ארבע עסקיות צהריים מומלצות בלונדון

מ-Ikoyi, תחנת החובה הלונדונית של הרגע, עבור במסעדה הסרי לנקית הלוהטת Hoppers, המשך לקלאסיקה אנטי מודרנית עם אוכל מוחץ ועד סיור אוכל וקוקטיילים בסוהו: הכתבה שתענה על השאלה איפה אוכלים צהריים בלונדון נכון לעכשיו

עומר שוברט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
hutong restaurant
hutong restaurantצילום: עומר שוברט

1.Ikoyi: אפריקה עם כוכב

לפעמים מנה אחת מקפלת בתוכה את הסיפור כולו. במקרה של Ikoyi, תחנת החובה הלונדונית של הרגע, מדובר בבננה מטוגנת. וליתר דיוק: פלנטיין. עטופה בתערובת של קמח אפריקאי, פלפלים מעושנים ופטל מיובש, ומוגשת לצד רוטב סקוטש בונט (מצנפת סקוטית) מעושן בגוון חרדלי. וזה בוהק בחך לא פחות מבאינסטגרם. כי שף ג'רמי צ'אן, רק בן 32, רצה שנרגיש אותו. אז הוא הלך לספרייה, לא בדיוק מקום שנתקלים בו ביותר מדי שפים, וחפר בספרים, עד שגילה שאת מרב טעמי האומאמי מוצאים דווקא במטבח מסורתי ממערב אפריקה. הוא חבר לחסן אודוקלמה, חבר ילדות ממוצא ניגרי, ואחרי שהשניים הבינו שהאוכל הזה מורכב מדי עבור דוכן רחוב, הם פתחו מסעדה אפריקאית עילית. והסיפור הזה נהפך מופרך אפילו יותר כשבחודש שעבר, פחות משנה אחרי הפתיחה, נחת עליהם בהפתעה גמורה כוכב המישלן הראשון.

תגובות