צנועה, משתלמת וקפדנית: עסקית מצטיינת התגלתה בחיפה - ביקורת מסעדות - הארץ

צנועה, משתלמת וקפדנית: עסקית מצטיינת התגלתה בחיפה

צ׳אנג בה, המסעדה התאילנדית בעיר התחתית של חיפה, מוכיחה שאפשר גם אחרת. להיות זול, טעים וגם הכי קרוב לתאילנד. בקיצור, עסקית חובה, לא משנה איפה אתם נמצאים

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
עומר שוברט

הקטע של דורון הארוך ואפי הרחב, שפגשתי בקופנגן לפני קצת יותר מעשור, היה להתיישב במסעדות התאילנדיות שעל החוף ולסמן למלצרים אזורים מסוימים בתפריט. ״מפה עד לפה״, הם היו מבקשים בהנאה גלויה, ומשרטטים באצבעותיהם גבולות גזרה אקראיים. ״כן, כל המנות שמופיעות בחלק הזה״, הסבירו למלצרים המבולבלים, שהגיבו בחיוך גדול, כמו גם שאר יושבי השולחן. מאז התקבעו אצלי שתי הנחות יסוד בעייתיות: אוכל תאילנדי הוא זול, ואוכל תאילנדי לעולם יהיה טעים, גם אם מזמינים אותו בצורה עיוורת. שתי הנחות יסוד שנהפכות לבעייתיות במיוחד כשאתה מתגורר בישראל. למה? פשוט מאוד. כי המסעדות התאילנדיות הבאמת טובות שלנו, ומדובר במסעדה וחצי, הן הרבה יותר מדי יקרות לז׳אנר. ובמסעדות התאילנדיות הבינוניות שלנו, וכאלה דווקא יש בשפע, כמעט תמיד תפגוש באותו טעם תעשייתי אחיד, שמאפשר הזמנה עיוורת מסיבות אחרות. אבל אז הגעתי לצ׳אנג בה, מסעדה תאילנדית בעיר התחתית של חיפה, שהעסקיות שלה מוכיחות שאפשר גם אחרת. ממש אחרת. כמעט כמו בקופנגן.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ