מסע קולינרי מזורז ביפן העכשווית, המשתנה והמשמינה

ראמן אלוהי בשבע בבוקר, ארוחת בוניטו מרהיבה בקומה 40, סטייקים עדינים וארוחת הסושי הטובה ביותר שנמצאה בסיבוב הזה בטוקיו. כולם עכשיו טסים ליפן, אז לפחות תדעו איפה לאכול שם

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עומר שוברט

1.

את יפן פוגשים בSeven Eleven—, מסודרת על המדפים. רז שרבליס, מרצה לאנתרופולוגיה ומגדר במכללת עמק יזרעאל ומוותיקי המדריכים הישראלים ביפן, נוהג לפתוח את טיולי הקולינריה שלו באחת מ-20 אלף חנויות הנוחות הפזורות בטוקיו. הרשת הגדולה היא Seven Eleven, אבל Family Mart ו-Lawson מספקות חוויה דומה. מסע סוציולוגי, תרבותי וגסטרונומי מזורז ביפן העכשווית, המשתנה והמשמינה. האורז מפנה מקום לבצק ולדברי המתיקה (20 אחוז ירידה בצריכת האורז ב-20 השנים האחרונות). הבירה מחליפה את הסקאה (כמו גם ה-Happoshu, בירה עם פחות מאלט ולכן זולה מאוד, כתוצאה מהמיסוי הנמוך), הקפה מחליף את התה (ירידה של 40 אחוז בצריכת התה ב-20 שנה). הקפה עדיין לא משהו, אבל גם זה עניין של זמן. כי אם יש משהו שהיפנים יודעים לעשות, זה לקחת דבר מה טוב ולהפוך אותו למצוין. הטונה הגיעה מאמריקה, הטמפורה מפורטוגל ועצי הדובדבן מנפאל. אבל לך תמצא סושי טוב יותר, טמפורה פריכה יותר ופריחת דובדבן מלבבת יותר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ