עשרה בראנצ'ים מומלצים בתל אביב שלא כולם מכירים

מבראנץ' אסיאתי חגיגי, דרך בראנץ' טבעוני משגע ועד מגדל פנקייק עם תועפות מייפל ובייקון – מקבץ ראוי בהחלט של ארוחות בוקר שיכורות

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
בראנץ' בשישקו: חלה של ויז'ניץ, כבד קצוץ, נקניקים, פלפלים חריפים ממולאים בשר, פריטטה, צ'יפס עם גבינה, דג מלוח, ביצה רכה, שמנת חמוצה ובצל ירוק ומגדל פנקייק עם מייפל ובייקון

בשנים האחרונות תל אביב נשטפה בגל של ארוחות בראנץ'. ארוחות הבוקר, שמוגשות באמצע השבוע בכל בית קפה בעיר, זה נחמד - אבל לא עליהן אנחנו מדברים. ארוחות הבראנץ' נהפכו לזירה חדשה שנפתחת בסופי השבוע והיא למעשה מגרש משחקים ענק בו השפים מתפרעים עם חומרי גלם ויוצרים מנות מיוחדות, לרוב מושחתות, שמבקשות להתאים לשפע אלכוהול שנמזג לצידן. אם בעבר היו הארוחות העסקיות חלון הזדמנויות לתפוס צד יצירתי ומשתלם של המסעדה, נדמה שכעת כולם קמים מוקדם יותר ותופרים מעין ארוחת חלומות איטית שבמרכזה כמה וכמה צלוחיות, עיקרית אחת ומתוקים יחד עם קוקטיילים צבעוניים ויינות מרחבי העולם שמשלימים ארוחה נהנתנית כהלכה. לצד המקומות שמגישים באופן קבוע ארוחות בוקר טובות, בחודשים האחרונים התחדשה העיר בכמה בראנצ'ים נהדרים, שאיכשהו נותרו מתחת לרדאר וספק אם בכלל שמעתם עליהם. במקרים אחרים, יכול להיות שאת המסעדות עצמן אתם מכירים ומוקירים אבל תופתעו לשמוע שבסופי שבוע אפשר לקבל בהן בראנץ' עשוי כהלכתו. קבלו את נבחרת הבראנצ'ים המומלצים:

טאיזו – אחת המסעדות הטובות בעיר יודעת לעשות את זה כמו שצריך גם בבוקר. בימי שישי מוגש כאן בראנץ' שווה עד מאוד. כרגיל אצלו, גם כאן, שף יובל בן נריה מציג ארוחה מקורית ושוברת שגרה שבמרכזה פירוק המוכר והידוע והרכבתו מחדש, תוך הפגזה מתמדת של בלוטות הטעם. שירות מצוין ומשקאות בהשראה אסיאתית הופכים אותה לאחד הבראנצ'ים הטובים בתל אביב. למרכז השולחן תקבלו סלסלת מאפים מתחלפת שבה אינגליש מאפין, עוגת קינמון מתובלת ונהדרת, בריוש וחמאה מתובלת דבש, אניס וצ'ילי. בהמשך תוכלו לבחור שני פתיחים לסועד מתוך מבחר שכולל טרטר טאיזו, ארנצ'יני הודי, טרטר סלק, הר גאו שרימפס, סלט דפי שעועית, טונה ברוסקטה או סלט שרימפס. עם העיקריות נמנות מנות כמו נתחי ברווז צלויים וביצים, שקשוקה טיקה מסאלה, תבשיל קארי סרטנים מוצלח וטוסט אבוקדו שניתן להוסיף לו בשר לובסטרים. התענוג יעלה לכם 138 שקלים לסועד והוא מומלץ ביותר לחגיגות מיוחדות.

טאיזו, בגין 23, תל אביב. 03-5225005.

בראנץ' בטאיזו: לחמניות מאודות, כיסונים, סלט עם קרקר שרימפס, צ'אטני עגבניות וקוקטיילים אסיאתיים
מומלץ ביותר לחגיגות מיוחדות, הבראנץ' בטאיזוצילום: MY SOCIAL

סיטארה – נדמה שבסיטארה התקנאו בארוחות הבוקר האיקוניות שמגישים בשכנה ממול, מסעדת טורקיז. לאחרונה חנכו פה תפריט בראנץ' חדש שתכלית מתיחת פנים של ממש למנות שהוגשו עד כה. בסופי שבוע, בין השעות 8:30-12:00 מגישים פה ארוחה מודולרית בהרכבה עצמית מול הים. התפריט מתחיל עם מנות של הגרסה הקלאסית לארוחת בוקר, דהיינו שתי ביצים לבחירה, שלל מטבלים ולחמים לצד סלט ירקות (72 שקלים), שקשקוקה ים תיכונית שופעת שום ופלפלים בתוספת פטה או נקניקיות מרגז חריפות ליד לחם וטחינה (69 שקלים), וממשיכה עם פתיחת שולחן של מאזטים כמו איקרה, טחינה, מטבוחה, חצילים מטוגנים, חומוס עם גרגירים חמים, דג מלוח, קוביות לוקוס מטוגנות, זיתים וחלה (85 שקלים) או לחלופין אגז בנדיקט עם תועפות תרד ושמנת מתוקה. שימו לב גם למנת סביח מתחכם של חצילים שרופים בגריל פחמים עם ביצים עלומות, טחינה ועמבה או מלוואח שרימפס עם שמנת חמוצה. שלל מנות בתפריט מכוונות לחובבי הים ויש אפילו סטייק אנד אגז לרעבים, אבל המנצחת הגדולה היא ערימת פנקייקים עם רוטב מייפל מתוק, בייקון טלה פריך וגלידת וניל. מה ששמעתם. אם חורגים מהדיל, שווה להשקיע בקמפרי טוניק או ביינות הלבנים שנמזגים פה.

סיטארה, הרצל רוזנבלום 8, תל אביב. 03-6996633.

מנת סביח מתחכם של חצילים שרופים בגריל פחמים עם ביצים עלומות, טחינה ועמבה במסעדת "סיטארה"
סביח מתחכם בסיטארה, חצילים שרופים בגריל פחמים עם ביצים עלומות, טחינה ועמבהצילום: יונתן בן חיים

באנה – במסעדת באנה הטבעונית מוגש אחד הבראנצ'ים הנעימים בעיר. לא רק שהוא צבעוני להפליא, עמוס ירקות, פירות ומזונות על, הוא גם טעים מאוד וברוח התקופה גם מצטלם נהדר. בסופי שבוע נעים לשבת בחצר השלווה ולפתוח בהפוך מצוין על בסיס חלב שקדים; ממנו ממשיכים עם מגש פתיחים שכולל לחם כוסמין עבה ונהדר, טחינה סמיכה, צלחת עגבניות צלויות שטעמן עמוק ומתוק, צזיקי טבעוני, קוביות סלק צלויות, סלט עלים וגזרים, סלט תפוחי אדמה, סלט חצילים, חריף ביתי וצלוחית זיתים. עוד בתפריט: מאפה כוסמין מלוח במילוי תרד וכרישה על צזיקי נענע רענן וברוסקטה של אבוקדו ופטריות יער צלויות. ילדים יעופו פה על פנקייק בננות עם אגסים מבושלים ורוטב טופי חלק ונהדר או לחלופין, על טוסט של חמאת בוטנים ובננות צלויות (35-55 שקלים למנה). אל תוותרו על קוקטיילים טבעיים ומרעננים מאוד, שעושים שימוש מושכל ומרענן בפירות וירקות טריים. יופי של מקום להביא אליו אורחים טבעונים (מהארץ ומחו"ל) אבל ממש לא רק אותם. הבראנץ' מוגש בשישי-שבת בין 10:00-13:30.

באנה, נחמני 36, תל אביב. 050-6991062.

פנקייק בננות עם אגסים מבושלים ביין לבן ורוטב טופי ב"באנה"
ילדים יעופו עליו, פנקייק בננות עם אגסים מבושלים ורוטב טופיצילום: עופר קור

שישקו – אם אתם משפחה שאוהבת לזלול ומחפשת מקום לפתוח בו שולחן כהלכתו או שאתם חבורה גדולה שאוהבת ללוות את ארוחת הבוקר השמנמנה במשקאות מחוזקים היטב, שישקו הוא המקום בשבילכם. בחודשים האחרונים מחיים כאן מחדש את בראנץ' השיכורים שרווח בסרווסריה, עליה השלום. כיאה לבראנץ' שמוגש במרכזו של בר, בתפריט תמצאו כוכבים שהולמים אלכוהול כמו חלה של ויז'ניץ עם גביע שמנת חמוצה, סלט עגבניות ופלפל חריף, צזיקי סמיך, איקרה של עמוס מנמל אשדוד, סלט ביצים עם בצל מטוגן ובייקון, כבד קצוץ עם שומן אווז וחזרת לבנה ועוד ועוד. כשמעלים הילוך אפשר להמשיך עם קלמרי סגול וביצי עין, פריטטה ירוקים ושרימפס, נקניקיות עגל במילוי צ'דר עם עגבניות צלויות, פלפל חריף וביצת עין (15-68 שקלים). הצוות שירותי מאוד והוא עובר עם מגש צ'ייסרים לאורך כל הארוחה, מה שמהווה חיזוק שמח והבטחה לשינה מתוקה אחר כך. מעבר לאלה, מבחר גדול של קוקטיילים ושלושה קינוחים מושחתים יסגרו לכם פינה מדושנת עונג.

שישקו, הר סיני 2, תל אביב. 073-7590937.

בראנץ' בשישקו: פנקייקים עם מייפל ובייקון
מהמושחתים, פנקייק עם מייפל וביקון בשישקוצילום: אנטולי מיכאלו

קפה נורדויקפה נורדוי, תחת הנהגתו של שף עינב אזגורי, נפתח לפני כשנה ותוך כמה חודשים הפך לבועה קלאסית של אוכל אירופאי מוקפד אבל גם יצירתי ומפתיע. למרות החזות הקלאסית ובר השיש הקטן, המקום אוצר הפתעות אדירות בתחום היין והאוכל והוא לגמרי יגרום לכם להרגיש בטיול קצר לאירופה. לאחרונה, עת נסגר הבר א וין על הבראנצ'ים המעולים שלו, החלו להגיש כאן בראנץ' סוף שבוע שהוא אסקפיסטי ומהנה מאוד. בתפריט המתחלף מנות כמו קרפצ'יו טונה סיציליאני, אנשובי כבוש על ברוסקטה וביצה קשה, בליני עם קרם פרש, סלמון מעושן, ביצי סלמון ועלי שומר, שרימפס קוקטייל עם סופגניות בצל, רוטב חריף וביצה קשה, סלט ירוקים עם בייבי זוקיני וריקוטה כבשים, סלט ניסואז עם טטאקי טונה טרייה, ביצה חצי רכה ובוטרגו, טרטר בקר עם צ'יפס וביצה מגוררת ועוד מלא (52-81 שקלים). יקר ושווה כל שקל.

קפה נורדוי, נחלת בנימין 27, תל אביב. 050-3388833.

בראנץ' בקפה נורדוי:  בליני עם קרם פרש, סלמון מעושן, ביצי סלמון ועלי שומר
בליני עם קרם פרש, סלמון מעושן, ביצי סלמון ועלי שומר, בראנץ' בקפה נורדויצילום: אנטולי מיכאלו

איגרא רמא – אחד הבראנצ'ים הסודיים בעיר מסתתר באיגרא רמא. בשקט בשקט יצרו כאן ארוחת בוקר שישי, המוגשת בין השעות 11:00-15:00 ובמרכזה שלל צלוחיות קטנות עמוסות ירקות טריים וצלויים; עלים ירוקים ואחרים בביצוע עדין ומוצלח, כמו שמיטיבים להציג כאן, גם בערבים. בתפריט, המתחלף, מנות כמו חלה של ויז'ניץ עם ירוקים, מוצרלה טרייה וביצה רכה או צלחת של ירקות טריים, ירוקים ועשבים, כבד קצוץ, מרק עגבניות ובמרכזו גבינה צלויה, איקרה סמיכה ונהדרת, קלמרי סגול צלוי עם ליים, צלחת יפהפייה של פורל כבוש, סרדין טרי, בצל מוחמץ ותפוח אדמה, כנאפה ירוקים וגבינות עם עגבנייה מגוררת וביצה קשה, טרטר פלמידה לבנה וסלט ערבי, ועוד (22-55 שקלים). אל תוותרו על ג'ין וטוניק מבוסס טוניק מקומי שרוקחת נעמה שטרנליכט מחושחש, אתרוגים או הדרים. פשוט תענוג.

איגרא רמא, ברנר 2, תל אביב. 03-7787533.

עגבנייה מטוגנת במרק עגבניות קר וגבינת עזים מעודנת, איגרא רמא
חרכה את הרשת, העגבנייה המטוגנת של איגרא רמאצילום: רוני קשמין

L28במקום היפה ברחוב לילנבלום, שהקונספט שלו יוצר מסעדה חדשה אותה מוביל שף חדש מדי חצי שנה, מגישים כרגע בראנץ' סופשבוע צנוע ונעים במחיר קבוע מראש (90 שקלים). למרכז השולחן מוגשות צלוחיות ובהן לחם מחמצת עם חמאה ומלח מעושן, סלט גזר מרוקאי עם סחוג גזר, ריקוטה ולימון כבוש, סלט תפוחי אדמה עם ביצים, חרדל ובצל מקורמל, טחינה, לבנה וזעתר, סלט חצילים עם עשבי תיבול, שום ולימון וחסה בייבי ג'אם צלויה בגריל עם ויניגרט צ'ילי ירוק ופטה. לעיקריות כל סועד בוחר מנה מהתפריט והמבחר עונתי ומשמח עם מנות כמו שקשורה ירוקה עם גבינת עזים, פסטה עבודת יד עם זעתר, פטה, שמן זית וגבינת פיקורינו, המבורגר וצ'יפס עם צ'אטני עגבניות צלויות וטחינה, עוף צלוי בסומאק עם פריקי, אנדיב צלוי, שומר וזיתים, דג ים עונתי עם סלט שומר, ארוגולה, לימון חרוך ותפוח אדמה קריספי ועוד. בחודש הקרוב תתפוס את המטבח שפית נאיפה מולא ויש לקוות שגם ארוחת הבוקר תתחדד עוד.

L28, לילנבלום 28, תל אביב. 03-9003560.

L28
צילום: אנטולי מיכאלו

סקוטי ופאץ' – בביסטרו סקוטי ופאץ' סעדנו לאחרונה ארוחת ערב צנועה ונהדרת שבמרכזה מנות נדיבות בביצוע מוצלח ויופי של קינוחים. שמחנו לגלות שבסופי שבוע מגישים פה גם בראנצ'ים עשויים כהלכה באווירה נינוחה. בתפריט ארוחת בוקר קלאסית בקטנה (36 שקלים), קרואסון קממבר וביצת עין עם סלט ירוק (37 שקלים), שקשוקה מעגבניות תמר ופלפלים עם טחינה, סלט ירוק ופוקאצ'ה (46 שקלים), נתחי טונה אורטיז עם ביצה קשה רכה עם חסות בשמן זית, לימון כבוש, זיתי קלמטה ואיולי צ'יפוטלה (52 שקלים), סלמון כבוש וביצי עין עם קרם פרש וביצי סלמון עם קוביות תפוחי אדמה ובטטות פריכות, סלט ירוק, לחמים ושתייה (67 שקלים). פשטות זה הכי.

סקוטי ופאץ', המכבי 2, תל אביב. 03-7566165.

מסעדת סקוטי ופאץ'
מסעדת סקוטי ופאץ'צילום: דודו בכר

פר דרייר – בבר היין הצרפתי ביפו מגישים בראנץ' סופשבוע ממושך יחסית בימים שישי ושבת בין השעות 9:00-16:00. נעים לשבת בחצר הפנימית וליהנות ממבחר היינות שפתוחים לכוסות. בתפריט ארוחת בוקר קלאסית עם לחמים, ביצים ומטבלים, אגז בנדיקט עם תרד, סלמון או בייקון טלה, פטה כבדי עוף עם פיסטוק, ריבת בצל וטוסטים, דג מרוקאי עם פלפלים, עשבי תיבול וחלה, פיצה פלורנטין עם תרד, בשמל, פרמזן, ביצה ושמן כמהין ועוד ועוד ראשונות ועיקריות שיכולות להרכיב משתה של ממש (19-89 שקלים).

פר דרייר, בת עמי 7, תל אביב. 03-6292111.

אגס בנדיקט ב"פר דרייר"
בראנץ' מושחת לכבוד הבחירות, פר דריירצילום: Ovlac

EatWith – אם אתם מיטיבי לסת וכבר חרשתם כל בראנץ' אפשרי בתל אביב (ובמקרה הנוכחי גם מחוצה לה), שווה להכיר את הבראנצ'ים של Eatwith. לצד ארוחות ערב מושקעות, מסתתרים באתר גם אופציות נהדרות לשעות הבוקר. תמצאו כאן מארחים שיפתחו לכם בביתם שולחן מפואר, לצד אלכוהול במזיגה חופשית ולבסוף יעמיסו עליכם מתוקים ממתוקים שונים. כך למשל, הקונדיטורית ליאור משיח מציעה בראנצ'ים שבמרכזם שלל מאפים מלוחים ומתוקים לצד איקרה של חיים רפאל, מטבוחה, סלמון מעושן, לבנה, אנטיפסטי, סלט שוק עם קרוטונים ביתיים וגבינת פטה, מקושקשת מיוחדת, דג צלוי בתנור, בייקון בתנור ומתוקים כמו קווין אמאן, שמרים שוקולד, טארט לימון יוזו, ופל בלגי עם מסקרפונה, פירות יער ומייפל (240 שקלים). טבעונים גרגרנים ישמחו להכיר את נאדיה האיטלקיה שמציעה בראנץ' איטלקי כמו במילאנו עם בליני קפוא, פלטת גבינות וממרחים על בסיס קשיו, מקושקשת טבעונית, שלל ירקות טריים, קרואסונים, עוגיות, מאפים ואפילו פאי לימון טבעוני עם "מרנג" (228 שקלים). עוד תמצאו באתר סדנת אגז בנדיקט ובראנץ', סדנת בראנץ' יפואי מושחת, בראנץ' הודי מפתיע ועוד.

EatWith, ארוחות שונות בבתים פרטיים ברחבי הארץ. 

מנות אוכל
ארוחה של EatWithצילום: מוטי מילרוד

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ