הגיע הזמן שתכירו את ואדי ניסנאס, גן העדן לטבעונים

סיור קולינרי בוואדי ניסנאס יגלה לא רק מאכלים משגעים על טהרת הצומח, אלא גם בשלנים עם כשרון בלתי נגמר בידיים. מפטאייר, מנזלה וקובה, דרך מקלובה ומלפוף, ועד קטאייף ובקלוואה נהדרת - כי אם כבר להיות טבעוני, אז רק בוואדי ניסנאס

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
האפיטייזר
האפיטייזרצילום: רמי שלוש
נעמה סובול
נעמה סובול

חבריי מעידים עלי כלוקה בלב רך ונפש חשקנית. הם צודקים. מאחוריי שלושה נסיונות כושלים של מעבר לתזונה טבעונית. הייתי רוצה לעבור את המחסום ולהצליח, לחיות בתזונה המבוססת על ירקות ופירות, אגוזים ודגנים, וכן, גם מתוקים טבעוניים, הטעימים להפליא (אני יודעת, מכיוון שהכנתי הרבה כאלו). אך איכשהו, החוסר בסביבה תומכת, העניין התמידי שאני צריכה בכל מה שאפשר לאכול מסביב ועמוד שדרה חלש - תורמים לכך שאני לא טבעונית. בינתיים.

בין המקומות היחידים בהם אני מרגישה שלא ייחסר לי דבר אם אהיה טבעונית, הוא ואדי ניסנאס, שיש לו כללים משלו. אני יכולה להסתובב בו ולאכול בכל פה, להתפוצץ ועוד לקחת הביתה, והופ, מבלי ששמתי לב - כל מה שאכלתי היה טבעוני (או צמחוני, לכל הפחות). לא מאמינים לי? אני יכולה להוכיח. שנתחיל?

הפלאפל הכי טוב נמצא אצל ג'ורג. לא, זה לא בגלל שהוא אבו שקארה. יכול להיות שאני קצת משוחדת, אבל ברצינות - הקציצות שלו רק עושות לי חשק לאכול אותן עוד ועוד. הוא מגיש מטבלים משוגעים ונהדרים, כמו למשל חציל כבוש, או לימון חי, והחריפים  שלו - אין מילים. אם זה לא מספיק, הוא מכין את משקה התמרים הטוב בעיר.

פלאפל ג'ורג'צילום: רמי שלוש
פלאפל ג'ורג'צילום: רמי שלוש

פלאפל ג'ורג', יוחנן הקדוש 26
ימים ושעות פעילות: שני-שבת 08:00-17:00
טלפון: 050-5292089

אחר כך אני הולכת לרימון בחמוצי הוואדי, שם מחכים לי הזיתים המדהימים שלו, שכיכבו בכל פתיחה בגלריית האגף שבעיר. בזכות אחד האמנים בגלרייה אני מכירה את האיש הצנוע הזה שיש לו כל כך הרבה כישרון בידיים. בעונה תוכלו להשיג גם במיה, בצל, כרוב וגזר, חציל, פלפל חריף ועוד - כולם מוחמצים כמובן.

חמוצי הואדיצילום: רמי שלוש
חמוצי הואדיצילום: רמי שלוש

חמוצי הואדי, יוחנן הקדוש 28
ימים ושעות פעילות: שני-שבת 09:30-14:30
טלפון: 052-2791870

משם, אני תמיד ממשיכה לסנא וסוהא בעלות מיזם סבתוש המיתולוגי. סוהא טבעונית כבר למעלה מעשר שנים, הרבה לפני שזה הפך לטרנדי ולאירוע שכיח יחסית בחברה הערבית, שהולכת ומשתנה. לפני כן הייתה צמחונית, אך לטענתה מאז ומעולם לא אהבה ביצים, גבינות ובשר. כך, היא אחראית על אגף שלם של אוכל ערבי טבעוני, כמו קובה עם חומוס וגרעיני חמנייה, קובה עיראקית מדהימה, מקלובה ממכרת והלהיט התורן - מלפוף ומאפי זעתר טבעוניים לחלוטין. כל שבוע יש לה משהו חדש ומטריף.

מיזם סבתושצילום: רמי שלוש
מיזם סבתושצילום: רמי שלוש

מיזם סבתוש, יוחנן הקדוש 32
ימים ושעות פעילות: שישי-שבת 08:00-16:00
טלפון: 052-7474286

ממש ליד, תמצאו את פאטמה בעלת ידי הזהב. פאטמה מגלגלת עלי גפן, בסגנון המפורסם של פרדיס, הכפר ממנו היא מגיעה. כל הממולאים שפאטמה מכינה הם צמחוניים, כמו גם הפטאייר - מאפה בצק עם תרד וסלק בר, שמן זית ואריסה תוצרת בית. המג'דרה שלה נעשית בטאבון ואת הריח והטעם אתם יכולים רק לדמיין, נוסף על כך היא מכינה קטאייף - הפנקייק הערבי - טעים בטירוף וטבעוני.

אלבית ביטק, יוחנן הקדוש 34
ימים ושעות פעילות: שני-שבת 08:00-16:00
טלפון: 054-5759288, באמצע השבוע רצוי להזמין מראש בתיאום טלפוני.

אני כבר די מלאה, ומתגלגלת במורד הסמטה למוסטפה - איש הקפה והחלבה. שותה קפה עם הל, אוכלת את החלבה הטובה בעולם וממתק "גן עדן", שרק משלים את התענוג (כך הוא נקרא, בקשו אותו ממנו). את הטחינה של מוסטפה אני קונה באופן קבוע, ויחד עם דבש החרובים שהוא עושה מתקבל השייק הכי טעים ששתיתם. במקום יש גם שמן זית נהדר ולא לשכוח לקנות זעתר וסומאק אצל זיאד, וכשהחורף יגיע יום אחד הוסיפו לרשימה גם את האשכוליות שלו שהן הכי מתוקות ונפלאות בעונה.

אלבית ביטקצילום: רמי שלוש
אלבית ביטקצילום: רמי שלוש

קפה חיפה, הוואדי 21
ימים ושעות פעילות: שני-שבת 07:30-17:00
טלפון: 052-3745312

קפה חיפהצילום: רמי שלוש
קפה חיפהצילום: רמי שלוש

משם הדרך לסטפן בחומוס אלשאם קצרה. החומוס שלו קליל ומתמסר לבלוטות הטעם, אך מי שגונבים את ההצגה שלו הם שלל תבשילים המתחלפים מדי יום - מנזלה של חצילים עם בורגול ועגבניות, מג'דרה עם פריקי וחציל בטחינה שמעולם לא טעמתם. על המנות הצמחוניות שלו לא כדאי לפסוח ובראשן שתי מנות: פַתֶה חומוס ופתה קישואים. בואו נגיד שהן מסוכנות לטבעונים שרוצים להישאר כך. מצד שני, אם תבקשו יפה, סטפן יכול לטבען גם אותן.

חומוס אלשאםצילום: רמי שלוש
חומוס אלשאםצילום: רמי שלוש

חומוס אלשאם, הוואדי 21
ימים ושעות פעילות: שני-שבת 08:00-16:00
טלפון: 04-8382520

רגע לפני שמתפזרים הביתה עורכים קניות אחרונות של פירות וירקות. אצל ירקות ופירות אבושקארה, אני טועמת וקונה שזיפי מלטיטי קטנים שלא עברו התערבות גנטית, משמשי חמאווי ושזיפי בוסר ירוקים, וכמובן חומוס ושקדים ירוקים. יש כאן את הפירות הכי נפלאים בעיר.

אבושקארהצילום: רמי שלוש
אבושקארהצילום: רמי שלוש

פירות וירקות אבו שקארה, חורי 43
ימים ושעות פעילות: ב' - שבת 08:00-19:00
טלפון: 04-8511134

גיחה קטנה לאפיטייזר של אמיר, עם ז'קלין החייכנית ומיטב הפירות המיובשים, ביניהם יש גם כאלה ללא סוכר. חוץ מזה במקום תמצאו גם חלבת קצח שחורה, לדר תות שדה, ממתקים סורים קטנים וטעימים ומדף שלם של ערק. 

האפיטייזרצילום: רמי שלוש
האפיטייזרצילום: רמי שלוש

האפיטייזר, חורי 45
ימים ושעות פעילות: שני-שבת 08:30-19:00
טלפון: 04-8520077

אני מסיימת את הסיבוב בוואדי עם עם בקלוואה מתוקה-מתוקה אצל קונדיטוריית עבד אלהאדי. לדעתי, אחרי היום הזה, אני לא צריכה לאכול שבוע. ואם נסכם - אין לי ספק, אם הייתי גרה בוואדי הייתי טבעונית.

קונדיטוריית עבד אלהאדיצילום: רמי שלוש
קונדיטוריית עבד אלהאדיצילום: רמי שלוש

קונדיטוריית עבד אלהאדי, שחאדה 3
ימים ושעות פעילות: שני-שבת 09:00-23:00
טלפון: 04-8521905

נעמה סובול

נעמה סובול היא מדריכת סיורים קולינריים בחיפה ובעלת הבלוג תרבות אכילה ומתארחת במדור האוכל של "הארץ"

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ