המקומות המומלצים לעצור בהם בדרכים

איפה אוכלים בכביש החוף? ומה מומלץ לאכול על כביש 4? מה אוכלים בדרך לירושלים שהוא לא רק חומוס? והאם יש מה לאכול בדרך לים המלח?

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פארו - מנה מהמסעדה האיטלקית שכביש החוף
מנה ממסעדת פארוצילום: אנטולי מיכאלו

טיולים ברחבי הארץ הביאו עמם עד לפני כמה שנים תסכול בכל הנוגע למסעדות שבדרך. מלכודות תיירים, השתלטות הרשתות הגנריות, אוכל בינוני במחיר מופקע או סתם מופעי אימים גרועים במיוחד אכזבו תמיד בדרך הביתה אבל המהפכה ללא ספק כבר כאן. מסעדות מוקפדות גם מחוץ לערים הגדולות מציעות תפריטים מלאי מחשבה. בעיקר שמחנו לפגוש מסעדות שמציעות אוכל מקומי מעולה ממש, מעדניות במיקומים נידחים שהתוצרת בהן משובחת ממש, חוות גבינות עיזים שמוצריה מצטיינים ופונדק אורגני שליבתו גם גלידות ביתיות, נקטרים אורגניים ויין.

הגליל העליון

כביש 90 - לאחרונה נדמה שכל אזור חייב את מקדש ההמבורגר שלו ואם לאזור חיוג 09 יש את יומנגס, פה בצפון תמצאו - על כביש 90, במתחם צומת מחניים, את מסעדת כביש 90. המזללה הנ"ל דוגלת כאמור בעיקר בהמבורגרים, צ'יפס וכל המתלווה לכך, והיא אופציה ראויה ביותר למשפחות רעבות שמחפשות לאכול משהו מ-12 בצהריים ואילך. קחו בחשבון שבשבתות עמוס פה במיוחד וכנראה תצטרכו להמתין לא מעט.

המבורגר של מסעדת כביש 90
צילום: עדי פרץ

קהל יעד: מי שמצא עצמו רעב אחרי אגמון החולה (ולא מצא מה לאכול בקניון הסמוך), מטיילים צעירים ומשפחות על טפיהן.

כוכבי התפריט: קודם כל המבורגרים (מבשר בקר טרי), בשלל גדלים ומצבים ואחר כך כל השאר. מעבר להם תמצאו גם גרסה טבעונית להמבורגר המושחת של כביש 90, כריך סלופי ג'ו שעשוי לגנוב את ההצגה מהסיבה האמיתית להגעתם לכאן, עוף בשלל מופעים וצ'יפס בטטה אגדי.

איפה: כביש 90 - מתחם צומת מחניים. טלפון: 04-6160190

פוקצ'ה גן הצפון - מסעדות באות והולכות, נפתחות ונסגרות וכוחה של פוקצ'ה, המסעדה האיטלקית-ים תיכונית, עוד במותניה על אף שהיא סוגרת יותר מ-15 שנות פעילות איתנה כאן בצפון. על אף אופציות ראויות בסביבה, לא מעט סועדים חובבים לא מוכנים להחליף אותה באף מסעדה עדכנית אחרת, ואפשר להבין אותם. לאחרונה אף פתחו בצמוד מסעדה תאילנדית, למי שנמאס מכל האיטלקי הזה.

קהל יעד: בצהריים עמוס פה במשפחות, בערב אפשר כבר לראות זוגות שמחפשים נקודה רומנטית לרפואה.

כוכבי התפריט: ריזוטו סלק וערמונים, פרוסות דג על ירקות צרובים ולבנה, טורטליני עדשים, רביולי בצלים, פסטה שרימפס גורגונזולה, סינטה ברוטב שמנת, ניוקי תבשיל עגל, ואיך לא - פוקצ'ה.

איפה: מתחם גן הצפון, כביש 99, הגושרים. טלפון: 04-6904474

עוד בסביבה: בנג'ולינה, כי גם בצפון אתם רוצים לאכול במסעדת שף טובה ובקרית שמונה על אחת כמה וכמה.

צ'יז בעיר התחתית בחיפה
צ'יז בבבית הלל, יש גם בעיר התחתית בחיפהצילום: רותם מימון

צ'יז בית הלל - מה שהחל את דרכו כפיצרייה איטלקית צנועה הפך למסעדה איטלקית של ממש ולאבן שואבת למשפחות המטיילות באזור. כאן אפשר להירגע על גדות החצבני עם מנות קלאסיות בביצוע מוצלח, קוקטיילים ויינות מישראל והעולם. שימו לב שבשישי שבת מוגש כאן בראנץ' מהודק ומוצלח ובאמצע השבוע יש עסקית בדמות 15% הנחה על כל תפריט האוכל, בירות ויין במחיר מצחיק (10-16 שקלים) ואז גם נמכרים כל הקינוחים ב-20 שקלים.

קהל היעד: משפחות, זוגות בחופשה רומנטית, פרלמנטים של שישי בצהריים.

כוכבי התפריט: סביצ'ה דג ים עם טחינה שחורה ויוגורט, קרפצ'יו שייטל, פטה כבד עם ריבת שרי, רביולי בשר בקר בציר בקר ושמנת, המבורגר קפרזה, ריזוטו פטריות וערמונים, פיצה ביאנקה ורדה ופיצת נקניקים.

איפה: בית הלל, ליד הכניסה הדרומית. טלפון: 04-6904699

ואדי ערה, ואדי מילק והעמקים

אל באבור- שישבארק
אל באבור- שישבארקצילום: אנטולי מיכאלו

אלבאבור - המסעדה הוותיקה מוואדי ערה ומיקנעם ממשיכה להציע מטבח ערבי מוצלח, שופע סלטים וירקות טריים, לצד מנות פחות שגורות והבלחות אופייניות לעונה.

קהל היעד: תיירים מחו"ל, משפחות רעבות, צמחונים.

כוכבי התפריט: חומוס, סלט טאבולה, מג'דרה בורגול, לבנה עם חמציץ, כרובית בטחינה, תרד בר מאודה עם בצל, סלט חצילים, מסאחן עוף עם צנוברים וסומק, צוואר כבש ממולא, סינייה בשר עם טחינה, כנאפה, בקלאווה, עוגיות סולת.

איפה: צומת איברהים, כביש ואדי ערה, אום אל פאחם. טלפון: 04-6110691; התמר 2, יוקנעם עילית. טלפון: 04-989-1619

מרינדו G יקנעם
צילום: אנטולי מיכאלו

מרינדו - המסעדה שנפתחה במתחם ג'י החדש ביקנעם, ממשיכה את המסורת של מסעדת האם מעין גב ומציעה תפריט בשרי לצד מעדנייה שמאפשרת לקנות הביתה נתחי טלה טריים, רטבים, יינות מהגולן ובירות בוטיק. אם אתם מטיילים באזור הכנרת, המסעדה והמעדנייה בעין גב הן נקודת הצטיידות שכדאי לזכור.

קהל היעד: קרניבורים, אשפי על האש, מקפידי פליאו ותזונה דלת פחמימות.

כוכבי התפריט: חטיפי אסאדו,  קרפצ'יו פילה עגל, פטה כבד עם ריבת בצל וטוסטונים, סטייקים על עצם, מיקס טלה, טלה וטליה, המבורגר אנטרקוט עם בייקון טלה וצ'דר, קבב טלה, צנוברים ונענע.

איפה: מתחם ג'י, יקנעם. טלפון: 04-6653290

עוד בסביבה: מסעדת בשר ששומרי כשרות יאהבו במיוחד היא מסעדת טנדוקה ביקנעם המושבה.

בשר של לימוזין
צילום: באדיבות לימוזין

לימוזין - אמנם רמת ישי זכתה בשנים האחרונות לשדרוג רציני באפשרויות הקולינריות שתמצאו בה ובסביבותיה אבל אנחנו שומרים אמונים ללימוזין. אחרי תקופה פחות מוצלחת שם אחרי המעבר למשכן החדש, העצום בגודלו והמשודרג, נדמה ששוב עלו שם על הסוס. תמצאו פה נתחי בשר טובים לצד יינות במחיר מצחיק וקינוחים מושחתים. וזה מה שחשב עליה שגיא כהן בביקורו האחרון

קהל היעד: משפחות גדולות, חבורות של צימריסטים, רוכבי אופניים מהאזור.

כוכבי התפריט: נתחי פילה עגל ברוטב שמנת פלפל עם פטריות, קבבוני טלה צלויים בגריל עם טחינה וקרם חציל, נקניקיות עגל עם פירה וכרוב אדום מבושל, סלט ברזל, אסאדו ברוטב ברביקיו, צלעות טלה, בקינוחים קרם מסקרפונה ולימונצ'לו.

איפה: חורש האלונים 14, רמת ישי. טלפון: 04-9533173

עוד בסביבה: חובבי הקינוחים והמתוקים יש לנו רק שתי מילים להגיד לכם: נדב קינוחים. כדאי גם לזכור את מסעדת בלה שבכניסה למושב בית שערים, שם אכלנו לא מעט ארוחות מוצלחות.

מטיילים בצפון? המסעדות המומלצות מסביב לכנרת

כביש החוף

זויה - זויה הצליחה להביא לכביש החוף את מה שהיה חסר בו שנים: שיפודייה איכותית שמציעה גריל בשרים באווירה קצת אחרת, פחות מעושנת ועממית, אולי מעט מפונפנת. בתפריט מנות בוקר קלילות כמו חומוס בשלל וריאציות, חביתות ושקשוקות לצד סלטים טריים, בשרים או דגים מהאש ואפילו מחלקה קטנה בעבור צמחונים וטבעונים.

עראייס של מסעדת זויה
עראייס של מסעדת זויהצילום: נופר בוגנים

קהל היעד: משפחות וממהרים למיניהם. כאן השירות ענייני ומהיר, לא מבלבלים את המוח ומצפים גם מכם שלא לאכול את הראש.

כוכבי התפריט: לבבות ארטישוק צרובים בצלחת עם לבנה, מלפפונים ושום, סינייה קבב או סינייה צמחונית, עראייס עם בצל ירוק, עגבניה ושמן זית, צלעות טלה, מיקס גריל רויאל, מעורב ירושלמי, כרובית בטחינה ומג'דרה.

איפה: תחנת דלק השחר, מקס נורדאו 20, נתניה. טלפון: 09-8862200

צילום: רמי שלוש

בי 12 - לפני כארבע שנים נפתח הסניף הראשון של בי 12 בביתן אהרון (מאז נפתחה גם מסעדה בפולג ומסבאונת בתל אביב) ושינה את המפה הבשרית של אזור עמק חפר. סוף סוף יכולת לקבל מנה בשרית הגונה, שבמרכזה בשר מעושן, על הדרך, ספונטנית, בלי לעשות מזה עניין, גם לא בכיס. במה שנראה כמו קרון הרכבת שנתקע במרכז מסחרי, מוגש תפריט מתחלף ומאחוריו עומדים האנשים שהביאו לעולם את מסעדת הבשרים המעושנים הנתנייתית 'אלבמה'. המנות מוגשות במעין פרנה עם רוטב ירוק שופע כוסברה ושום. וזה מה שחשב עליה שגיא כהן

קהל היעד: קרניבורים מהדור הישן, נמנעים מפחמימות וזללני פליאו. בהחלט מקום גם לפודיס באשר הם ופרלמנטים של חמישי ערב ושישי בצהריים.

כוכבי התפריט: אסאדו מיושן פרוס דק, פיקניה עגל, המבורגר ריב אנטרקוט, סטייק לבן, לשון בקר אם יש, סינטה עגל, אנטרקוט עגל ומכסה אנטרקוט מעושן.

איפה: מתחם ביתן אהרון. טלפון: 09-8919199

ברקיז - הטברנה היוונית הזו החלה כמעין פוד טראק שמח בכפר ויתקין וגדלה עם ההתלהבות של התושבים. במתחם הקבע שלה בביתן אהרון (לאחרונה נפתח גם סניף אקספרס בצומת בני דרור) תמצאו עיצוב בגווני כחול ולבן, בר ישיבה גדול, מוזיקה יוונית ושפע של אלכוהול ויין. בתפריט מאזטים כמו ציזיקי, סקורדליה, איקרה או יוגורט עם חציל שרוף (משתמשים כאן ביוגורט הוטוס היווני), מנות בפיתה ובצלחת.

קהל היעד: צעירים וצעירים ברוחם, חובבי קבלות שבת ומי שמתגעגע ליוון הפחות שקטה.

כוכבי התפריט: גירוס קלאסי, עראייס, חלומי בפיתה, קבב עדשים שחורות טבעוני על סלט של תרד חם, פילה דניס על סלט של זוקיני ולבנה, שרימפס ברוטב חמאה ויין, מלבי ברקיז וסניקרס טבעוני.

איפה: מתחם ביתן אהרון. טלפון: 09-8933022

הפיצה של מסעדת פארו
הפיצה של מסעדת פארוצילום: אנטולי מיכאלו

פארו - אחרי יותר מדי שנים של שממה קולינרית אמיתית לאורך המקטע שבין הרצליה לחיפה, פארו היא המצטרפת הטרייה. החלל הגדול של המסעדה מעוצב בעץ וצבעי כחול כהה וקצהה מזכיר חרטום של אונייה ענקית תלויה מעל תחנת הדלק פז של בית ינאי. ההשראה המרחפת מעל התפריט איטלקית ועיקרו פסטות ופיצות טובות שיוצאות מהטאבון אבל יש גם שלל ראשונות ועיקריות מהים, הרבה סלטים ובעיקר קינוחים שווים ובראשם גלידות רכות עם תוספות.

קהל היעד: מסעדה משפחתית בה כל אחד ימצא עצמו, כולם כולל כולם. בסופי שבוע יש בראנצ'ים דשנים בסגנון העמסה חופשית מבופה גדול ואז מתאימה גם לגרגרנים וחובבי פחמימות.

כוכבי התפריט: בוראטה במרק עגבניות שרי צהובות, קרפצ'יו דג ים עם פיסטוקים, קרפצ'יו שורשים עם פטה, קשיו צלוי ופרי עונתי, ביסק סרטנים ופירות ים בכלי חרס, לזניה ירוקה, ריזוטו פטריות, פיצה פרשוטו טרטופו ופיצה רוזה ושרימפס וכמובן גלידות רכות עם תוספות ורטבים כיד הדמיון הטובה.

איפה: בתחנת הדלק פז, מחלף בית ינאי, אם הדרך. טלפון: 09-7603330

עוד בסביבה: יאמאס, מסעדה יוונית קטנה וחמודה שנמצאת בקניון אם הדרך; BP דיינר כשר עם בשרים מעושנים בכביש החוף, בתחנת דלק פז במחלף נתניה.

כביש 4

קופינאס - לפני כארבע שנים נפתחה קופינאס במושב צור משה והביאה עמה משב רוח רענן למושב ולאזור השרון הצפוני כולו. במבנה בו שכנו בעבר מאפייה ואחר כך בית אריזה, פתחו יואב רפאלי והשף ירון שנבל (מי שאחראים גם על מסעדת טאיה האסיאתית בקדימה-צורן) את המקום, שנקרא על שמו של הפעיל היווני הציוני משה קופינאס, ממייסדי המושב. בתחילה קרץ המקום להתיישבות הבולטת בו של עולי יוון ובולגריה עם אוכל שמרפרר לשם, אבל אחרי מעט שיוף וחידוד הוא נהפך למשהו בין ביסטרו ים תיכוני עם טאבון גדול בליבו למסעדה איטלקית.

פיצת גירוס ב"קופינאס" עם בצל כבוש, פרגית ובשר טחון, פטרוזיליה וטחינה
גרסת פיצה לגירוס, קופינאסצילום: גליה אבירם

קהל היעד: חברות בחופשת לידה וביום כיף באמצע השבוע,  זוגות ומשפחות בסופי שבוע. שווה לדעת שיש פה יופי של ארוחות בוקר ובראשן בופה מפנק.

כוכבי התפריט: לביבות כרישה וציזיקי, אורטו מוצרלה עם ארטישוק, זיתים וקרעי פוקאצ'ה, טרטר סלמון ושורשים, רביולי גבינת עיזים עם חמאת מרווה, סלט שדה עם פטה, קרוטוני ועלי זעתר, פיצה סלוניקי עם מוצרלה, תרד ופטה, פיצה שום, כבדי עוף במרסלה ובצלים, קלצונה נוטלה ומסקרפונה זוגי.

איפה: השיבולים 3, צור משה. טלפון: 09-7722672

עוד בסביבה: כדאי להכיר את ROCK&STEIN - ביסטרו לטיני מפתיע בצומת פרדסיה שחבוי מתחת לרדאר והגיע הזמן לגלותו. מעט יותר דרומה תמצאו את מסעדת "תל יצחק" בכניסה לקיבוץ תל יצחק ומעט דרומה ממנה את מסעדת הדגל של האזור - "גוז' ודניאל" במושבי בני ציון.

הסלופי של בריסקט
הסלופי של בריסקטצילום: רותם מימון

בריסקט - במיקום חבוי בתחנת דלק של סונול, קצת לפני הכניסה לחדרה, מצאנו את בריסקט, בר בשרים ומעושנים שמפעילים אוהד לייזר ואשתו עינת. לייזר עבד שנים בקייטרינג ואת אהבתו למעושנים הוא מממש כאן באמצעות עישון ארוך בחום נמוך במעשנת אמריקאית. האווירה במקום קלילה ובלתי מחייבת אבל הבשר מטופל ברצינות. בתפריט כריכים בשרניים שבמרכזם חזה בקר ומעושנים אחרים, שפע של רטבים, חמוצים וירקות ולצידם ברזי בירה של בירה אלכסנדר וברבר.

קהל היעד: קרניבורים שומרי כשרות, רעבים על הדרך ומשפחות זללניות.

כוכבי התפריט: מרק בשר מעושן עם תפוחי אדמה וירקות שורש, כנפיים בזיגוג ברביקיו צ'יפוטלה וליד רוטב חזרת שום, כריך בריסקט, כריך חוטים חוטים של צלעות בקר מעושן, כריך צוואר טלה מעושן, כריך סלופי מעושן, כרע עוף מעושן וערימת בשרים שהיא תערובת בשרים מעושנים עם חמוצים, קולסלואו, בטטות צלויות ותפוחי אדמה עם שמן עשבי תיבול.

איפה: תחנת דלק סונול ענבר, כביש 4, חדרה. טלפון: 079-5595160

עוד בסביבה: אלמגרו - בית קפה מפתיע עם בראנץ' נהדר בימי שישי בבוקר במושב חיבת ציון. אגדת לחם וגבינות יעקבס בכפר הרא"ה הם נקודת הצטיידות טובה וחשובה בכל מעבר באזור - אל תחמיצו.

נתח בשר והום פרייז על גריל זעיר בדוניה רוסה
שחיתות, בשרים וגרילים זעירים, דוניה רוסהצילום: אגמדיה

דוניה רוסה - מסעדת הבשרים הארגנטינאית שנפתחה בעין הוד לפני 15 שנים ממשיכה לשמור על הרמה ולהציע תפריט לכל המשפחה, בתמחור למעלה מהגון. יינות בתמחור נעים במיוחד וכד יין הבית  אדום או לבן (ליטר) ב-90 שקלים משלימים את החוויה והופכים את המקום ללהיט מקומי. בימים שני עד חמישי יש עסקית ב-150 שקלים. כדאי לדעת: בשנה שעברו פתחו בעליה גם דיינר מהיר על כביש 4 ממש, בצומת מהר"ל, עם מנות לכל המשפחה.

קהל היעד: מטיילים, חובבי בשר ומשפחות.

כוכבי התפריט: אמפנדס, צ'וריסו בקר, מריסקדה שהוא תבשיל פירות ים על אורז מתובל, אסאדו עם עצם בבישול איטי, נתח אנטרניה צלוי, פלטת קרניבורים, בקינוחים קרמה לה בננה ואלפחורס. אם יש, קנו הביתה ריבת חבושים מארגנטינה.

איפה: כפר האמנים עין הוד. טלפון: 053-9387913

עוד בסביבה: הבית בעין חוד, מסעדת אכול כפי יכולתך במרומי הכרמל והיא אחרת לגמרי.

כביש מספר 1

מג'דה - מסעדה ערבית עדינה ואפילו רומנטית בכפר עין רפא, שמוגש בה אוכל נהדר ומבריק, לצד יינות של יקבים קטנים מהרי ירושלים והאזור. לא נגזים אם נקרא לה אפילו גרסה הערבית-מקומית והאישית מאוד של מסעדת הבסטה בתל אביב.

קהל היעד: תל אביבים, רומנטיקנים וכל מי שמחפש אוכל טוב וקצת אחר ובעיקר לשתות טוב בלא מעט כסף.

כוכבי התפריט: משתנים תדיר בהתאם לעונה ומצב הרוח אבל לאחרונה אכלנו שם צלוחיות של תאנים, רוקט וברינזה, לבנה ונקטרינה, סלט אנדיב עם אגסים, אגוזים, רוקט וגורגונזולה, סינייה קציצות סרדינים עם שרי תמר וערק, פילה בס ממולא מנגולד ועטוף עלי גפן, מלפוף ותבשיל טלה על קוסקוס. בקינוחים טירמיסו קפה והל, כנאפה במילוי פרג, בקלאווה ומרציפן.

איפה: עין רפא. טלפון: 02-5797108

רשטא - אחרי מג'דה המעולה, נפתחה בעין רפא גם רשטא, שמציעה מטבח פארם טו טייבל ערבי נהדר. השף ראנם ברהום עושה שימוש בתוצרת חקלאית טרייה ומקומית מהאזור ומהשדות הסמוכים (חלקם נשקפים מהחלונות פה) ובחומרי גלם מפתיעים. שימו לב שבראשון ושני סגור.

שישברק של רשטא: ביצוע מרהיב וביס מענגצילום: אסף קרלה

קהל היעד: מי שמאס במסעדות החומוס-צ'יפס-סלט של אבו גוש, פודיס אמיתיים שטרם ביקרו כאן.

כוכבי התפריט: צלוחיות סלטי הבית המתחלפות, סלט ירוק עם ג'יבנה ודבלים, סמבוסק חלקי פנים, מאפה קראס במילוי מנגולד, שום ובצל, שישברק, סינייה קציצות טלה, קובה סינייה, פוכארה שהוא תבשיל קדרה, תמרהינדי, כנאפה וקטאייף.

איפה: עין רפא, סמטת המעיין (בתוך בקתת עץ). טלפון: 02-9948520

גאוות המקום: המפתולצילום: דנה מלמד

הבית של סלווה - שוב, אם אתם מטיילים באזור, שווה לעשות סטייה קטנה מאבו הגוש השחוק לעייפה ולהגיע לכפר עין נקובא. את המסעדה הזו לא קל למצוא, על אף שהיא במרכז הכפר והיא פשוטה ומעט אפלולית. היא רחבת ידיים ובדים אדומים מקשטים את המושבים. התפריט הוא למעשה ארוחת טעימות ענקית וזולה מאוד, שמתאימה גם לצמחונים וטבעונים ב-100 שקלים לסועד. וזה מה שחשב עליה עומר שוברט

קהל היעד: סקרנים שרעבים למשהו חדש באזור, חובבי מציאות קולינריות.

כוכבי התפריט: קודם כל המאפים - בין אם במילוי גבינת כבשים וזעתר, או במילוי בשר טחון וצנוברים, ובין אם במילוי מנגולד ובצל ומאפה במילוי עלי זעתר טריים, הם פתיח נהדר. אחריהם סלט עגבניות ושמן כוסברה חריף, וריאציה על סקורדליה, לבנה ביתית, עלי גפן קטנים ומוצקים, מלפוף, תבשיל ריג'לה בעגבניות, מקלובה כבש וירקות, תה מתוק ומעמול תמרים. אלו רק הכוכבים הבולטים, מקבלים עוד המון אוכל.

איפה: בכניסה לעין נקובא. טלפון: 073-7585681

מומה - לא מעט מטיילים באזור הרי ירושלים מעדיפים להיתקע בפקקים של אבו גוש בדרך לעוד חומוס מאשר להכיר את האופציות מסביב. אחת מהן היא מומה במתחם של קיבוץ קריית ענבים. המבנה ההיסטורי שבו נפתחה המסעדה, נבנה בתמוז תרפ"א, הוכרז כבניין לשימור, ועבר במהלך השנים לא מעט גלגולים. בתחילה, שימש כרפת ההיסטורית של הקיבוץ והיה מקור פרנסה חשוב למתיישבים הראשונים, אחר כך ננטש למשך שנים ארוכות, היה לדיסקו של הקיבוץ ושוב נעזב עד לראשית 2015 אז נבנתה בו מומה, מעין ביסטרו עם תפריט אקלקטי.

מנה במסעדת מומה בקריית ענביםצילום: אמיל סלמן

קהל יעד: לנופשים במלון כרמים שקצו באוכל כשר, ולמטיילים בסביבה שקצו בפקקים של אבו גוש, כי מי אמר שחייבים לאכול רק חומוס בהרי ירושלים?

כוכבי התפריט: מסלט קפרזה וניוקי סלק ועד המבורגרים, מחריימה לדינו ועד פילה לברק במחבת, מקרפצ'יו חציל ועד פסטה עם נתחי פילה בקר ואפילו סטייקים.

איפה: מתחם הרפת, בכניסה לקיבוץ קריית ענבים. טלפון: 02-6459727

נאיה - אחת הכוכבות הגדולות של האזור נולדה בשנה האחרונה בכניסה למושב בית נקופה ולא מעט אנשים מתפלאים איך זה לא קרה קודם. נאיה, לפי הגדרתה היא מסעדת הרים אסיאתית כשרה, אבל אפשר פשוט לקרוא לה מסעדה פאן אסיאתית עם מיטב הלהיטים ממטבחי המזרח שאהובים כאן. מאחורי המקום עומדים הבעלים של "דרך הגפן" בבית זית, "קפה שלווה" החביב בירושלים. וזה מה שחשבו על המקום - עמית ויהונתן מבקרי המסעדות הירושלמים שלנו.

מסעדת נאיה
נאיה. מדובר עדיין באחד הקינוחים הכי טובים שיש למסעדות העיר להציע. אדיר, אין מילה אחרת. הכיסונים פריכים מאוד בחלקם החיצוני, רכים מבפנים, המילויים טובים מאודצילום: שלומי כהן

קהל יעד: מי לא? מי שקץ במטבח מקומי בדרך לירושלים. כדאי לדעת - תושבי האזור מפגינים סולידריות וממלאים את המקום בהמוניהם. נראה אתכם מוצאים מקום.

כוכבי התפריט: התפריט גדול, שלא לומר עצום ומחולק ל-11 קטגוריות שונות בסגנון די חופשי – "בקטנה", "סלטים", "נאים", "אטריות", "צהריים", ילדים ועוד. כמובן שזה כולל גם תפריט נפרד שמוקדש לסושי. כך או אחרת, הכוכב המפתיע כאן נמצא דווקא בקינוח - עטאייף במילוי סחלב ובמילוי אגוזים, שטובלים בסירופ מתוק.

איפה: מושב בית נקופה. טלפון: 02-9900070

בנסיעה דרומה

מוזה - מוזה היא יצור כלאיים מהסוג שאנחנו אוהבים. בשעות היום מסעדה פשוטה ורהוטה שכל אחד ימצא בה את מבוקשו ובשעות הערב בר דרכים שהוא גם מעין פונדק מקומי עם בירה קרה והופעות חיות.

קהל היעד: מטיילים בדרכם לים המלח או אילת, מקומיים ואוהבי מוסיקה.

כוכבי התפריט: מרק גולש, כבדים מטוגנים עם בצל, סינייה טבעונית ודאל הודי, המבורגר עם ביצת עין מטוגנת וגבינת עיזים, כריך רוסטביף, פרפה חלבה טבעוני ומילקשייק.

איפה: מתחם תחנת דלק אלון, ערד. טלפון: 08-9975555

עוד בסביבה: כפרוצ'קה כמובן. מסעדת פיצה קטנה, משפחתית וכל כך חיננית. לא מעט אנשים טוענים כי זהו בית האוכל הטוב ביותר בדרך לים המלח - אנחנו מסכימים עמם.

ערד פאב מוזה
פאב מוזה בערד, כוכב ותיקצילום: אילן אסייג

השמורה 215 - בצל האקליפטוסים בכניסה לשמורת פורה תמצאו את השמורה 215, משהו בין משאית אוכל לדוכן "גזלן" משודרג שבחזיתו כסאות ושולחנות פלסטיק ובתפריט הפתעות שינעימו לכם את העצירה ואת המשך הדרך.

קהל היעד: חיילים, מטיילים ומי שאוהב פשוט וטוב, מתגעגע לטעמים של פעם ולטיולים של מזמן.

כוכבי התפריט: שקשוקה מצטיינת בבאגט פריך או במחבת, בורקס, חביתה בבאגט, שניצל פריך במיוחד, קפה שחור בפינג'אן, מוזלי וכמובן מלבי.

איפה: בכניסה לשמורת פורה. טלפון: 054-7920182

גבינות משובחות ובריזה מדברית צילום: דניאל צ'צ'יק

חוות קורנמל - חוות קורנמל נטועה בלב נוף מדברי, על גבעה הצופה על קיבוץ טללים ושלוחות הר הנגב. ענת ודני קורנמל מייצרים פה גבינות עיזים משובחות ובמסעדה הצמודה, שמורכבת מקרונות מסע מעץ, מוגש תפריט חלבי מענג. שווה מאד להגיע עם צידנית ולהצטייד בגבינות הביתה. אם יש, שימו לב ליוגורט יעל מתובל בדבש דבורים מהאזור.

קהל היעד: משפחות עם ילדים, חובבי גבינות, זוגות בירח דבש.

כוכבי התפריט: מאפה פילו ממולא גבינות ופלפלים ליד רוטב יוגורט-שום, ביצי עין על גבינות, ציזיקי, גרנולה עם יוגורט עיזים ופירות טריים, סלט חסה וגבינות, פלפלונים מתוקים ממולאים בגבינות, קרוסטיני גבינות, יוגורט מתובל במי ורדים.

איפה: חוות קורנמל, הר הנגב, טלפון: 08-6555140

כריך נקניקים בכביש 90
כריך נקניקים במעדניית כביש 90צילום: יריב איתני

רוט 90 המעדנייה בערבה - יריב איתני, מי שהקים את סמילנסקי טפאס בר בבאר שבע ועבד שנים בתחום המסעדנות, עבר לערבה בעקבות אשתו ומאז הוא מגדל פלפלים ותמרים במשק המשפחתי. לפני כשנתיים פתחו השניים את המעדנייה הזאת במושב צוקים ותשמחו למצוא בה איכויות נדירות, שפע של מוצרים טריים מחקלאי הערבה, פירות משובחים, גבינות ונקניקים. מעבר להצטיידות פיינשמעקרית לדרך, בערבי שלישי וחמישי המקום פועל עד 23:00 כמעין טפאס בר.

קהל היעד: חובבי גודיס, מי שמבקש להצטייד במוצרים מעולים לפיקניק באזור או סתם לאכול טוב בדרך.

כוכבי התפריט: כריך גבינות עם עגבניות מיובשות וזוקיני צלוי, כריך דגים מעושנים עם שמנת חמוצה, בצל ירוק וצלפים, סנדביץ' קורנביף מושקע עם רטבים שתבחרו, סלט ירקות ענק של מגדלים מהערבה עם גבינת בושה, סלט פנצנלה, מרק עגבניות, פלטת גבינות או נקניקים, מגש פירות לדרך, בירות בוטיק מקומיות.

איפה: מרכז תעסוקות, בכניסה ליישוב צוקים. טלפון: 052-2290560

פותחים שולחן פונדק נאות סמדר
פותחים שולחן פונדק נאות סמדרצילום: באדיבות המקום

פונדק נאות סמדר - הפונדק הוא למעשה מסעדה צמחונית שמוגשות בה מנות מבוססות מוצרים אורגניים בייצור עצמי, לצד גלידה ביתית, נקטרים ומיצים טבעיים. כצפוי, הכל מבוסס על התוצרת המקומית שמייצרים בנאות סמדר, בסביבה מדברית נקייה ובייצור עצמי. יש גם יינות, גבינות, שמן זית, ריבות וסבונים ששווה להכיר.

קהל היעד: צמחונים, טבעונים וכל מי שאוהב אוכל טבעי באווירה רגועה.

כוכבי התפריט: חביתת ירק, אומלט גבינות עיזים, פלטת גבינות עיזים אורגניות, חומוס ביתי, לזניה, פסטה ברוטב חמאת מרווה, רולדת תמרים, סורבה מפירות אורגניים, עוגיות קשיו תפוז, גלידת יוגורט עיזים עם סילאן וגרנולה.

איפה: קיבוץ נאות סמדר, סמוך לצומת שיזפון, על כביש 40. טלפון: 08-6358180

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ