לפסוע עם פסואה: סיור קולינרי בליסבון

בבית הקפה שאהב המשורר פרננדו פסואה בליסבון מגישים היום קפה גרגירי ועוגות משומנות, ובמסעדה שלו מוצע תפריט תיירים נחות. רק בדוכני האוכל של "מרקאדו דה ריביירה" התפוגגה העצבות, כשהתגלה השף אנריקו סה פסואה

שגיא כהן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שגיא כהן

כמה נפלא זה יכול היה להיות אם יורם ברונובסקי עדיין היה בין החיים והיה לו בלוג? ברונובסקי אהב את ליסבון. אהב אותה משום שהיתה עירו של פרננדו פסואָה (Pessoa), ומשום שלברונובסקי היתה מתת יקרת ערך: הוא היה מסוגל לראות מקומות לא כפי שהם, אלא כפי שראו אותם משוררים. לפני כל נסיעה לליסבון, כדי לחזק את ליבי, אני נוהג לקרוא את רשימותיו של ברונובסקי. וכמו כל תרופה, בהתחלה זה עבד. מאז, קשה לי לא לשים לב שבקפה "ברסיליירו", הקפה האהוב על פסואה, מגישים קפה גרגירי ועוגות משומנות, שבמסעדת "מרטיניו דה ארקדה", בה נהג לסעוד את ליבו, מגישים תפריט תיירים נחות, ושהמלנכוליה המפורסמת של העיר — "היש עצבות כעצבותן של אימפריות שקרסו" כתב ברונובסקי — היא לא יותר מאשר עיר מתפוררת שמתגעגעת פחות לגדולת עברה ויותר לשני סיידים שיודעים לעבוד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ