בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לאכול בבר א ון בתל אביב ולהרגיש על מדרכות פריז

רגע לפני שהתואר "מסעדה צרפתית" נרשם במילון על שמן של מסעדות כשרות יקרות מדי, באים עינב אזגורי ו"בר א ון" שלו ומזכירים מה זו מסעדה צרפתית במובן המקורי והטוב של המלה. נתחיל בקורקבנים?

54תגובות
מסעדת בר א ון
דודו בכר

האם את אוהבת קורקבנים? זה אולי נשמע קצת פחות קוקטי מאשר "האם את אוהבת ברהמס?". מצד שני: כמה פריך כבר יכול להיות "רקוויאם גרמני"? בשנים שבהן לצטט את פרנסואז סאגאן – או לכל הפחות את שמות ספריה – היה חו"ל בשחור־לבן לא פחות מסרט של טריפו, "מסעדה צרפתית" היה שם קוד למסעדה שיודעת לעשות יותר מאשר על האש, בפיתה או קציצות פראסה. "קסבה" היתה מסעדה צרפתית. "אלהמברה" היתה מסעדה צרפתית. "טוטון" היתה מסעדה פרובנסאלית. ועמוס קינן סיכם: "מובן שאי אפשר לאכול מה שאין. אז הלכנו לאכול מה שיש. קודם כל, כמובן, לקחו...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו