"איטלקי מקומי" היא מסעדה שהצלחות בה זורחות (וגם הפנים שלכם אחרי שתאכלו את מה שיש בהן)

כל כך התרגלנו לזילות המושג "מסעדת שף", שכמעט לא נעים להכתיר בו מסעדה. אבל הפעם אין ברירה: החדשה של עינב ברמן, "איטלקי מקומי", היא מסעדת שף, מסעדה יוצאת מהכלל שהיא קרן אור באפילה

שגיא כהן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שגיא כהן

יש מלים שמרוב שימוש פרזיטי בהן כבר כמעט נעלמו מהלקסיקון של המסעדות האמיתיות. "מסעדת שף", למשל. או "אוכל מקומי, עונתי ועדכני מחומרי גלם מעולים". היום, כששומעים את המלים האלה, הצפירות בראש עולות ויורדות: כאן גרה מסעדה שמנסה לגבות תמלוגים על יצירתיות של מישהו אחר. לכן זה אולי לגמרי לא מפתיע שכשיש, סוף סוף, מסעדת שף אמיתית, שאכן עושה אוכל מקומי, עונתי ועדכני מחומרי גלם מעולים, אף אחת מהקלישאות הממוחזרות האלה לא מופיעות בהגדרתה העצמית. זהו: מורטטו עד כלות. ולכן גם קצת קשה להבין ברגע הראשון ש"איטלקי מקומי", מסעדתה הפנטסטית של עינב ברמן בנמל תל אביב, היא, אכן, בדיוק זה: מסעדת שף (כלומר, מקום שבו אדם בקי ומיומן מתקין, בחריצות ומהיסוד, אוכל שמשקף את טעמו וערכיו, ולא מקום שבו חלטוריסט עם כובע לבן מחמם מנות פסטה), שאכן מבשלת אוכל מקומי, עונתי ועדכני מחומרי גלם פשוטים ונהדרים, ולא ממחזרת סלמון ורוד מבושה תחת שלל כינויים אקזוטיים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ