות ישיבה. בקיץ, מבטיחים, אפשר לאכלס כאן גם מעל 600 מוזמנים. מבחינת הקהל, קשה להתבלבל – אנשים באים לפה כדי לראות ולהראות, ומבחינת התפריט – הוא נבנה כך שהמנות משלימות את אותה אווירה, קחו את זה לאן שתיקחו את זה, אבל יש כאן "כל מיני מנות שזורקות לכל מיני מקומות בעולם", כך בן חמו מסביר ומדגים דרך מנות מהתפריט. בין האחרונות תמצאו למשל סביצ'ה וייטנאמי "קצוץ על הסכין";  ארטישוק איטלקי עם ויניגרט לימוני; אנדיב פריזאי צרוב ומחולק לרבעים עם איולי דיז'ון (אף הוא לימוני); כבד אווז מרקש, צלוי ו"בניחוח פחמים" (לשון התפריט) מוגש על עוגיית שבקייה מרוקאית; לחמניית באו אסיאתית עם נתחי שפונדרה שהתבשלו שעות ארוכות; סלט שוק אשדוד, ועוד. חוץ מאלו, גאוות המקום שמה במוקד ההתייחסות גם את הבשר ובפרט, נתחי פריים ריב שיושנו 180 יום, אבל יש גם המבורג – עם כבד או חזה אווז, פטריות וביצת עין, למי שיתעקש. בשורה התחתונה, זה מקום לכלות בו בשר עם כוסיות אלכוהול; לשמח חתן-כלת שמחה באירוע קטן ובקיץ, לשבת על נשנושי שקיעה בצד בריכה ולהשקיף על הערב היורד על אשדוד. מחירים: 6-24 שקלים למנת טאפאס; 159 שקלים ל-10 סוגי טאפאס ולחם הבית; 54-169 למנה עיקרית.

אטמוספירה, ז'בוטינסקי 43

דיינר אמריקאי, המבורגרים מופרכים והופעות חיות, Sunset BLVD

sunset BLVD המבורגר מתוק
רוני קשמין

גם פה, בשדרות סאנסט (אם Sunset BLVD, אם יתעקש פלוני על הלעז) שום דבר מבחוץ לא יכין אתכם למה שתגלו בפנים. מבחוץ – בר ישיבה גנרי למדי, נזהר לא לומר משמים, ומבפנים – נפתח חלל עצום להרשים של דיינר אמריקאי שבערב לובש חג ותפאורה של בילוי לילי – על האלכוהול, הקוקטיילים והמוזיקה החזקה ברקע. גם התפריט הוא כזה שמזגזג איפשהו בין גבולות ז'אנר הדיינר הקלאסי, על ההמבורגרים והטוגנים, אבל משדך לו גם התאמה לאווירה האשדודית מכיוון המטבח מחד, לצד מנות שנאה לשתות לידן, מאידך. אם לפרוט את זה לרמת המקרה, תמצאו כאן זו לצד זאת, מנה של חציל שלם בציפוי פנקו עם סלט קצוץ, טחינה, גרגירי חומוס וחלפיניו; חצי ראש כרובית בטחינה (אין כזה דבר יותר מדי טחינה) עם עשבים ותבלינים, איולי קארי, סלסת עגבניות וצ'ילי ביתי; וקטגוריה שלמה שכולה קודש להמבורגר ונקראת "היכל התהילה" ובה תמצאו למשל, המבורגר מקסיקני עם איולי משני סוגים – חלפיניו וצ'יפוטלה; המבורגר המכונה "ספייסי ג'יפסי" שהקציצה בו עשויה בשר כבש והוא מגיע עם לימון כבוש, פלפל חריף צלוי וביצת עין; המבורגר "טראמפ" עשוי אנטריקוט במילוי גבינת רוקפור עם איולי כמהין, עלי רוקט, אגס שיכור, גבינת בושה מקורמלת וחזה אווז מעושן. היינו ממשיכים לפרט עוד ועוד, אבל נשאיר קצת מקום לדמיון. רק נציין כי אפשר בהחלט שההמבורגר כאן הוא מהטובים בעיר ואולי לא רק בה, אבל למי שלא מתרשמים מזה, נספר כי את הבשר מעשנים כאן לבד ולמי שלא מתרשם אפילו מזה, יש גם פיצה. אם תגיעו בזמן הקרוב, אולי עוד תספיקו לקינוח בדמותו של המבורגר מתוק שאולי ואולי לא ייכנס לתפריט הקבוע. ומה יש בו? עוגת דבש במקום לחמנייה, מוס שוקולד יציב במקום הקציצה, שיערות חלווה בתפקיד הבצל המקורמל, קציפת גנאש פיסטוק לענייננו היא החסה, תותים – העגבנייה ובצד, שוקולד לבן וריבת תות-שמנת מחליפים אחר כבוד את הקטשופ והמיונז. בקיצור, בואו שיכורים ותיהנו מהופעות חיות והמבורגרים מופרכים.  מחירים:  52-116 למנה עיקרית.

Sunset BLVD, מרטין בובר 1

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות