"השכן" מספק לכם טריטוריה של שפיות קולינרית

ב"השכן" אין שקצים קפואים ואין מיני סביצ'ה מחופשים, יש רק תבשילים שבהם הטבח לא מתכתב עם שום דבר, חוץ, אולי, מאמא שלו. איזו הקלה

שגיא כהן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שגיא כהן

שאלה שנשאלת תדיר היא מה ההבדל בין טבח לשף. המטבח הישראלי החדש מספק לשאלה הזו תשובה נחרצת: טבח הוא מי שמבשל, שף הוא מי שחותך. כבר במבט ראשון, בתפריט, קל לאתר היום שני הבדלים מהותיים בין מסעדות כבתי אוכל לבין מסעדות כמותג: במסעדות ראווה יבלוט בתפריט שימוש נרחב בפירות ים (כמעט תמיד: קפואים) וכמות המנות החתוכות, הלא מבושלות, תחרוג מכל פרופורציה. זה לא מקרה שדווקא שני סוגי המנות האלה הפכו אצלנו לסממני יוקרה. שהרי גם מנות שמבוססות על פירות ים וגם מנות נאות מסמלות, בעצם, את אותו היבט של עושר: את אפשרות השינוע. בקיצור, את האשליה שאנחנו לא נמצאים במצור ומוקפים חומות (מדרום וממזרח, והשבוע התבשרנו שעוד מעט גם מצפון) אלא שהכל זורם. הכל בא והולך מכאן ולכאן ואין בעצם שום הבדל בינינו לבין, נניח, ברלין (חוץ ממחיר המילקי).

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ