בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

"סנטה קתרינה" מגישה גרסה צעירה, מחויכת ומשובחת של המטבח הישראלי

פסטה שהיא שילוש קדוש, קבב שלא מתנשא על ירקות, מפגש מפעים עם בייגלה ולקינוח הגלידה הטובה בארץ — "סנטה קתרינה", מסעדתו הראשונה של תומר אגאי, ראויה להפוך ליעד לעלייה לרגל

49תגובות
דודו בכר

קתרינה הקדושה מאלכסנדריה, כך מסופר, נולדה בשלהי המאה השלישית לספירה. היא היתה נסיכה יפה ומלומדת מאין כמוה ונשבעה לא להינשא לאדם שיהיה פחות חכם ומלומד ממנה. בנעוריה המירה את דתה לנצרות ולילה אחד חלמה חלום. בחלומה נישאה לאדם חכם ורב דעת כמוה: לישו הנוצרי. שמע למדנותה וחוכמתה הגיע עד לקיסר מקסנטיוס והוא הזמין אותה לרומא להגן על עקרונות הדת הנוצרית מול מיטב הפילוסופים שלו. היא הביסה אותם. כפרס, מקסנטיוס זרק אותה לצינוק. שם היא הולקתה, וכשגם זה לא שיכנע אותה להמיר את דתה (או להינשא לקיסר, תלוי לאיזו...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו