שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

עסקית סודית שווה כל פיתול בדרך להרי ירושלים

"הבית של סלווה" בעין נקובא עושה שימוש מיומן בחומרי גלם בסיסיים ובתבלינים מקומיים, שמצליחים להפיח חיים חדשים גם בפשוטים שבמאכלים. עומר שוברט מתרגש ומציג בפעם הראשונה: חמישה כוכבים

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עומר שוברט

יריעת הברזנט הירוקה עליה נכתב בגאון ״מטבח ערבי אותנטי״ יצרה רושם ראשוני בעייתי. מקומות אותנטיים לא יודעים שהם כאלה, או לכל הפחות לא מכריזים על כך. כיסאות הפלסטיק והשולחנות שחופו בכיסויי ניילון שיוו למקום מראה של חדר אוכל קיבוצי, כמו גם הדלפק הרחב עם מגשי הענק הכסופים. ה״אותנטיות״ המשיכה לצעוק מהברזנט הירוק עליו הודפס התפריט בעברית קלוקלת בתוספת צילומים של כמה ידוענים שסעדו במקום (כולל כוכבת הילדים ״צפי שפית״). אבל ״הבית של סלווה״, מסעדה ערבית בעין נקובה שבהרי ירושלים, נופלת רק באריזה. בניסיון המיותר למתג את מה שאינו דורש מיתוג. בהתעקשות לצעוק אל הקהל בשפה שאולי יבין. זו צעקה מיותרת, בעיקר משום שהיא עשויה להבריח דווקא את אלו שיעריכו את המסעדה המופלאה, שפתחה לפני שנתיים, סלווה (salwa) עוודאללה בחצר ביתה. מסעדה שמבוססת על גידולים מקומיים ומטבח ערבי מסורתי שסודותיו עברו מדור לדור. עסקית סוף השבוע שהושקה כאן לאחרונה היא דווקא עניין אותנטי. היא נתמכת ברצון אמיתי לארח היטב ולהציע ארוחה מלאה ועשירה. התוצאה היא מפגש נדיר בין איכות וכמות, שמצדיק כל פיתול בדרך הלא ארוכה להרי ירושלים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ