"416" מדגימה: כך נראה בית מטבחיים של סייטן

מה הסיפור של "416", המסעדה הטבעונית החדשה

שגיא כהן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שגיא כהן

למה שמסעדה טבעונית תניח שהלקוחות שלה הם עדר טלאים? הכתובת של מסעדת 416 החדשה היא ברחוב הארבעה (מספר 16, כמובן). כשנכנסים דרך הדלת שברחוב הארבעה, הלקוחות מתועלים לתוך גדרה צרה, שבה מחישים בהם להתקדם במהירות. בקצה הגדרה נמצא כלוב ברזל. לא, לא ללקוחות. למלצרים. שזה מגיע להם, אבל לזה עוד נגיע.

רק אחרי שאתה עובר את חוויית האו קיי קוראל הזו, אתה מגיע, בקצה השני של המסעדה, למארחת שנראית מוכת תדהמה. אחרי שהמארחת מצליחה למצוא שולחן, יש לעדר המבועת הזדמנות ראשונה להעיף מבט סביב. אז ככה, אתה ממלמל לעצמך, נראה בית מטבחיים של סייטן. המקום נראה כמו תערובת בין קפיטריה, בר של אולם אירועים ובית קפה בקניון. מה שמעלה שאלה בעברית צחה: האם יש בעברית שם לקונסטרוקציה המוארכת הזו, שתלויה מתקרות, שבה, מהצד התחתון, יש מנורות, באמצע יש משהו שמבהיק בצבעי ברונזה־זהובה, ולמעלה, ממש מתחת לתקרה, פורח לו לפלא פילדנדרום ירוק? זו קונסטרוקציה שחביבה במיוחד, מן הסתם, על מי שמשוכנעים שאולמות האירועים של שנות השמונים היו פסגת האלגנטיות העיצובית. רק מפל מלאכותי היה חסר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ