בשבוע הספר, אבל לא רק: איפה אוכלים ליד כיכר רבין? - מסעדות מומלצות - הארץ

בשבוע הספר, אבל לא רק: איפה אוכלים ליד כיכר רבין?

שיטוט בין דוכני הספרים עשוי להיות מתיש את הגוף ומרעיב את הבטן, אלה המקומות שנמצאים מרחק הליכה משם וייתנו לכם סיומת ראוי לערב תרבותי

עומדים בתור במאפייה של בראסרי
עומדים בתור במאפיה של בראסרי. רחוב אבן גבירול. תל אביב צילום: אייל טואג
ליבי שפרלינג

בילדותי נהגה סבתי האהובה לקחת אותי עמה לשבוע הספר. אני זוכרת את ההתרגשות שאחזה בי ככל שהלכנו והתקרבנו לכיכר, את השולחנות הפרושים כמעין מצולע ענקי ומתפתל, רב זרועות. אני זוכרת את שרשרת הנוריות שרקדה מעל הדוכנים ואת החיפוש המתמיד אחרי סופרים שאהבתי במיוחד. כאשר בגרתי ויחד עמי גם הבילוי הזה בגר, הוא הפך לכזה של חבר'ה, שבסיומו כבר תרנו אחר מקום להרטיב בו את הגרון או לאכול משהו טעים. אם גם בכם השוטטות הנעימה הזו מעירה את מיצי הקיבה, אלו המקומות המומלצים שלנו סביב הכיכר או בקרבתה.

קפה גוגא – בית קפה קטן מול מה שהיה פעם קולנוע גת. בעלת הבית כנראה ממש אוהבת יין כי התפריט מרשים יחסית לקוטנו של המקום ותמצאו בו שלל הפתעות משמחות, רובן פתוחות לכוסות. בעיקר בולטים בו יקבי בוטיק ישראליים ולצידם יהלומים מן העולם כמו שאבלי, ריזלינג מוצלח, סוביניון בלאן, בלנד של קריניאן וגרנאש ואחרים. מהמטבח מנות מוצלחות כמו ברוסקטה סלמון עם ביצי עין, פרנץ' טוסט ברולה ברוטב הדרים וקרם פרש, סלט ירקות מגוון עם למעלה מ- 12 רכיבים, ופל בלגי עם חזה אווז מעושן, כנאפה ביתי ועוד. צייטלין 1, תל אביב.

פיתוס – האנג אאוט שכונתי שנפתח לפני כמה חדשים בהשראה יוונית וכבר הפך כוכב קולינרי אצל מביני עניין סביב הכיכר, וגם אצל לקוחות שמגיעים לפה במיוחד. במרכז התפריט גירוס של בשר כבש או שיפודי סופלאקי של פרגית או קבב, ולצידם יש אפילו פלאפל זוקיני טבעוני שהוא הפתעה. לצד כל אלו (בפיתה או בצלחת) מומלץ להזמין גם סקורדליה, עלי גפן או סלט יווני ולשטוף הכל עם צזיקי ובירה מיתוס קרה מהחבית. תענוג. מלכי ישראל 8, תל אביב. לביקורת המלאה כאן.

גירוס ב"פיתוס"
גירוס ב"פיתוס"צילום: ערן לאור

פיצה ארציאלי – אחת הפיצריות הטובות בתל אביב מסתתרת בנקודה הזעירה יחסית הזו, לא תואר לה ולא הדר, אפילו מקומות ישיבה מסודרים אין ובטח לא מעבר לכך. לכאן באים לקחת פיצה וזזים איתה מהר. רוצים לשבת? תפסו מקום בשולחנות או על יד הבר מול הכיכר. הפיצה פריכה ונהדרה והתוספות שעליה משגעות ממש, ביניהן תרד וגראנה פדאנה, פלפל קלוי ובוראטה כמעט מתוקה, פיצה ביאנקה עם פרחי כרובית ועוד ועוד. מלכי ישראל 7, תל אביב. לביקורת המלאה כאן.

חואן מסל והפיצות שלו ב"ארציאלי". רחשי השתאות ביציאתן מהתנור
חואן מסל והפיצות שלו ב"ארציאלי". רחשי השתאות ביציאתן מהתנורצילום: ערן לאור

אמורה מיו – אחת האיטלקיות המשפחתיות היציבות (והצפופות) בעיר מציגה לוקיישן עמוס תמיד מול גן העיר, שמרגיש כמו טרטוריה איטלקית אמיתית. ברקע פסקול של פסטיבל סן רמו ועל השולחן פיצות ופסטות ענקיות, שמספיקות לחלוקה, ראשונות משתלמות וקינוחים מוצלחים במיוחד. תנו צ'אנס לקרבונרה המושחתת באזור, לפסטה עם פרגיות, שום, תרד ושמנת ולכבדים ביין מרסלה. אבן גבירול 100, תל אביב. לביקורת המלאה כאן.

קרבונרה של אמורה מיו
קלאסיקה שאי אפשר להתחמק ממנה, גם אם מאוד מאוד רוצים. הקרבונרה של אמורה מיוצילום: עומר שוברט

ספריית היין של ג'יאקונדה – לפני כמה שנים פתחו יבואניות היין ענת סלע ורפאלה רונן חנות קטנה, לממכר תוצרת היין המעולה שהן מביאות ארצה בייבוא אישי. הג'יאקונדות, זאת יש לדעת, אחראיות לחלק ניכר מהיינות הכי מעניינים שאתם לוגמים במסעדות העיר בשנים האחרונות, בהם יינות ביו דינאמיים, כתומים, מבעבעים טבעיים ואחרים. בחנות אפשר לטעום שלל יצרנים מרתקים מעבר לים, שפתוחים לכוסות, ולהזמין ליד צלחת גבינות איכותיות או נקניקים שווים, דגים כבושים או סלט קפרזה. זה מקום לא רק לשתות בו כוס יין אחרת בנחת, אלא גם להרחיב את היריעה ואת ההשכלה בתחום. לא לוותר על סיבוב בחנות עצמה לפני שהולכים הביתה. פרישמן 73, תל אביב.

בר ג'יאקונדה
בר ג'יאקונדה. צילום: רפאלה רונן

פיצה פצההאחות הקטנה של אמורה מיו מציעה אופציות איטלקיות כיפיות, לזלילה מהירה בעמידה או בישיבה במקום. מוצבים פה כסאות ושולחנות עץ גדולים ונוחים אל מול דלפק שירות עצמי שבו לזניות (בשר, תרד, גבינות), פוקאצ'ות במילויים של גבינות, טונה ועוף וקלצונה במילויים קלאסיים. הילדים ישמחו לקבל פיצה או פסטה בהרכבה עצמית, שם אפשר להתפרע עם תוספות מכל הסוגים. המחירים ידידותיים למדי והם מאפשרים לסגור שם גם ארוחה משפחתית שתשאיר לכם עודף מ-200 שקלים. גזוז הפטל יזכיר לכם את שבוע הספר של שנות השמונים. אבן גבירול 102, תל אביב.

פיצה פצה
קלצונה בפיצה פצהצילום: אביעד הרמן

מיט בר סטייק האוס מוצלח שבתפריט שלו קלאסיקות כמו קרפצ'יו פילה בקר, טרין כבד עוף, סלט ביצים, סלט מיט בר ונתחים משתנים על עצם, מיושנים כראוי. עוד בעיקריות נקניקיות שמנמנות בייצור ביתי וספייריבס בגלייז של תפוזים, דבש וצ'ילי. אל תוותרו על ה-Wine Burger הייחודי שמוצע כאן. שדרות ח"ן 52, תל אביב.

ראוי גם לתואר ההמבורגר הטוב בארץ, מיט ברצילום: עומר שוברט

השופטים –  הפאב הוותיק מציע את כל החשודים המיידיים כולל גינס משובחת מהחבית, מטוגנים למיניהם, נקניקיות, טוסטים ואפילו המבורגר טבעוני וכריך בטטה טבעוני מפתיעים. הבירות תמיד קרות קרות והשירות ענייני ויעיל. המחירים נעימים במיוחד והם מאפשרים לפתוח שולחן של אוכל ברים קלאסי, במחיר מדגדג במיוחד. אבן גבירול 39, פינת רח' השופטים, תל אביב.

פאב השופטים
פאב השופטיםצילום: מארק שפירא

ג'וזף אנד סאנס מזללה איכותית שלא לוקחת את עצמה ברצינות אבל עושה כבוד לאוכל ולבירה. וזה כל מה שאנחנו מבקשים לעצמנו בחום הזה. המקום הזה מציע פיש אנד צ'יפס בטיפול מסור, לצד נתחים שלמים מטוגנים, שרימפס וקלמרי מטוגנים ואפילו דג טרי על מצע סלט רענן. יש גם קראנצ'י צ'יקן מעולה לחובבי הז'אנר ושירות משלוחים יעיל. אם יש אל תוותרו על פודינג פנקוטה ודובדבן אמרנה.  כיכר רבין 10, תל אביב.

-
דג על סלט ב"ג'וזף אנד סאנס"צילום: רז אברהם

שאטו שועל בר יין שכונתי שמציע מבחר יינות פתוחים לכוסות ולצידם אוכל שבא טוב ליד משקה וסוגר פינה. בתפריט תמצאו טפאסים קטנים ומשתנים, טוסטונים, גבינות כפריות, ריבות מענבי יין שונים לצד סלטים ומנות טבעוניות. אם יש, אל תוותרו על תה יין קר, שהוא מרענן קיצי מפתיע. בחמישי יינות נמכרים הבית במחירי חנות. כל ערב, החל מ- 18. מלכי ישראל 19, תל אביב.

שאטו שועל
שאטו שועל צילום: באדיבות שאטו שועל

בראסריהביסטרו הקלאסי אמנם צמצם לפני כמה חודשים את שעות הפעילות וחדל מלפעול במתכונת ה-24/7 שאפיינה אותו אבל לשמחתכם, היציבות בשאר החזיתות נשמרה. בתפריט קלאסיקות שלא נס ליחן כמו פטה כבד כפרי, גאלט זוקיני וגבינת עיזים, סלט חסות וגבינת עיזים חמה, טרטר בקר מצטיין, צלע חזיר בגריל, המבורגר אמריקאי עשוי כהלכתו. גם ספיישלים יומיים שווים במיוחד בנמצא, כמו שוקרוט, עוף ביין או עוף בחרדל ושמנת עם נוקדלי וכרוב צרוב. אבן גבירול 70, תל אביב.

בנדיקט של בראסרי באבן גבירול
בנדיקט של בראסריצילום: עידית בן אוליאל

בייקריגדול עליכם עכשיו להתיישב לארוחה דשנה? בבייקרי הצמוד לבראסרי (גם הוא מבית היוצר של רותי ומתי ברודו) תאכלו לסגור פינה קלילה בהרבה. בוויטרינה שלל מתוקים כמו פחזניות סנט הונורה, עוגת גבינה איקונית, קאנלה דה בורדו, סקונס ושלל מאפים מלוחים ומתוקים (במצטיינים דייניש חלבה ומאפין תפוז), כריכים של קורנביף, סלמי, עוף אסיאתי, מוצרלה או סלט ביצים וגם סלטים משוקעים ומנות צד קטנות כמו צלוחית כבד קצוץ, סלט ביצים או סלט טונה, סלמון מעושן ועוד. שווה להצטייד בלחמי מחמצת הביתה, עוגיות ועוגות שמרים. אבן גבירול 72, תל אביב.

קרואסון בבייקרי
קרואסון בבייקריצילום: רותם מימון