שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

ניסינו להבין למה יש תור של שלושה חודשים למסעדת אלבמה בנתניה

למסעדת אלבמה יש רשימת המתנה של כמה חודשים ומראה של מוסך באופן כללי, אז מה סוד הקסם שלה? ליבי שפרלינג צללה לנבכי הנתחים וחזרה עם התשובה

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אסאדו עגל בעישון ארוך, תפוח אדמה מהגחלים ותבשיל שעועית עם בשר בעישון ארוך
לאלבמה שמור מקום של כבוד בהתנעה הרצינית של טרנד המעושנים בארץ; אסאדו עגל בעישון ארוך , תפוח אדמה מהגחלים ותבשיל שעועית עם בשר בעישון ארוךצילום: תומר אפלבאום

מסעדת אלבמה נפתחה בשנת 2009 ומאז פתיחתה הציעה דיל פשוט ובסיסי. בשרים שונים מהמעשנת שמוגשים למרכז השולחן, סביבם כמה תוספות פשוטות וזהו. אין פה ראשונות מפוארות, סטייקים אדירי מימדים מנתחים משובחים שגדלו במרעה פראי, גם לא תפריט יין שפותח את הראש. למעשה אין פה תפריט כלל. ואפילו לא בר משקאות. תיכף נגיע גם לזה.

ונדמה שבזה היה קסמה, שכן השמועה על מסעדת המעושנים המוצלחת עשתה לה כנפיים והמקום, שפתוח רק בשעות הערב (למעט בסופי שבוע, אז פותחים דלתות גם בצהריים), התמלא עד מהרה ביודעי ח"ן ונותר מלא מאז. יותר מזה, נדמה ששמור לה מקום של כבוד בהתנעה הרצינית של טרנד המעושנים בארץ, שמאז פשט בהרחבה. בפועל, עוד לפני שהבשר המעושן נהיה פופולרי כאן, המסעדה אפשרה לחובבי בשר רבים לטעום מקסמם של הנתחים המעושנים ולהחליט שהם רוצים גם.

הזמנה טלפונית למסעדה, אילצה אותנו להמתין לשולחן למעלה מחודשיים אבל בסוף תאריך היעד הגיע. נסענו לנתניה בהתרגשות גדולה. אלבמה שוכנת באזור התעשייה, בין מוסכים ומרכזי שירות שונים ובערב יש חניה בשפע סביבה. כך גם בסופי השבוע. המקום עצמו קטן ופשוט, כמעט להפתיע, שולחנות וכסאות עץ, קיר צהוב שעליו תלויים בקבוקי שתיה ריקים ומעשנת בקצה החלל.

סינטה עגל ותפוח אדמה
סינטה עגל ותפוח אדמהצילום: תומר אפלבאום

לא מגישים פה שתיה ולכן קהל הסועדים רשאי ומוזמן להגיע מצויד בשתיה מהבית. בקבוקי יין, בירות מיוחדות, ויסקי או קוניאק, כל מה שעושה לכם טוב, פשוט הביאו עמכם. שתיה קלה או בירה קרה ישמחו להביא לכם מהקיוסק הסמוך.

המחיר קבוע מראש ועליכם רק לבחור אם תרצו ארוחת טעימות שבמרכזה ארבעה נתחים או שבעה נתחים. לא חייבים להחליט בתחילת הדרך, ואכן מומלץ להתחיל לזלול ולעצור אחרי ארבעת הנתחים הראשונים ואז לחשב מסלול מחדש.

ראשית נוחתים על השולחן סלט כרוב כבוש ביתי עשוי לעילא, קערה עמוקה של חסה, עגבניות בשלות וטבעות בצל סגול ותבשיל של שעועית אדומה ולבנה עם נתחים שמנים של אסאדו בקר מעושן. הכל פשוט למדי, מחוספס וטוב. כך למשל, קערת החסות תכיל קרעים של חסה ערבית שניכר כי עושים שימוש בכל כולה ולא רק בלבבות הפריכים אבל זה עובד. היא מתובלת בלימון, שמן זית ופלפל שחור ותלווה אותנו ברעננותה כל הארוחה. מהפנכות הללו אפשר לקבל מילוי חופשי.

נתח קצבים ותפוח אדמה חצוי
נתח קצביםצילום: תומר אפלבאום

מתחילים לדבר ביזנס. ראשון מגיע לשולחן נתח של צוואר לבן מעושן. בעיניי הוא הטוב בארוחה, גם אחרי שמגיעים נתחים כאילו נחשבים בהרבה. הוא ורדרד, שמנמן ועסיסי. חרדל חזרת חריף שמוגש לידו פותח את הסימפונות ומענג ממש. הוא מחמיא לנתח השמנמן והרך ומדגיש את טעמי הבשר הוורדרדים.  מי שלא אוכלים לבן קיבלו נתחים של פיקניה, חלקם היו רכים מאד, חלקם הצריכו עבודת שיניים מאומצת וכולם שימחו מאוד. למרות התאווה האישית לצוואר הלבן, יהיה מי שיעדיף את הפיקניה השרירית וכדאי לזכור לייצר איזו חלוקה כזאת שתאפשר לכם לטעום משני הסוגים.

ממשיכים עם אסאדו צלעות בקר שחומות ופריכות, הבשר היה מיובש מעט אבל לי זה לא הפריע. שמן למדי, שופע טעמי עישון ומטנף את הידיים כמו שצריך, הוא סיפק הנאה צרופה ומענגת.

נתחים של סינטה מעושנת שימחו את הגברים בקצה השולחן, בשרניים ועתירי טעם. הגם שלא מדובר בנתח מובחר מסוגו התוצאה הסופית שימחה. המשכנו עם נתח קצבים שאמור היה להיות פסגת הארוחה של ארבעת הנתחים אבל היה המאכזב מכולם. בדרך כלל נחשב הנתח הזה לאיכותי, שרירי ועמוק טעמים אבל כאן הוא היה מסוג נחות למדי ומאכזב.

אפשר להמשיך עם עוד שלושה נתחים ובהם פילה בקר, שייטל וכבד אווז. אנחנו כבר היינו מפוצצים בשלב הזה אז נאלצנו לוותר. בפעם הבאה נשמור את עצמנו גם עבורם. לקינוח מוגשים לשולחן לפי בחירה קינוחים קטנטנים (כמותם כשל כף וחצי) ובהם מלבי, עוגת גבינה עם פירות יער ומוס שוקולד. הם תעשייתיים אבל יהיה מי שיסגרו בעבורו את הפינה הקטנה של המתוק. אנחנו ממליצים להעצים את העושר המתוק או להחליפו בבקבוק פורט טוב, יין קינוח או אפילו איזה אייס וויין מוצלח בחום הזה. גם תה עם נענע וקפה שחור סוגרים את הארוחה והם הכרחיים פה.

פילה עגל וכבד אווז
פילה עגל וכבד אווזצילום: תומר אפלבאום

בשורה התחתונה: אלבמה מציעה דיל בסיסי, בינוני פלוס באיכותו אבל כזה שמעניק תמורה אדירה למחיר ובמיוחד את האפשרות ללגום לצד הבשר יינות מעניינים במיוחד אם תביאו אותם עמכם, או משקאות אחרים לבחירתכם. מומלץ לבוא בחבורה גדולה ולערוך לצד הבשר טעימת יין פרטית, שכן אז היתרון הגדול של המקום, בכך שאין גובים כאן "דמי חליצה" וזה אלמנט שהופך לשובר שוויון רציני.

חשבון: מחיר ארוחת ארבעה נתחים 145 שקלים ומחיר ארוחת שבעה נתחים 195 שקלים.

אלבמה. דוד פנקס 47, נתניה. 077-4346652.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ