בדיוק כשחשבנו שלא יכול להיות גרוע יותר, הגיעה עוד מנה

גיבוב והעמסה הם העיקרון המרכזי של המסעדה החיפאית החדשה "איטליאנו דלה קוסטה". לא נותר אלא לחכות שיפנימו שם, 
שפחות זה יותר

שגיא כהן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שגיא כהן

"איטליאנו דלה קוסטה", מסעדתו החיפאית החדשה של השף חמודי עוקלה, היא מסעדה חשובה. למרבה הצער, היא לא מסעדה טובה.

זו מסעדה חשובה, שכן זו הפעם הראשונה שבאחת הערים הגדולות נפתחת מסעדה שבראשה עומד שף ערבי, ושאיננה מגישה אוכל ערבי. זה דבר שלמען האמת אמור היה להתרחש כבר לפני עשור לפחות. אחרי ככלות הכל, שפים ערבים ניצבים בראש מסעדות מצליחות מאוד (אחדות מהן, דוגמת "מגדלנה" ו"רולא", מהטובות בארץ); ומסעדנות (בדומה לספורט ולענפי הטיפוח) היא קריירה שמאפשרת שגשוג חומרי וניידות חברתית על אף חסמים חברתיים. ולמרות זאת, עד היום זה לא קרה. אז הנה לפחות דבר טוב אחד שאפשר להגיד על הריאליטי. וכך, בעוד 10 או 15 שנה, כשנסתכל אחורה על מהפכת ההשתלבות של שפים ערבים בזרם המרכזי של המסעדנות הישראלית, ועל האופן שבו הם שינו והעשירו אותו, "איטליאנו דלה קוסטה" (להלן, "איטליאנו") תיזכר בוודאי כציון דרך. לו רק היא היתה מסעדה קצת יותר טובה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ