האוצרות הקולינריים של שדרות ירושלים ביפו

מבורקס בטעם גן עדן, דרך הקפה השכונתי, בר האוכל ההיפסטרי, חנות הפיצוחים הוותיקה או דוכן הפלאפל בעל המסורת הארוכה – שדרות ירושלים גוועות, זה הזמן להציל את עסקי הרחוב

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פלאפל איציק
ליבי שפרלינג
ליבי שפרלינג

מזה חודשים שעבודות הרכבת הקלה הגיעו גם ליפו ושיבשו את החיים בעורקה הראשי, שדרות ירושלים. בעלי העסקים על השדרה וברחובות הסמוכים מדווחים בעצב על ירידה דרמטית בתנועת העוברים והשבים, מבכים את העבודות, על הרעש והלכלוך שהן גורמות, על מפגעים שונים ועל ייאוש הולך וגדל. חלקם, בתי אוכל ותיקים שרואים את מפעל חייהם גווע אט אט, חלקם נפתחו רגע לפני תחילת העבודות. כך או אחרת, כדי לתמוך בהם ולעודד את העשייה, נמליץ במעמד זה על יום כיף קולינרי באזור, במסגרתו תוכלו לגלות את אוצרותיו. הקדישו לשדרות ירושלים ביקור, או כמה ביקורים, ותגלו על הדרך בורקס יוצא דופן, מלבי אגדי, פלאפל בטעם של פעם (כולל התפודון המטוגן) בר שמגיש קוקטיילים במחירים מצחיקים ואפילו מעדנייה מצטיינת, חנות שעודנה מוכרת מספן ובית קפה שכונתי מפתיע. זוהי יפו, 2019:

שדרות ירושלים
שדרות ירושלים צילום: מוטי מילרוד

בורקס ז'ק – כבר מאז שנת 1936, אופים כאן בורקס טורקי משובח. אבי המשפחה עלה מאיזמיר, השתקע ביפו והגיש בה בורקס במילויים שונים. לאחר מותו, צוואתו לבני המשפחה הייתה להמשיך את העסק תמיד וכך, עד היום, מגישים פה בורקס פריכים במילוי תרד, גבינה, תפוח אדמה ואחרים. הללו מוגשים על מגש לצד עגבניות, מלפפון חמוץ, ביצה קשה וחריף. אל תוותרו על כוס איירן ליד.

בורקס ז'ק, שדרות ירושלים 35, יפו.

בורקס ג'ק
בורקס ג'ק צילום: מוטי מילרוד
בורקס ז'ק
בורקס ז'ק צילום: מוטי מילרוד

בורקס אלי טעם גן עדן – אחד המקומות המוצלחים בשדרה הוא הבורקס של אלי ודווקא הוא קיבל מכה אנושה שבאה לידי ביטוי בשעות פתיחה מצומצמות, עד שנגמרת הסחורה. בכוך קטנטן אופים כאן בורקס קטנים וגם גדולים (עוד זכורות לנו שבתות חורפיות, עת הגענו מוקדם בבוקר ואיזה עונג זה היה). הם פריכים במיוחד, מעליהם רסיסי גבינה שמעניקים עוד נגיסות ומליחות לתוצאה השלמה ממילא. אנחנו אוהבים כאן במיוחד את הבורקס במילוי התרד אבל גם בורקס הגבינה הוא פשוט ונהדר. פתוח משעות הבוקר המוקדמות, עד שנגמרת הסחורה.

בורקס אלי טעם גן עדן, שדרות ירושלים 43, יפו.

בורקסים
בורקס אליצילום: דודו בכר

קפה אלברט –  בית קפה קטנטן ושכונתי במלוא מובן המילה, ממוקם במדרחוב של רחוב בת עמי, ממש בסמוך לתיאטרון גשר. תמצאו פה שירות לבבי, גם אם איטי לעתים ומנות שוברות שגרה. בתפריט: ארוחות בוקר צנועות, סלטים וכריכים לצד להיטים כמו מנת חומוס פול נהדרת, שייק ירוק עם ספירולינה, צ'יה, תרד, בננות ותמרים, גולדן לאטה, מרק בצל ועוגיות גרנולה טבעוניות. יש גם שלל מתוקים מתחלפים ומשקאות חמים, מה שהופך את המקום לפינת חמד סתווית שכיף לשבת בה.

קפה אלברט, בת עמי 6, יפו.

קפה אלברט
קפה אלברטצילום: מוטי מילרוד
קפה אלברט
קפה אלברטצילום: מוטי מילרוד

קפליקס – הסניף הראשון של המותג המתרחב עודנו אחד הנעימים שבהם. הוא קטנטן ממש ואין בו ממש מקומות ישיבה, אלא רק כמה כסאות מאולתרים בחוץ על הרחוב וזה תמצית הקסם. מאחורי הדלפק יכינו בעבורכם קפה משובח מתערובות שנקלות במקום, ימכרו לכם קפה טחון לקחת הביתה ואפילו יציעו כריכים מהוויטרינה או מתוקים מעולים כמו עוגת גזר, בר פירות יבשים או עוגיית שוקולד רכה. אל תוותרו על קפה לקנות הביתה.

קפליקס, סגולה 15, יפו. 

קפליקס
קפליקס צילום: דודו בכר
קפליקס
קפליקס צילום: דודו בכר

ג'מה – ג'מה היא מסעדה איטלקית צנועה, סמוכה לתיאטרון גשר; שווה להסב בה למשקה של ערב (נסו סנגריה לבנה או נגרוני אמריקני) ולזלול פיצה קרבונרה או פיצה יפואית עם שוק טלה טחון, טחינה וצנוברים, סלט של בצל אדום, נענע ופטרוזיליה. בתפריט תמצאו עוד שלל יציאות מקוריות והאווירה במסעדה רכה ורגועה, במיוחד בערב. לאחרונה גילינו שבצהריים מוגשות עסקיות משתלמות. בקיצור, אחת האיטלקיות הנעימות בתל אביב-יפו שעודנה נחבאת אל הכלים ושווה להכירה.

ג'מה, תרצה 14, יפו.

מסעדת ג'מה
ג'מה צילום: מגד גוזני

קזינו סן רמו – צמוד למזרקה היפה שמול התיאטרון תמצאו את קזינו סן רמו, קפה-בר שמשנה פניו לאורך שעות היום. בבוקר האווירה רוגעת ומוגש פה קפה טוב ליד כריכים דשנים ומתוקים קטנים. בערב האווירה צוהלת וכוללת קוקטיילים שנעשים ביד טובה ובמחירים מצחיקים לצד יציאות מקוריות כמו לחוח במילוי גבינה טורקית, תרד וביצת עין, ארנצ'יני פריקי על גספצ'ו, המבורגר טבעוני עשוי מאש, מלא עשבי תיבול, בצל מטוגן, אריסה ולימון כבוש. אל תפספסו את המנות הקטנות המיוחדות בתפריט וכנאפה קרם שמנת עם מי זאהר ואגוזי לוז. יופי של מקום להביא אליו אורחים מחוץ לעיר או מעבר לים.

קזינו סן רמו, נחמה 2, יפו.

קזינו סן רמו
קזינו סן רמו צילום: מוטי מילרוד
קזינו סן רמו
קזינו סן רמוצילום: מוטי מילרוד

מלבי דג'אני – כבר למעלה משלושה דורות שרוקחים כאן את אותו מלבי סמיך וחלק, אולי הכי טוב בגוש דן. בקיץ התור שמשתרך כאן אחרי הים מושך גם סקרנים שזה להם מפגש ראשון עם הקינוח הקריר. תמצאו פה מלבי שמנת או בנוסח טבעוני ואפילו מלבי שוקו. ברור ששמנת בכוס זכוכית של פעם (שווה להתעכב כמה רגעים) הוא הכי טעים. זילוף מי ורדים משלים בשומת שמשתווה רק לטעם העדין, הרך, שמתוק בדיוק במידה. עצירת חובה אם אתם באזור.

מלבי דג'אני, שדרות ירושלים 94, יפו.

מלבי דג'אני
מלבי דג'אניצילום: מוטי מילרוד
מלבי דג'אני
מלבי דג'אניצילום: מוטי מילרוד

גואטה – מסעדה טריפוליטאית ותיקה שאומנם לא משתווה לאהובות עליי מחוץ לעיר, אבל אם אתם באזור ואחוזי חשק לאוכל ביתי, חם ומנחם, הציצו פנימה. בתפריט מנות כקוסקוס עם חריימה או מפרום, תבשיל של שעועית, מנגולד ובשר, קציצות דגים חריפות, ממולאים מוצלחים במיוחד ועוד. בנוסף, עושים משלוחים ברחבי תל אביב-יפו.

גואטה, שדרות ירושלים 6, יפו.

גואטה
גואטהצילום: מוטי מילרוד
גואטה
גואטהצילום: מוטי מילרוד

מעדניית אבנר – מעדנייה ותיקה שהקימו שני חברים עם תשוקה עמוקה לאוכל טוב. הם רוקחים פה הכל לבדם ובין האוצרות תמצאו גבינות טובות וזיתים, דגים כבושים ומלוחים, ובמיוחד פלמידה ששמה יצא למרחוק. לצד אלו – חמוצים, סלטים וממרחים, ולקראת סוף השבוע יש גם אוכל תוצרת בית כמו כרובית מטוגת, קציצות תרד או לביבות תפוחי אדמה וכרובית. אל תוותרו על קציצות פראסה ועל הקוליוס, אותו דג שמנמן משומר במלח. זו מעדנייה שמכניסה לכיס הקטן הרבה מעדניות אחרות בעיר.

מעדניית אבנר, שדרות ירושלים 70, יפו.

מעדניית אבנר
מעדניית אבנרצילום: מוטי מילרוד
מעדניית אבנר
מעדניית אבנר צילום: מוטי מילרוד

פלאפל איציק – דוכן הפלאפל הקטן הזה קיים כאן כבר למעלה מ-40 שנים והמסורת הארוכה מורגשת בכל. תמצאו פה פלאפל פשוט וטוב בטעם של פעם, שופע חומוס ולכן צהבהב לגמרי ונטול עשבים. בין הסלטים שיעוררו בכם נוסטלגיה תמצאו טחינה דלילה (בקטע טוב), כרוב כבוש, פלפל שיפקה וחצילים קטנים סגולים. אין פה צ'יפס אלא תפוח אדמה שמנמן עטוף שמיכה של קמח ושמן עמוק וגם גזוז פטל. המחירים מצחיקים ונדמה שגם הם קפאו בזמן.

פלאפל איציק, שדרות ירושלים 90, יפו. 

פלאפל איציק
פלאפל איציק צילום: מוטי מילרוד
פלאפל איציק
פלאפל איציקצילום: מוטי מילרוד

מאיר פיצוחים – עוד חנות ותיקה שחובבי הז'אנר חייבים להכיר היא "מאיר פיצוחים". לצד שקדים מרים ונהדרים, בוטנים וגרעינים בקלייה מקומית, תמצאו פירות יבשים מאיכות מעולה, טחינה, תבלינים ועוד אוצרות בלתי צפויים. שימו לב במיוחד לקפה שטוחנים במקום ולמספן ביתי, זכר לימים עברו ולאחר סגירתה של קונדיטוריית אלברט, אחד המעוזים האחרונים להשגת הקסם הזה.

מאיר פיצוחים, שדרות ירושלים 62, יפו.  

מאיר פיצוחים
מאיר פיצוחיםצילום: מוטי מילרוד
מאיר פיצוחים
מאיר פיצוחים צילום: מוטי מילרוד

ויטושה – מסעדה בולגרית ביתית רחבת ידיים שמגישה כבר שנים אוכל שמשלב את הטוב שבשני העולמות: גריל פחמים ובישולים. כספתח תמצאו סלטים שהבולט בהם הוא הלוטניצה, פלפלים קלויים ושפעת שום; בהמשך, יבואו קבבים עגולים על הגריל (מומלץ לשלב גם קציצות חריפות ולבקש את הללו פתוחים על הגריל כשהם מקבלים מכת חום הגונה). טבעונים יתנחמו באורז עם עגבניות ותרד וצמחונים יזללו קציצות פראסה, פסטל גבינות ותרד ופלפלים ממולאים גבינה. בין המתוקים: מוס שוקולד, סוטלאץ' עם קינמון וקינוח חלווה טבעוני.

ויטושה, יהודה הימית 3, יפו.

הקבב של ויטושהצילום: רותם מימון
ויטושה
ויטושה צילום: מוטי מילרוד

זלמניקו – את הקצבייה הוותיקה והמוערכת "הבשרים של זלמן" נדמה שאין צורך להציג. נתחי בשר שנבחרים בקפידה ונמכרים למסעדות הכי טובות בתל אביב מזה שנים הם כבר סוד גלוי בעיר. לאחרונה פתחו הבעלים את זלמניקו - דוכן צמוד ובו פלנצ'ה רוחשת ועמדת סלטים מהודקת ומצטיינת. תקבלו פה פיתות שמנמנות ובהן קבב, נקניקיות מרגז, שקדים או מיקס בשרים, עשויים לעילא, כשמעליהם טחינה סמיכה, סלסת עגבניות, רוטב שום ירוק, רוטב שרמולה-אריסה ובצד גם סלט צנוניות, סלט כרוב וחמוצים טובים. המחירים מצחיקים ממש, בצד יש גם בוריק מהסרטים והכי חשוב, ישמחו לזרוק לכם על האש כל נתח בו תחפצו מהחנות הסמוכה וזאת, גבירותיי, הזדמנות שאין להחמיצה.

זלמניקו, בן זומא 1, יפו.

בוריק ב"זלמניקו". האקטסרה שדרושה לפעמים
בוריק ב"זלמניקו". האקטסרה שדרושה לפעמיםצילום: מוטי מילרוד
מנה בפיתה ב"זלמניקו"
מנה בפיתה ב"זלמניקו"צילום: מוטי מילרוד
הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ