מודיעין ראויה לעסקיות טובות יותר

נראה שבמסעדת "פדריק" במודיעין החליטו לאמץ לא רק כל אמצעי טכנולוגי שהיה בנמצא, אלא גם כל מנה, קינוח או קוקטייל שיצאו בעולם. התוצאה היא תפריט בינוני באורך הגלות, מסכים במקום קירות וכאב ראש אחד גדול

עומר שוברט
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עומר שוברט

מסעדת פדריק במודיעין היא גן עדן של ארוחות עסקיות וגיהינום עבור בעלי הפרעות קשב וריכוז. בתפריט תמצאו עשרות מנות, משלל מטבחים, שבשעות הצהריים מתחלקות ללא פחות מחמישה דילים עסקיים שונים. תפריט מודפס יתקשה להכיל כמות כזאת של מנות. מזל שסטיב ג׳ובס ברא את האייפד, שמחולק שם לכל סועד ומשמש כתפריט דיגיטלי. האייפד הממותג כולל גם ״תפריט חברתי״, שמציג את המנות הפופולריות במסעדה, ומי שיתחבר באמצעות חשבון הפייסבוק שלו יוכל אפילו להצביע ולהשפיע. למקרה שהרעב הטכנולוגי לא יבוא על סיפוקו בשלב התפריט, הותקנו בצדי השולחנות מסכי מגע נייחים המשמשים להצגת תמונות של המנות ולמשחקים שונים, חלקם בהשתתפות המנות עצמן. ועם כל הטכנולוגיה הזאת, בשלב מסוים הבחנו שאין לנו קליטה סלולרית. כאילו היה צריך עוד משהו שימחיש שפדריק הוא מקום די מנותק. לא בגלל השימוש המוגזם במסכי מגע, זו באמת הבעיה הקטנה, אלא בעיקר משם שהמקום נעדר כל רעיון בסיסי שסביבו בונים מסעדה. התחושה היא שהחליטו לאמץ כאן לא רק כל אמצעי טכנולוגי שהיה בנמצא, אלא גם כל מנה, קינוח או קוקטייל. התוצאה היא כאב ראש. וזה חבל. כי הכוונות הטובות דווקא בצבצו, והמחירים שפויים, ומודיעין צריכה שיוזמות קולינריות מסוג זה יצליחו בה. והיוזמה הזאת יכולה להצליח, אפילו בקלות. כל מה שצריך זה לצמצם את רעשי הרקע ולעקוב אחר הכלל הכי בסיסי במסעדנות: מוטב להיות מצומצמים ומצוינים מאשר רחבים ובינוניים. זאת, בהנחה שכל העניין הוא לא מזימה מתוכננת, שתפקידה להסיח את הדעת מהנעשה בצלחת.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ