מפת הדרכים |

המסעדה הסלוניקאית שמצליחה לבלוט גם בעיר אוכל מטורפת

תפריט כתוב ביד, ירקות אורגניים ודגים טריים לפי מה שהביאו סירות הדייגים בבוקר ואחר הצהריים. הנה לכם המתכון של "מורגה", מסעדה סלוניקאית שעושה הרבה נחת

שגיא כהן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שגיא כהן

סלוניקי היא אחת מערי האוכל הגדולות של הים התיכון. בשורה אחת עם פלרמו, מרסיי, איזמיר. התחושה הראשונית היא שתשע מכל עשר חנויות בעיר הן חנויות אוכל. וגם בעשירית, יש בעורף מקרר קטן, שבו נמכר "פוליטיקו ריזוגלו" (פודינג אורז של "העיר", ה־עיר היא לעולם קונסטנטינופול) שאין מושלו. מה עושה הריזוגלו בחנות תכשיטים? ובכן, לסלוניקאים יש מנהג מקסים: על המדרכה, לפני לא מעט מהחנויות, ניצב שולחן עגול קטן עם כיסאות, כדי שעובדים, או לקוחות, שיוצאים לעשן, לא יעמדו סתם ככה בפתח החנות כמו טוטמים מעלי עשן. ומה זה סיגריה בלי קפה? ואיך נעשה קפה בלי חלב? ואיך חלב בלי מקרר? נו, אז מקרר קטן מוכרחים. ואם כבר יש מקרר, לא נביא מהריזוגלו המפורסם של הסבתא? ודאי שנביא. ואם הבאנו, לא נכבד? נכבד. וזרים, הם, מה יהיה עליהם? אז נביא עוד כמה, ונמכור. בגרושים. וככה הלכה גם החנות העשירית.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ