מפת הדרכים

כמה טובה יכולה להיות מסעדה שממוקמת בתוך סופרמרקט? במילנו, היא נפלאה

מסעדת "אליצ'ה" המחודשת במילנו ומשתמשת בשפע הקולינרי 
שמציעה העיר כדי ליצור תפריט 
עדכני ונאמן למסורת גם יחד

שגיא כהן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שגיא כהן

ההכרזה שג'וליה ספדג'יאן, השפית בת ה-21 של המסעדה הפריזאית "משלי לפונטיין", זכתה בכוכב מישלן, לצד פתיחת מסעדות דוגמת "יהלומה בנמל" ו"אוזריה" אצלנו, שלא לדבר על חזרתה המבורכת של תמר כהן צדק למטבח, שבה ומעוררת שאלה שמבקרי מסעדות אוהבים: האם יש דבר כזה מטבח נשי?

מבחינת ויויאנה ורזה וסנדרה צ'יצ'יריילו, השפית והסומלייה של מסעדת "אליצ'ה" במילנו, אין בכלל שאלה: במסעדה המקורית שלהן הן העסיקו רק נשים. המסעדה ההיא, בוויה אדיג'ה שבמילנו, נחלה הצלחה כל כך מסחררת – ובצדק: היא היתה אחת ממסעדות הדגים הטובות באיטליה – עד שוורזה וצ'יצ'יריילו מצאו עצמן נאלצות לחפש חלל גדול בהרבה. כמו שקורה לעתים, עד שהן חיפשו ועד שהן מצאו ועד שהן עיצבו ועד שהקבלן מסר ועד שהקבלן השני תיקן מה שהראשון קילקל, עבר הרבה יותר זמן מהמתוכנן. אבל עכשיו, סוף סוף, "אליצ'ה" (סרדין באיטלקית) החדשה פועלת בחלל הגדול, היפה והמפתיע־במיקומו שלה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ