שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מסעדה טבעונית בקצה גרם מדרגות תלול ובלי גישה לנכים? מה קרה: החמלה נגמרת בעגלים? במובן הזה, נכון אולי יהיה להגיד ש"מיס קפלן", מסעדה טבעונית בשרונה, היא חלק מתהליך ישראלי עכשווי מאוד: אנחנו חומלים רק על מי שחמוד לנו. כך, למשל, נהוג עכשיו להתייחס באהדה (הנהון, הנהון) למי שבוחרים מסיבות מצפוניות בהגבלות תזונה מסוימות ובבוז כלפי מי שמכפיפים עצמם להגבלות תזונתיות אחרות. לטוב מזלם של סועדי "מיס קפלן", יתרונה של הטבעונות הוא שכמו כל אמונה חדשה היא נמצאת כרגע בשלב המיסיונרי. וזה בא לידי ביטוי בהתלהבות וביצירתיות – אם כי לא בהכרח באיכות – סביב האוכל. חוץ מההתלהבות, "מיס קפלן" מעניינת במובן נוסף: היא הגדירה עצמה מראש כמסעדת פופ־אפ. כלומר, כמסעדה לשלושה חודשים בלבד. קצת מצחיק בתרבות קולינרית שבה מסעדה שמצליחה לחגוג שלושה חודשי פעילות זוכה לכתבות יח"צ שמגדירות אותה כ"מיתולוגית". עכשיו, אחרי ההצלחה, ב"מיס קפלן" הוחלט לשנות כיוון: המסעדה תמשיך לפעול בלי הגבלת זמן. לא נותר אלא לקוות שלא מדובר בעוד מסעדן שהתבלבל בין ההתלהבות מהחידוש להתלהבות מהמסעדה. כי אחרי ביקור אחד ב"מיס קפלן" הרושם הוא שזו בהחלט מסעדה שמעניין לבקר בה, אבל ספק אם גם לחזור אליה (חוץ מאשר בשביל מנה אחת). במלים אחרות: איפה התפריט הטבעוני של "המזללה" ואיפה "מיס קפלן".

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ