מסעדת "כתית": המבקר התעלף מכיף - ביקורת מסעדות - הארץ

מסעדת "כתית": המבקר התעלף מכיף

הנגיסה במנות של מאיר אדוני מעוררת קודם כל תאווה, אחר כך מגיעה ההתפעלות. רגע לפני המעבר של “כתית” למשכן חדש, כדאי לוותר על ארוחה־שתיים במקום אחר ולבקר בה שוב

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שגיא כהן

בעוד קצת פחות משלושה חודשים, מסעדת "כתית" תעקור ממשכנה האלגנטי שברחוב היכל התלמוד בתל אביב. זו תהיה הפעם השלישית ש"כתית" עוברת דירה, מה שמלמד ש"כתית", אולי יותר ממסעדות אחרות, היא רעיון, לא כתובת. מסעדות, בדרך כלל, לא מתמודדות היטב עם מעבר דירה. רעיונות דווקא כן.

וזו אולי הסיבה לכך שבמהלך ארוחת הערב מעוררת ההשתאות ב”כתית”, מצב הרוח התחלף בהדרגה ממלנכוליה אפרורית לאופטימיות ססגונית. המלנכוליה נבעה מכך ש"כתית" היא מוסד כל כך חשוב בנוף האוכל שלנו, שכל נגיעה בו מעוררת בהלה. למה לזוז? מה קרה? ואז, במהלך הערב, כשיצירות המופת הקולינריות של מאיר אדוני (שבאותו ערב בוצעו בווירטואוזיות על ידי יוני דנון) זרחו בזו אחר זו על השולחן, הבנתי. "כתית" היא לא מה שאתם חושבים (טוב, מה שאני חשבתי). היא הרבה יותר טובה, צעירה ומודרנית. ומכיוון שכך, התחיל להיווצר פער בין המסעדה לבין המעטפת.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ