תשע חנויות שוקולד מקומיות לחגוג איתן את ט"ו באב

מהשוקולטייר הראשון בארץ ועד לבוטיק למרגלות החרמון, מפרלין זעתר שכבש את העולם ועד זה שחבוי עמוק ברמת השרון - המקומות הכי טובים בארץ לאכול בהם שוקולד

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים1
פרליני לבבות ורודים
פרליני לבבות ורודים של רונן אפללוצילום: רונן אפללו
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן

מתוק מתוק מתוק. מי מאיתנו לא צריך קצת מתוק מדי פעם, ובמיוחד בתקופה הטרופה הזו? ביס קטן של עונג, שבו, לשניות אחדות, כל השאר נשכח. נדמה שבעשור האחרון, החיבה הישראלית למתוקים מוקפדים, נוצצים ובאווירה של חו"ל, גוברת. אולי אלה הנסיעות הרבות לפריז, אולי תכניות הריאליטי אפייה שכבשו לרגע את המסך, ייתכן שזו תרבות האינסטגרם הצבעונית והראוותנית ששולטת בנוף, אך נדמה שעד בוא הקורונה בכל פינת רחוב, שוק או קניון, צצים דוכני שוקולד וחנויות ייעודיות המציעים פרלינים מושקעים, טבלאות שוקולד וממתקים לרוב. חלקם, עומדים בגאון עוד מאז, וחלקם, לצערנו הרב, לא שרדו את מבחן הסגר והקורונה.

כאמור, עם כל הכבוד לאסתטיקה הפופולרית של הרשתות החברתיות - עוגות צעקניות לחוד, ואמנות הטמפרור העדינה והמדויקת עד שלמות - לחוד. השחקנים החזקים בשוק השוקולד המקומי ממשיכים להפיץ את הבשורה ולהעלות את הרף משנה לשנה, ועושים זאת בגאון, על אף שממש לאחרונה נפרדנו משאקאלאד, הקונדיטוריה העין-חרודית הנהדרת, שסגרה דלתותיה במסיבת פרידה מרגשת, ופורמנ'ס החיפאית, שסגרה את מפעל המתוקים וקמה בגלגול חדש כפיצריה איטלקית.

שוקולד, כמיטב הקלישאות, הוא אהבה, וט"ו באב הקרוב מספק הזדמנות נהדרת להכיר ולטעום את המיטב שיש לשוקולטיירים המקומיים (ביניהם רבים עם הישגים מרשימים בתחרויות בינלאומיות) להציע, לפנק את עצמכם או את בחירי ליבכם ולהתענג על החומר המופלא והממכר הזה, ועל הדרך, בימים קשים אלה (בהם כולנו צריכים דחיפה קטנה של סרוטונין), לתמוך גם בתעשייה הקטנה והמופלאה שיש לנו כאן. בין אם אתם אוהבים, ובין אם אתם אוהבים שוקולד, הנה תשע חנויות שוקולד מקומיות שלא כדאי לפספס:

מישי בוטיק

מישי (מיכאל) בלוג נחשב, בעיני רבים, לאב המייסד של תחום השוקולד בארץ. בלוג, בכלל קונדיטור בהכשרתו, החל לייצר בחנותו פרלינים, כשעוד היה אפשר רק לחלום על ייבוא סדיר של חומרי גלם מרחבי העולם, שלא לדבר על שוקולדי איכות של קליבו או ולרונה מצרפת. משנת 1979 הוא מטמפרר ויוצר פרלינים בחנותו הקטנטנה שבקריית טבעון, ולפני כעשור העביר את השרביט המקצועי בתוך המשפחה, לחתנו, דקל בלעיש, שמאז שומר על אותם המתכונים, יוצר חדשים ואף מייצר בעצמו את עיקר החומרים המשמשים ליצירת הפרלינים. בלעיש מעביר בימים אלה גם סדנאות זוגיות מתוקות למעוניינים.

הפרלינים של מישי בלוג בטבעון
הפרלינים של מישי בלוג בטבעוןצילום: רותם מימון
הפרלינים של מישי בלוג
טראפלס של מישי בוטיקצילום: רותם מימון

מה בחנות? לרגל ט"ו באב, מהדורה מוגבלת של פרליני לבבות ונשיקות ומארזים מיוחדים. בנוסף, תמצאו במקום פרלינים קלאסיים בסגנון צרפתי, לצד כאלה עם טוויסט מפתיע. בין המומלצים: צנובר ושוקולד לבן; גנאש שוקולד וקרמל רימון עם כוכב אניס בשוקולד לבן; גנאש שוקולד לבן, הל ולימון בשוקולד מריר; קרם שוקולד חלב עם פרלינה לוז, פלקס קקאו ופניני קראנץ' בשוקולד לבן; גנאש פרלינה לוז בשוקולד מריר וברס אגוזים ועוד. מחירים לדוגמה: מארז של 9 פרלינים ב-50 שקלים, מארז של 18 פרלינים ב-90 שקלים, ומארז של 27 פרלינים ב-120 שקלים. ניתן גם להזמין פרלינים לפי משקל. 

מרכז זייד, קרית טבעון. 04-9835722

קרדינל שוקולטרי

השוקולטייר אלי טראב פועל כבר שנים רבות בתחום, אבל רק בשנת 2006 חנך את בוטיק השוקולד האינטימי שלו, קרדינל, ברחוב אבן גבירול בתל אביב, אליו הצטרף בהמשך סניף נוסף בשנקין. טראב מקפיד להשתמש בשוקולד של חברת ולרונה הצרפתית ומכין שוקולד טרי מדי יום, בכמויות קטנות ומדודות במיוחד, במטבח השקוף שבבוטיק.

פרלינים של קרדינל שוקולטריקרדיט: sharonktlv
השוקולדים של אלי טראב
פרלינים של קרדינלצילום: שירן כרמל

מה בחנות? פרלין איספאהן מיוחד לט"ו באב, ובו ציפוי שוקולד מפטל וקרם ליצ'י ורדים מריר בפנים. עוד פרלינים מיוחדים, דפי קקאו משובצים שקדים ואגוזים בסגנון שוויצרי, סירופים, ליקרים, ממתקי ג'אנדויה, טופי אנגלי ועוד. בין הלהיטים, תמצאו פרלין רושה - קרמל, קרם אגוזי לוז, שוקולד חלב ושוקולד לבן; פרלין חמאה מלוחה - חמאה חומה, מלח ים ושוקולד חלב; פרלין פטל שקדים וליים (טבעוני) - שוקולד פטל, סוכריות ליים קופצות ומחית שקדים; פרלין טונקה - וניל ושקדים, מצופה שוקולד חלב או מריר, דרז'ה - אגוז לוז שלם מקורמל, מצופה במחית של אגוזי לוז ושוקולד מריר, או קליפות תפוז מסוכרות בשוקולד מריר. מחירים לדוגמה: פרלין יחיד - 5 שקלים, מארזים - החל מ-15 פרלינים ב-68 שקלים, ועד 60 פרלינים ב-248 שקלים. 

אבן גבירול 60, שינקין 27, תל אביב. 03-6958612, או 03-7723838

איקה שוקולד

איקה כהן היא אחת מהשוקולטייריות המוכשרות והפוריות בישראל בשנים האחרונות. מהאטלייה הקטן שלה ביד חרוצים היא הגיעה עד סלון השוקולד בפריז ואפילו עד בית הכלבו גאלרי לאפאייט, שביקש לצרף פרלינים שלה למהודרת הכריסמס היוקרתית שלו בשנת 2014 ומאז ניתן למצוא אותם שם כדרך קבע. על הדרך היא קוטפת כמעט כל שנה בתחרות השוקולד העולמית מדליות ופרסים. בקרב לא מעט חובבי הז'אנר איקה נחשב לשוקולד הטוב בישראל.

לשונות חתול עם פלפל ירוק חריף ושמן זיתקרדיט: ikachocolate
מארז פרלינים של איקה שוקולדצילום: אייל יסקי וייס

מה בחנות? לציון ט"ו באב סיגר שוקולד זוגי, לו ולה, ובנוסף, בין הלהיטים, ובמלאי משתנה, אפשר למצוא גנאש שוקולד מריר; פרלין הזעתר המפורסם שכבש את העולם; פרלין שוקולד גנאש ופסיפלורה; פרלין קרמל מלוח; פרלין מרציפן וגנאש רום; לשונות חתול, הפופולריים והמיוחדים, ביניהם טעמי שוקולד חלב במילוי שוקולד לבן; שוקולד חלב, שמן זית ופלפל ירוק חריף, או שוקולד חלב וחלבה. עוד במקום, אגוזי לוז מצופים בפטל, תות או יוזו, טראפלס, שלל מרמלדות וממתקים נוספים בעבודת יד. מחירים לדוגמה: פרלין יחיד - 6 שקלים, מארזים - החל מ-10 פרלינים ב-60 שקלים ועד 56 פרלינים ב-336 שקלים. 

יד חרוצים 11, תל אביב. 03-6880440

דה קרינה

קרינה צ'פלינסקי היא דור שלישי למשפחת שוקולטיירים מבואנוס איירס, שתמיד מספרת כיצד נהגה לגמוע אלפי קילומטרים על מנת להגיע לעיר השוקולד ברילוצ'ה שבארגנטינה. לאחר עלייתה לישראל בשנת 2006, החליפה את השוקולד במטעי הדובדבנים, והגיעה לניהול מפעל ריבות וליקרים מהעצים המובחרים של המשק. אט אט חזרה לאהבתה המקורית, ובחלוף הזמן נולד בוטיק שוקולד, מפעל ואפילו מרכז מבקרים. במקום גם בית קפה שמגיש משקאות שוקולד חמים וקרים, קפה ועוגות, מילקשייקים והכי חשוב: את הפרלינים של קרינה ומתוקים נוספים.

מקופלת של דה קרינהקרדיט: de_karina_chocolate
הפרלינים של דה קרינה
הפרלינים של דה קרינהצילום: דניאל לילה

מה בחנות? מארזי אהבה מיוחדים לכבוד ט"ו באב, ומעל מאה מוצרים שחוגגים שוקולד, דוגמת חרוטים המוקדשים להרי הסביבה (ואף נראים כמותם, נסו לשים ידכם על פרלין הר חרמון או גמלא למשל), או פרלינים מיוחדים, כמו פרלין דובדבן ובו ליקר דובדבן בציפוי שוקולד מריר, לכבוד עונת הקטיף. מלבדם בולטת המקופלת, שכמותה טועמים מעט מדי; טראפלס; פניני שוקולד מריר במילוי אגוזי לוז שלמים ומעטפת פתיתי קקאו דקיקים; או סדרת ניו מאניה, בה ניתן למצוא ריבועי שוקולד חלב עם נגיסות שקדים קלויים במלח ים, ריבועי שוקולד מריר אנין עם נגיסות אגוז פקאן קלוי, ועוד. מחירים לדוגמה - מקופלת - 7.5 שקלים, שוקולד הר חרמון - 37 שקלים, ומארזי מתנה החל ב-85 שקלים. 

קיבוץ עין זיוון. 04-6993622

ג'וליקה שוקולד

שלי לי-גולדנברג עבדה כעורכת דין ויועצת משפטית עשר שנים, אבל תמיד חלמה על שוקולד, לכן, זה לא הפתיע איש כשיצאה ללמוד קונדיטוריה בניו יורק והשתלמה במעוז השוקולד הצרפתי במנהטן של פרנסואה פאיארד. ב-2014 היא פתחה את בוטיק השוקולד הקטן שלה ברמת השרון, שעד היום הוא סוד שמור ליודעי דבר. חומרי הגלם שלה מיובאים מצרפת ובלגיה, הוויסקי סקוטי, הקוניאק צרפתי, והכל משתנה תדיר בהתאם לעונות מצב הרוח של בעלת הבית.

פרלין קרמל מלוח של ג'וליקה שוקולדקרדיט: jolikachocolate
ממתקי שוקולד ופרלינים של ג'וליקהקרדיט: jolikachocolate

מה בחנות? לרגל ט"ו באב חגיגת פרליני לבבות בגדלים וטעמים שונים, ובין הפרלינים הפופולריים, תמצאו מרציפן הדרים, קרמל ומלח ים, חליטת ארל גריי, קוניאק צרפתי, פטל ונגיעת וודקה, או נוגט אגוזי לוז וזרעי כוסברה. בנוסף, מוצעות מגוון מקופלות, טראפלס, מקלות ודפי שוקולד, ומוצרים מיוחדים, דוגמת ממרח קרמל ומלח-ים בשוקולד חלב, מנדיאנט שוקולד עם פירות יבשים ואגוזים, משמש מיובש טבול בשוקולד עם שבבי פיסטוק, או לבבות שוקולד צבעוניים לקראת ט"ו באב. מחירים לדוגמה: החל במארזי פרלינים אישיים, 4-5 יחידות ב-29-35 שקלים בהתאמה, ועד מארז שלוש קומות ובו 30 פרלינים מהפופולריים ביותר, מבחר ממתקי שוקולד ו-9 ריבועי מרמלדה / טראפלס קלאסיים לבחירה, ב-349 שקלים.

אוסישקין 53, רמת השרון. 074-7691486

רונן אפללו - Hand Made Chocolate

השוקולטייר רונן אפללו פתח את אמיליה, האקדמיה הישראלית לשוקולד, בעקבות האהבה והתשוקה העמוקה שלו לשוקולד, והרצון למקום בו יוכל להעניק גם לאחרים ידע מקצועי בנושא. מאז, האקדמיה משמשת כמרכז שוקולד ענף, ובו בית ספר לשוקולד ולמתוקים המעביר סדנאות והשתלמויות, מפעל קטן לייצור בונבונים ופרלינים וחנות אונליין בה ניתן לרכוש אותם. הפרלינים עטורי הפרסים של אפללו השתתפו בתחרויות בינלאומיות, ומתאפיינים בצבעוניות עזה וטעמים לא שגרתיים.

פרלינים של רונן אפללו
פרלינים של רונן אפללוצילום: רונן אפללו
שוקולדים לט"ו באב
שוקולדים לט"ו באב של רונן אפללוצילום: רונן אפללו

מה בחנות? לרגל ט"ו באב מבחר פרליני לבבות בגוונים ורודים ואדומים ושוקולדים חגיגיים בסימן אהבה. בגזרת הפרלינים בימים כתיקונם, תמצאו ג'לו אספרסו עם פיסטוק; טחינה גולמית, לימון ומלח גס; פרלין קפה ג'מייקני מיוחד, שפוליו מיובאים ומעובדים במקום; פרלין וויסקי עם שוקולד מריר פרואני 75 אחוזים; או פרלין תפוז דם, ובו שתי שכבות ג'לי תפוז דם וגנאש תפוז. עוד מחכה לכם, מרציפן פיסטוק עם דובדבני אמרנה; חטיפים של טופי אנגלי העשויים מחמאה, שקדים, שוקולד חלב ואבקת קקאו; מקלות ג'ינג'ר מסוכרים מצופים בשוקולד מריר; וטבליות שוקולד דוגמת פופקורן מקורמל, או שוקולד מריר עם טחינה בפנים. מחירים לדוגמה: טופי אנגלי - 40 שקלים, מארזי פרלינים במגוון גדלים מ-25 שקלים ועד 199 שקלים. ניתן להזמין כמשלוח, או להגיע לאיסוף עצמי מהמפעל. 

כורזין 5, גבעתיים. 03-5733352

חוות השוקולד גליתא

לאחר לימודים והתמחות בעולם השוקולד בבלגיה, לקוחות שהגיעו מפה לאוזן ועסק מתגלגל, החליטה גלית אלפרט להגשים חלום ולהקים את גליתא. בבית אבן בן כמעט 90 שנה, שהיה הרפת הראשונה בקיבוץ דגניה ב', היא פתחה ב-2007 חוות שוקולד ייחודית שריחותיה נישאו למרחקים. בחלוף השנים, החווה הקטנה הפכה לאימפריית שוקולד, ובה מרכז סדנאות והפעלות למבוגרים וילדים, בית קפה עם משקאות חמים וקרים, מבחר פרלינים וגלידה תוצרת בית, וחנות מפעל המציעה את כל מוצרי המותג.

שוקולדים של גליתאקרדיט: galitachocolate
שוקולדים של גליתאקרדיט: galitachocolate

מה בחנות? פרליני אהבה מיוחדים לרגל ט"ו באב, ובעיקר פרלינים קלאסיים על טהרת השוקולד, בין המעניינים תמצאו פרלין קרם שמנת, קינמון ושוקולד לבן; פרלין קרם שמנת, שוקולד חלב, חלבה וטחינה גולמית; או קרם שמנת ושוקולד מריר, וודקה ולימון. בנוסף, החנות מציעה מארזי ליקרים שוקולד, דוגמת ליקר שוקולד ומנטה, שוקולד וקפה או שוקולד ונוגט אגוזים, המגיעים עם כוסות שוט עשויות משוקולד מריר; אצבעות שוקולד חלב, לבן ומריר, ממולאות בקרם אגוזים ופצפוצים; כפיש, שהן כפיות שוקולד להמסה במשקה חם; ומארזי שוקולד משחק לילדים, בהם ערכת יצירה ושוקו דמקה. מחירים לדוגמה: מארזי פרלינים - 9 פרלינים ב-40 שקלים, 18 פרלינים ב-72 שקלים, 27 פרלינים ב-103 שקלים. ספרייה של 5 טבלאות שוקולד שונות ב-100 שקלים, 4 כפיות שוקולד ב-50 שקלים. 

קיבוץ דגניה ב', קיבוץ צובה. 072-3922340 או 02-5347650 

קוקו - היכל השוקולד הטבעוני

קוקו, חנות קטנטנה (עם שני שולחנות לישיבה ושירות משלוחים חביב) ראשונה מסוגה שכולו קודש לשוקולד טבעוני ומשקאות קקאו אמיתיים, הכי רחוק ממקס ברנר. עדיאל מור, בעל המקום והיוצר מאחורי הקונספט, התאהב ברעיון במהלך טיול ממושך במזרח שם חווה טקסי קקאו ושוקולד וכשחזר ארצה, פתח דוכן של טראפלס שוקולד אורגניים וטבעוניים בשוק רוטשילד אלנבי, שבינתיים נסגר. לתפיסתו, הגיעה העת לשנות גם את התפישה לגבי שוקולד בכלל - שבצורתו הגולמית הוא יכול בהחלט להיצרך כמאכל טרי, בריא, זמין ומזין ולנפץ את התפישה לפיה הוא בהכרח חטיף מושחת, מזון מעובד שייצרו איפשהו בעולם לפני חצי שנה עד שנה וארזו. 

טראפלס עם שוקולד בלגי ועם פולי קקאו ב"קוקו"
קקאו כמזון על בריא, זמין ומזין, טראפלס ב"קוקו" צילום: רוני קשמין

מה בחנות? מגוון מארזי אהבה חגיגיים לזוגות שמציינים את ט"ו באב. בנוסף, יותר מ-20 סוגי טראפלס עם מרכיבים ותוספות שונות, כשהנטייה היא לכיוון האורגני ושימוש בממתיקים טבעיים בלבד, בהם סוכר קוקוס, סילאן, מייפל ואגבה. בין הטראפלס: טראפל שוקולד בלגי עם מלח ים אטלנטי מצופה קקאו אורגני; שוקולד 50% מצרפת מצופה אגוזי לוז; שוקולד קקאו אורגני נא מפרו עם שורש מאקה אורגני נא וממתיקים טבעיים בלבד (מייפל וסילאן), בציפוי קקאו אורגני נא או בציפוי שוקולד 70% מפרו ופולי קקאו; ושוקולד צרפתי משולב עם קפה איטלקי. המקום מגיש גם משקאות קקאו המורכבים מקקאו אורגני נא, מאקה, סילאן, מייפל, מים מינרלים, חלב קוקוס, צ'ילי וג'ינג'ר. מחירים לדוגמה: 6 שקלים לטראפל, 10-20 שקלים למשקאות הקקאו.

שדרות וושינגטון 30, תל אביב. 055-9259593

יער הקקאו - בוטיק שוקולד

ארבע שנים עברו מאז שיערה קלמנוביץ עזבה את עולם עריכת הדין והתמסרה כל כולה לעולם המושחת והמרגש של ייצור שוקולד. היא לקחה קורס שוקולד בארץ, החלה מדוכנים והזמנות אישיות, והיום היא הבעלים הגאה של חנות שוקולד קטנה במתחם התחנה בירושלים. כמי ש בילתה את מרבית שנות ילדותה בטבע, קלמנוביץ מצאה חיבור מיוחד בין הטעמים הייחודיים שיש לצומח להציע, לבין הפרלינים ומוצרי השוקולד היצירתי שהיא מכינה - העשירים בפירות ואגוזים ומעובדים בשיטות עבודה מסורתיות. מפעל הבוטיק כשר למהדרין, ומציע שוקולד ברמה גבוהה גם לקהל החרדי, עקב כך שכל המחיות ומילויי הפרלינים מיוצרים במקום. בנוסף, יער הקקאו מציע סדנאות שוקולד, גם בימים אלה.

טבלאות שוקולד של יער הקקאוקרדיט: yaar_acacao

מה בחנות? מארזים בגדלים שונים ועל טהרת האהבה לכבוד ט"ו באב, מבחר פרלינים על טהרת הטבע, בהם פרלין קרמל, מלח ים, שמנת ושוקולד חלב; פרלין קרם פקאן, שוקולד מריר ואגוזי פקאן שבורים (טבעוני); פרלין שוקולד חלב וקרם צנובר. במקום מעל 30 סוגים שונים של טבלאות שוקולד, בין היתר תמצאו מריר עם פיסטוקים, מריר עם צ'ילי, חלב עם חמאת בוטנים, חלב עם צנובר, לבן עם צ'אי, לבן עם שבבי פטל, לבן פרלינה שקדים, לבן עם טחינה, תות ורוד; ממרחים על טהרת השוקולד, ביניהם ממרח שוקולד לבן ושקדים, שוקולד מריר וטחינה, קרמל מלוח, טחינה ושוקולד לבן; שברי שוקולד חלב, מריר ולבן במגוון תוספות, בהן קוקוס קלוי, פקאן, שקדים, לוז, פיסטוק, קשיו, פולי קפה. מחירים לדוגמה: ממרחים - 20/35 שקלים, מארזים משתנים - 80-600 שקלים, טבלאות שוקולד - 25 שקלים ליחידה, פרלין - 5 שקלים ליחידה, מארזי פרלינים - 6 פרלינים ב-30 שקלים, 12 פרלינים ב-60 שקלים, 25 פרלינים ב-100 שקלים.

פועלי צדק 2, ירושלים. 050-7573213

עלמא אליוט הופמן

עלמא אליוט הופמן

עורכת עכבר העיר עד לאחרונה, עורכת המשנה במדור אוכל כיום. חובבת בירות חיטה, מוזיקה באופן כללי ואת ביונסה בפרט, וכותבת בין היתר את 'מאבדת מזון', מדור המגיש מתכונים קלים ופשוטים לאנשים עובדים ולהורים עסוקים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ