"טאבולה ראסה" היא דוגמה טובה לתהליך האיקאיזציה של המסעדות שלנו

איקרה שיצאה מאריזה כלשהי, דניס ניסואז עם ארטישוק משומר, צמחייה טרופית מפלסטיק שצומחת להפליא. ב"טאבולה ראסה" מקוריות היא לא מלת מפתח

שגיא כהן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שגיא כהן

איך הייתם מרגישים אם הייתם מקבלים הזמנה לפתיחת תערוכה של צייר, ועל ההזמנה היה צילום של ציור שלא הוא צייר? במסעדות, ודאי לא תופתעו לשמוע, זו הנורמה. מסעדת "טאבולה ראסה" החדשה ברעננה היא דוגמה טובה, ולאו דווקא מקוממת, לתהליך האיקאיזציה של המסעדות שלנו: קונים, מניחים על צלחת וקוראים לזה מטבח שף. המהדרים אפילו קוראים לזה "מטבח שף יצירתי". אולי כי השף משתמש לפתיחת האריזות במספריים סגולים. שפים בז'אנר הזה הפכו להיות לא האנשים שמבשלים את האוכל, אלא אלה שמניחים אותו על צלחת. את הבישול עצמו מבצעות חברות ייעודיות שמייצרות סלטים, מטבלים, פסטות וקינוחים. וכך, האופן שבו "טאבולה ראסה" בחרה להציג עצמה היה דווקא באמצעות צילום של עוגת סולת, שדמיונה לעוגות סולת רבות אחרות עורר יותר משמץ חשש שמדובר לאו דווקא בפאר היצירה המקורית.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ