מפת הדרכים

המסעדה הפריזאית שתגשים לכם את חלום-המסעדה-הפריזאית-המשובחת

עם מטבח פשוט ומעט טריקים, "קלאמאטו" הפריזאית היא החלום של כל חובב אוכל. להבדיל מהמסעדה האם שלה, "ספטים" של השף רטראן גרבו, היא אפילו חלום־ניתן־להגשמה

שגיא כהן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שגיא כהן
  • שם המסעדה: Clamato
  • כתובת: rue de Charonne 80, Paris, צרפת
  • טלפון: +33 1 43727453

קלאמאטו הוא אחד מאותם דברים שאם לא היו קיימים, לא היה צורך להמציא אותם. מדובר במשקה תעשייתי קנדי שמכיל מיץ עגבניות משוחזר, סוכר וציר צדפות אויסטרס. מהנפלאות שרק שנות השישים הפסיכדליות (המוצר יצא לשוק ב-1966) היו יכולות להמציא. המשקה (?) הזה פופולרי במיוחד במקסיקו, שם נהוג להוסיף אותו לבירה. אולי כמבחן כניסה לחוליות המחסלים של הקרטל. "קלאמאטו" הוא גם שמה של אחת המסעדות המקסימות ביותר שפועלות כרגע בפריז. זו המסעדה הבת של "ספטים", מסעדתו של השף ברטראן גרבו (Bertrand Grébaut), שאף אחד לא יכול להשיג בה מקום. הזמנת המקום ב"ספטים" מתבצעת כך: בכל בוקר בתשע נפתחות ההזמנות לעוד 21 יום בדיוק. וכך, בכל בוקר, בשעה 08:59:59, אצבעו של כל קונסיירז' מלון פריזאי, ושל כל חובב אוכל שחולם פריז, רוטטת על כפתור החיוג. וכמעט כולם מושבים ריקם. כדי למנוע את עוגמת הנפש, גרבו הנהיג במסעדתו החדשה שיטה הפוכה: אין הזמנות. מגיעים, ואם יש מקום, זהו. מאחר ש"קלאמאטו" פתוחה בימי שבת וראשון ברציפות מהצהריים ועד 23:00, יש סיכוי טוב שאם תגיעו בשעות שבהן הצרפתים רואים באכילה פגיעה במוסר הציבורי (נאמר בין 15:00 ל-19:00), אפילו לא תצטרכו לחכות. ואז, ברגע אחד, תבינו מדוע "ספטים", מסעדת כוכב אחד עם שולחנות וכיסאות שנראים כאילו הגיעו ממסעדה כפרית תל־אביבית משנות השמונים, נמנית דרך קבע עם חמישים המסעדות הטובות בעולם.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ