הזולה, הסודית, הממושלנת והבלתי נשכחת: ארוחות צהריים מומלצות בפריז

לאכול את אלאן דוקאס בזול (יחסית) ומשם לעבור לשעת תה אצל סדריק גרולה, לעמוד בתור באסיאתית הסודית (והאופנתית) או לזלול מנות מושחתות בקפה פריזיאן

Le Meurice
Le Meuriceצילום: עומר שוברט

Le Meurice: אלן דוקאס וסדריק גרולה ב-85 יורו

זו לא מחאת האפודים הצהובים, אבל בעשור האחרון מתנהל בצרפת עוד מאבק אמוציונלי במיוחד. ב-2010 השיק מחדש משרד התיירות הצרפתי את דירוג המלונות הרשמי של המדינה. עבור מלונות היוקרה, זו היתה הכרזת מלחמה: הם הצטיידו במעצבי על, שפים נחשקים ותקציבי שיפוץ בלתי מוגבלים. המטרה: לזכות בתואר ה-Palace, העיטור הגבוה ביותר, החמישה כוכבים של החמישה כוכבים. את השיפוץ ב-Le Meurice, המלון שהקים שארל אוגוסטון מוריס בתחילת המאה ה-19, הוביל המעצב פיליפ סטארק, שרתם לעניין גם בתו האמנית ארה סטארק (שעבודותיה מעטרות כעת התקרות). ב-2011, כשהתקבל העיטור המיוחל, נשמו שם לרווחה. כי גם אם האורחים לא הרגישו בהבדל של ממש, הם ישנים הרבה יותר טוב בלילה בידיעה ששילמו על חדר מדרגת Palace (מחירו של הבסיסי שבחדרים נע סביב ה-1,000 דולר לילה).

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ