קטנים וטובים: 17 בתי אוכל שחמקו לכם מתחת לרדאר הקולינרי

17 מסעדות, ברים, פיצרייה ובית קפה אחד, מתרשיחא, דרך נציגות יפה לחיפה ועד לרחובות ולבאר שבע, כולם מציעים חוויה מעניינת; ארוחה טובה, קפה מעולה, מאפה, גלידה או אחלה שווארמה, אבל העדפתם מקומות אחרים. לא מאוחר לתקן

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ארוחת בוקר בקפה גרציא
ארוחת בוקר בקפה גרציאצילום: יעל האן
ליבי שפרלינג
ליבי שפרלינג

חול המועד מביא עמו טיולים למקומות רחוקים או לפעמים סתם שוטטות עירונית, סיבוב עם הילדים או נסיעה בעקבות מוזיאון שווה, אטרקציות אחרות או נופים ירוקים. המסעדות המוכרות ודאי תהיינה עמוסות לעייפה. לאחר מסע ארוך, ריכזנו המלצות למסעדות שוות שאיכשהו נותרו עד כה מתחת לרדאר אבל ממש כדאי להכיר. למען התרים אחר חופשה אורבנית במרכזי הערים, יש אפילו המלצות תל אביביות, שווארמה אהובה בחיפה וגלידרייה לא מוכרת שהיא מהטובות בישראל.

גרציא – בקיבוץ העוגן שוכן המקום החמוד הזה, הפתעה של ממש בין הבתים הנמוכים. מה שהחל לפני כמה שנים כבית קפה, תפס כיוון שהלוואי שהיה לכמה מהמסעדות בתל אביב. תפריטים מהודקים, מנות נדיבות ואוכל מוצלח הופכים את גרציא לביקור חובה, לפחות מבחינתנו - בכל נסיעה צפונה על כביש מספר ארבע. בבוקר מוגשות פה מנות כמו בריוש עין ובייקון עם גבינת עזים, מנגולד וארטישוק, קרואסון שינקן, גאודה ומקושקשת, מגש דגים מלוחים, גרבדלקס סלמון ואיקרה עם סלט מלפפונים וחלה. בצהריים כבד קצוץ וחלה, כריכוני אסאדו מצטיינים עם בצל כבוש, צ'יפס וחמוצים, כבדי עוף מקורמלים על פירה, פסטה סרדינים עם גרמולטה, צ'ילי, לימון ושום, קרבונרה נהדרה וצלע לבן ענקית ברוטב של ציר בקר ושמנת שרק בשבילה שווה להגיע לכאן במיוחד. קוקטיילים נאים במחירים נוחים ויין מקומי משלימים את החוויה (בזמן שהילדים יכולים להתרוצץ בדשא הסמוך).

קיבוץ העוגן. 09-8943942.

הרוכלים – באזור חדרה, דקה מכביש החוף לכיוון דרום, אחרי תחנת הדלק של אולגה, תמצאו את הרוכלים, מעין דוכן-גזלן משודרג שבחזיתו כמה כסאות ושולחנות. עדן נדיר, בוגר המסעדות אבושדיד, ברנז'ה וכתית פתח את הפנינה הזאת והוא מגיש בה קפה מצוין ולצידו מנות קטנות ומשמחות לב כמו צלחת בראנץ' של מאפים מלוחים איכותיים, ביצים עלומות ושפע ירקות טריים שוברי שגרה כמו זוקיני וסליקורניה או צלחת ירקות טריים עם מוצרלה, גבינות אחרות וזיתים מרים. יש גם כריכים בלחם מחמצת וקינוחים מושחתים כמאפי בוקר שופעים מילוי, קרמבו ברולה, מעדן חלבה טבעוני, מלבי ביתי וקרואסונים במילויים כיד הדמיון הטובה.

פארק עין הים, חדרה. 054-5758492.

שטרודל – למרות השם המתעתע, שנדמה שבקצהו יחכה איזה קפה וינאי, שטרודל היא מסעדה ערבית בחיפה שחובה להכיר, בעיקר אם מטיילים במושבה הגרמנית ובגן הבאהיים. ארוחות הבוקר שוות כתבה בפני עצמן והן נאמנות למקור עם פול חם, מאפים לוהטים מהטאבון, סלט וג'יבנה, ביצי עין על תבשיל עגבניות ביתי ועוד. בהמשך מנות כמו סלט עגבניות עם גבינת שנקליש מתובלת, כדורי לאבנה ביתית על סלט עגבניות, בצל  ופריקי, סלט פטוש עם פטה מגורדת וסומק בלאדי, עלי גפן במילוי אורז ועגבניות עם צזיקי, קובה נייה מצטיין ופטאייר ביתי במילוי גבינה ערבית ותרד. בעיקריות מחמאר עוף זרועה צנוברים וסומק, כיסוני בשר טלה עם יוגורט עיזים חם וקבב נהדר משובץ פיסטוק חלבי. הקינוחים הם מהטובים שטעמנו לאחרונה ואין לפספס כנאפה עם גלידת וניל, חלוואת אל ג'בן, שהוא קינוח סורי על בסיס סולת וגבינה ערבית או עוגת סולת שמוגשת עם גלידת הדרים ביתית.

שדרות בן גוריון 39, המושבה הגרמנית, חיפה. 077-7004312.

עייש אלסראיה – אחת ההפתעות הגדולות של מסע הטעימות שלנו בחיפה היא המסעדה הערבית הביתית בעיר. היא משלבת את שתי האהבות הגדולות שלנו: טאבון וגריל פחמים, ומכאן ברור שתשמח גם ילדים וגם גדולים זללנים. מאפים דקים עם תוספות משתנות או מעין פיצות יפתחו לכם את התיאבון, אחריהם אפשר להמשיך לממולאים נהדרים ברוטב עגבניות של חצילים, קישואים וכמובן עלי גפן ועלי כרוב דקיקים וחמצמצים. יש גם מאפי בשר צנועים ונהדרים, שופעי צנוברים ומג'דרה טובה ואולם אין לפספס שווארמה עוף על גחלים, מנה אדירה ורבת טעמים. תופתעו לגלות פה גם יופי של מנות שבמרכזן פירות ים.

י.ל. פרץ 11, חיפה. 052-5529551.

מימינו – מסעדות מוצלחות של אוכל גיאורגי הן תמיד גילוי נעים. כשהן גם לא כשרות, עניין שהופך נדיר יותר ויותר בתחומן, השמחה בכלל גדולה. מימינו היא עוד מסעדה חיפאית צנועה שמצליחה להישאר נאמנה למקור, מציגה מגוון רב של מאפים ותבשילים מהמטבח העסיסי הזה ולפעמים, יש בה אפילו הופעות חיות. יש פה יופי של חצ'פורי במילוי גבינה או בשר וגם צ'יבורק אבל שווה לשים לב גם למנות ביתיות יותר כמו מרק עגל עם אורז ואגוזים או מרק בורשט של בשר בקר, כרוב וירקות אחרים, בשר עגל מבושל ברוטב אגוזים עשיר, עופיון מטוגן תחת משקולת, צלעות כבש ועופיון ברוטב שמנת. יש פה גם יינות גאורגיים ותזקיקים טובים מהאזור.

יפו 110, חיפה. 04-8113399.

שווארמה סבאח – נדמה כי אין עוד עיר משופעת בשווארמיות טובות כמו חיפה ועדיין, ההמונים צובאים על אמיל ועל חזאן. לטעמנו, שניים רבים והשלישי לוקח - סבאח היא שווארמה פחות מוכרת ומעולה מסוגה. שווארמה סבאח נפתחה כבר בשנת 1987 וכיום עומד בחזית בנו של המייסד. ביד נדיבה הוא מעמיס נתחים עסיסיים וצלויים היטב של שווארמה עגל וכבש משובצת שומן נפלא. מתחת לשיפוד זורחים ירקות צלויים כמו בצל, עגבניה והמלך – פלפל ירוק חריף. טחינה, חריף ביתי, רוטב שום ועמבה סוגרים את הפינה. שווה לפצוח בצלחת חומוס מצטיין שמעליו שמן זית ירוק מבהיק. המנות פה נדיבות למדי, יש גם צ'יפס פריך וערכת הרטבים החריפים שווה הכל.

אלנבי 37, ואדי ניסנס, חיפה. 04-8535450.

אמיליה – אנחנו עדיין בגבולות חיפה אהובתנו. והפעם, גלידה. אמיליה נפתחה כבר לפני שבע שנים על ידי דביר ועינת גרשון, זוג גם בחיים, לאחר שלמדו בבולוניה הכנת גלידה ארטיזנלית ומאז הם שבים לשם להשתלמויות כל שנה. בוויטרינה הנוצצת גלידות שמנת עונתיות וקבועות והן כולן רכות וטריות בטעמים כמו מסקרפונה ותאנים עם שקדים מקורמלים, פיסטוק סיציליאני מושלם, מרציפן, קרמינו שהיא גלידת שלוש שכבות של שוקולד ואגוזים, היער הלבן שבתוכו ריקוטה, דובדבני אמרנה ומרנג פיסטוק, עוגת גבינה עם ריבת דומדמניות, גלידת ריבת עגבניות שרי, סורבה אפרול שפריץ, סורבה קוקוס ואחרות. כל חומרי הגלם מוכנים טריים במקום מדי יום ועינת מתמחה בהכנת שלגונים בעבודת יד, שניצתן לצפות בכל מיני תוספות מתוקות. יוגורט טרי ואיכותי ישמח לקבל תוספות שוות כמו קשיו מקורמל, דובדבני אמרנה, שברי עוגיות, חלבה משובחת ועוד וטבעונים יעופו פה על מקפא סופט סרב רך של חלב שקדים ואפרסק לבן. אל תפספסו את המרפסת האחורית שניתן לשבת בה בשקיעה, ללקק גלידה ולראות את הים. צמוד לגלידרייה, מפעיל הזוג דוכן איטלקי קטן של פיצות ופסטות במחירים מצחיקים. לטעמנו לפחות, מדובר באחת הגלידריות הטובות בארץ.

שדרות מוריה 120, חיפה. 04-8289181.

זהרה – לפני פחות משנה נפתח הקפה המיוחד הזה, שממוקם במתחם סדנאות האמנים בקיבוץ עין כרמל. המנות פה צמחוניות ויש גם שלל אפשרויות טבעוניות. בצהריים יש אוכל של ממש ולפעמים בשעות הערב, יש גם הופעות ג'אז או מוזיקת עולם. ארוחת הבוקר כוללת חביתת ירק, סלט ירקות חתוך גס, זיתים, חצילים, לבנה וזעתר, פטה מתובלת, לחם וריבה ויש גם בוריק תרד וגבינות עם ביצה קשה, ירקות, סחוג ויוגורט או בוקר טבעוני של לביבות ירק, סלט, טחינה ועוד. בצהריים מנות כמו פיצה ארטישוק, פסטו וכגבניות שרי עם רוקט ופרמז'ן, סלט ירקות לבנוני עם נענע, צנוברים ופיתה מטוגנת, קארי קמבודי של דלעת ערמונים ודולרית ברוטב קארי חריף, כוסברה, קשיו קלוי ולמון גראס על אורז, קוסקוס ירקות או קציצות גזר. בקינוחים גלידת וניל עם סילאן, טחינה גולמית ופקאנים מסוכרים, עוגות מתחלפות, מלבי ואפוגאטו. קסם של מקום להשיב בו את הנפש בימים אלה.

סדנאות האמנים, עין כרמל. 04-9097265.

שיפודים על גחלים – על הכביש הראשי של תרשיחא, במקום בו התחלפו לא מעט עסקים וכבר נדמה היה שהוטל עליו ג'ינקס, נפתחה לא מזמן מסעדת שיפודים צנועה. חמודי עומד מעל גריל פחמים רוחש והוא יתקין לכם לאפה שבתוכה כל שיפוד שתבחרו, לצד עגבניה, בצל, חציל ופלפל ירוק שרופים על הגריל וטחינה מצוינת. יש פרגיות, אדום, קבב ונקניקיות מרגז מפתיעות ממש אבל ההפתעה הגדולה פה הם נתחי הבקר הגדולים שמוגשים על קרש עץ ולוקחים הרבה מסעדות. אם אתם כבר כאן, צאו לסיבוב קולינרי מפתיע ברחבי תרשיחא. לא תצטערו.

תרשיחא, על הכביש הראשי, מול גלידת בוזה. 052-7572378.

סלבה וידה –  מסעדה שנפתחה לפני כמה שנים ולמרות שהיא מגישה מנות עשויות ביד מיומנת, שרקח שף יובל פכלר (ישראלי שאמו אמריקאית ועבד במסעדות ברחבי העולם, כולל מכוכבות מישלן בלונדון ובאיטליה), נותרה פחות מוכרת. התפריט עונתי ומשתנה לעתים קרובות. ראשית, מוגשות פה ארוחות בוקר שהן מהפחות שגרתיות בעיר ובין המנות פרנץ' טוסט לחם בננה עם קצפת בייליס, פנקייק עם ביצת עין, ריבת בייקון ומייפל, ביצה עלומה עם בייקון, גריל צ'יז, תרד והולנדייז ואחרות. בערב מנות כמו רוסטביף עם קראמבל מח עצם וחרדל חריף, מולים ברוטב קרבונרה, מרק ארטישוק עם קראמבל סקאלופ, מק אנד צ'יז ארבע גבינות וסרטנים כחולים, שקד עגל עם לינגוויני פטריות ועוד. הקינוחים אלגנטיים ומצוינים, על אף ההשראה האמריקאית החזקה ויש לעתים גם ארוחת טעימות מושחתת. 

הירקון 88, תל אביב. 03-778-8996.

בארוד – איכשהו בין כל הרעש של קבוצת מחניודה לאנינות של חברי מונא, ישנם כמה מוסדות ותיקים ומוערכים שלא מדברים עליהם מספקים ובוודאי לא מבקרים בהם. הבארוד הוא כזה. מוסד ירושלמי ותיק שנדמה שנשכח מעט ופודיס צעירים שנהנים מהמטבחים שהם מגלים בסלוניקי או אתונה, ישמחו בו מאוד. בתפריט בויאקוס גבינה עם סלט של עגבניות ופלפלים, פסטליקוס ירושלמי ממולא בבשר ובצנוברים, אנשובי עם קרם מסקרפונה, שרימפס באוזו עם עגבניות שרי, קלמטה וקישואים, סלט יווני או ספייריבס ברוטב ברביקיו. אם יש, אל תוותרו על קציצות בקר ותרד, מוסקה אמיתית כמו ביוון או תבשיל זנב שור עם חומוס ומנגולד. המקום שבמקור הוא בכלל בר עם אוכל מצוין מציע גינס אדירה מהחבית לצד שלל משקאות אחרים, חלקם מפתיעים. שמרו מקום בבטן לסוטלאץ' ולפרפה חלבה.

יפו 31 (חצר פיינגולד), ירושלים. 02-6259081.

רובינשטיין – למרות שהיא קיימת כבר למעלה מעשור, המסעדה הזו עודנה מתחת לרדאר. כמסעדה שפתחה משפחת קצבים שידועה בעיקר במוצרי החזיר שלה, רובינשטיין היא גן עדן לחובבי הבשר הלבן. בחזית המסעדה ויטרינה של בשרים ונקניקים והתפריט עצמו מפנק במגוון רחב יחסית של תענוגות לחובבי הז'אנר החזירי. בתפריט פטה כבד עם ריבת בצל וריבת שרי מתובלת, קרפצ'יו סינטה, סלט קיסר וקלמרי מטוגן אבל אנחנו פה בשביל העיקר; צלעות חזיר מעושנות ונהדרות ברוטב של שזיפים ולמון גראס, סטייק לבן ענק שמוגש על רוטב שמנת פלפלת, נקניקיית בראטוורסט אימתנית במשקל 400 גרם ואוסובוקו עם פירה תפוח אדמה ובטטה. יש גם המבורגרים במשקל כבד ובתיבולים משתנים (נסו את המקסיקני החריף או את המפונק).

שדרות גיבורי ישראל 17, נתניה. 09-7888838.

נורמה ג'ין – בר הבירות הזה החל את דרכו לפני אי אלו שנים והפך למוסד כמעט מיד, אבל כזה השמור ליודעי ח"ן או לתושבי שכונת פלורנטין בלבד. כ-17 ברזים של בירות מהחבית, מיובאות לצד מקומיות, מבשלות מסחריות לצד מהדורות בוטיק מוגבלות, משמשות פה בערבוביה נעימה והנורמה מציעה גם מסלול טעימות. מעבר להן, מתהדר התפריט גם במאות סוגי תוויות ויסקי כולל מהדורות מוגבלות. בתפריט האוכל מנות בר מוקפדות כמו פילה מטיאס עם שמנת חמוצה, בצל ועגבניה, נקניקיות חזיר עסיסיות ומצטיינות, נקניקיית גאודה טימין, כנפיים ברוטב אמריקאי חריף ורוטב גבינה כחולה בצד וצלע חזיר ענקית עם כרוב כבוש ותפוחי אדמה ליד.

אליפלט 23, תל אביב. 03-6837383.

פאבריקה – בחורף האחרון נפתחה ברחובות פיצה פאבריקה. מייסדה, אורון עמר, ביקש להביא לרחובות את הבשורה של פיצה נפוליטנית העשויה כהלכתה. הוא נסע לאיטליה, למד והשתלם שם ואז חזר, אדוק בתפישתו המקצועית ונאמן לטכניקה שהביא מארץ המגף. כל חומרי הגלם מיובאים מאיטליה, כולל המוצרלה שמגיעה משם בטיסה ישירה (הגם שממש לא רחוק ממנו יש מי שמייצר מוצרלה מאיכות מעולה). כמקובל בז'אנר, גם כאן טעמנו פיצה שהיא דקיקה למדי במרכז אבל הולכת ומשמינה לכיוון השוליים. בתפריט 12 סוגים של פיצות מובנות מראש לפי מתכונים שהרכיב עמר. תמצאו פה פיצה מלנזנה עם חצילים וגבינות, פיצה כמהין מזויפות עם פורטובלו בטעם כמהין, קציפת פרמזן ובזיליקום, פיצה מדורה עם תפוח אדמה, קרם פרש, בצל ירוק ומיץ לימון ואפילו פיצה תאילנדית עם פלפלים ורוטב צ'ילי חריף אש (48-68 שקלים). מה שלא יהיה, אל תוותרו על פיצה כרם התימנים, שהיא פיצה לבנה עם סמנה ורוטב כוסברה ירוק שופע טעמים.

הרצל 203, רחובות. 08-6141480.

גמברינוס – הבר האשדודי הזה זכה לעדנה ולבאז רציני לפני כמה שנים טובות, אולם מאז שוב השתררה סביבו דממת אלחוט והוא ירד מתחת לרדאר על אף שמדי ערב התפוסה מלאה. למי שטרם ביקר, כדאי להכיר מקום שהוא גן עדן לשתיינים ואוכלי כל (רק לא לעדיני נפש חובבי מנות קטנות ומעוצבות). זהו בר ספון עץ שכדאי מאד להגיע אליו בחבורה גדולה ולהתעקש על מקום בפנים. תמצאו פה כ-20 ברזי בירה מהחבית מכל רחבי העולם ועוד שלל בקבוקים ותפריט שמגיש מנות ענקיות במחירים שכבר לא רואים. בין הלהיטים סלט גמברינוס עצום ועמוס גבינה, הר של צ'יפס מתובל בשום ובולגרית, שרימפס בחמאה ושום, פורל מעושן בתנור וקילו צלעות חזיר במאה שקלים.

מנחם בגין פינת שדרות בני ברית, אשדוד. 08-8655719.

ממוס מסעדה תוניסאית – בבאר שבע צמחו בשני האחרונות כמה וכמה מסעדות טובות, אבל רובן מבקשות לחקות איזו חוויה מעין "תל אביבית", מעוצבת ומתוחכמת וכושלות בדיוק בנקודה הזאת. לטעמנו, המסעדות הטובות ביותר בעיר היו ונותרו הביתיות הקטנות שמציעות טעם של פעם. ממוס של הבשלנית גילה ממו עולה על כולן, בהציעה פתיחת שולחן טוניסאית עם סלטים נהדרים מעשה ידיה, קוסקוס שלצידו אפשר לקבל פקיילה, מפרום, חריימה, קציצות בקר ואפילו שניצל. לחובבי הז'אנר, יש גם כריכים דשנים מלאי כל טוב ובהם כריך קציצות דגים או בקר ועוד (32 שקלים לכריך). גילה גילה, תפחתי לנו סניף בתל אביב.

סר משה מונטיפיורי 1, באר שבע. 072-2571259.

מסעדת חנוך – אם אתם חובבי אוכל רוסי, מתגעגעים נואשות למסעדות הרומניות הצנועות של שנות ה-70 וה-80 ובעיקר מוקירים מנות של בשר לבן, תשמחו להכיר את מסעדת חנוך. פה הזמן קפא מלכת. הווילונות הכבדים מסתירים את החוץ ולעתים גורמים לעוברי אורח להימנע בשל כך מהמקום. חבל. מוגש פה תפריט צנוע עשוי כהלכה ובעיקר זול להפליא, מה שמאפשר להזמין את רובו, בלי לעשות חשבון. מתחילים עם חמוצים מוצקים, כבד קצוץ ואיקרא, מטיאס או סלט חצילים ופלפלים שופע שום. ממשיכים עם לשון עגל קרה, כיסוני תפוחי אדמה ועוברים לממלכת הלבן. כאן עדיין שולטים בעוז סטייק לבן על עצם, טבעות פילה לבן, צלעות מעושנות ועוד. תענוג שחובה להכירו.

שדרות דגניה 3, קריית חיים. 04-8424466.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ