"לה רג'אנס" היא אחת משתי המסעדות הכשרות הטובות בארץ, אבל היא לא בשורה קולינרית

"לה רג'אנס", מסעדת עלית כשרה במלון המלך דוד בירושלים, מגישה אוכל טוב. 
עם עוד קצת מאמץ יצירתי ופחות טכנאות־על, היא גם תאפשר לסועדים להיסחף בפנטזיה של מסעדת עולם ישן

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שגיא כהן

"לה רג'אנס" היא כמו ירושלים: הבעיה הגדולה שלה היא ההיסטוריה. וכמו ירושלים: ביותר מרובד אחד. ברובד הראשון, "לה רג'אנס" לעולם תהיה "המסעדה של רפי כהן". וביחס לכל שף חדש שמנסה ליצור בה מטבח מקורי לעולם תעלה השאלה: האם זה עוד שף מלון שמוכר אוכל יקר ללקוחות שבויים, או הרפי כהן החדש? ברמה השנייה, "לה רג'אנס" היא מסעדת עלית כשרה בירושלים. ככזו, היא שלב ברצף שעידניו הקודמים הם, בין השאר, "1886" בגרסתה הראשונית, "קנלה" בגרסתה השנייה ו"אנג'ליקה" בגרסתה הראשונה. ובמובן הזה, אם נקדים את המאוחר, "לה רג'אנס" היתה אמורה להימצא כבר קצת יותר רחוק. יש איזו תחושה שהשף שלה, דוד ביטון, איננו מקנה די משקל למסורת שבתוכה הוא יוצר, מה שמתבטא בכך שחלק מהמנות שמוגשות כאן הן כבר קצת בגדר קלישאות של הז'אנר.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ