מפת הדרכים

לאכול ב"פרנצ'י" בפריז ולהרגיש הכי בבית. במובן הרע של המלה

טרטר פורל שנראה כמו חלום ארוטי של עז? סשימי דניס שהמרכיבים שלו מתנגשים חזיתית? כן, כן, "פרנצ'י", מהמסעדות המדוברות בעולם, הפכה למסעדה הכי תל־אביבית בפריז

שגיא כהן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שגיא כהן

איך כתב אנטואן דה סנט אכסופרי: ילדים, היזהרו משוקולד לבן. לפני כמה שנים רווחה באירופה אופנת מלונות הבוטיק. היה להם סימן מסגיר: על דלפק הקבלה עמדה קערה ובה תפוחים ירוקים. ברגע שראית תפוחים ירוקים, ידעת הכל. ידעת שבמיני בר יהיו מים מעוצבים, אבל המזגן לא יעבוד. ידעת שהמנורות תהיינה סקנדינביות, אבל זרם המים במקלחת יהיה זרם חילופין: רגע מים קפואים, רגע רותחים. ככה זה היום עם שוקולד לבן. כשבתפריט מופיע שוקולד לבן, הכל ברור. יהיו פרחים זעירים בעיטורי המנות, הפרחים יהיו המרכיב הכי פחות מיותר בהן, המזון יוגש במנעד אינסופי של מרקמים שיהיה חסר בהם רק אחד: מוצק (אלה מקומות שבהם סכינים הן אלמנט דקורטיבי), ובעיקר, זה יהיה מטבח שמתבלבל בין וירטואוזיות לז'ונגלריות.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ