העסקית בבית הקפה שעלתה לנו יותר מהארוחה במסעדה ממוצעת בתל אביב

בגלגולו הנוכחי, בית הקפה הוותיק שיין רוצה להיות מסעדה איטלקית. באוכל זה עובד לו נהדר, אבל בכל יתר הפרמטרים הוא משתרך הרחק מאחור

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

יום אחד, כשאהיה עיתונאי רציני ויסודי, אפרסם תחקיר מתבקש: מה עושים כל אותם אנשים המעבירים ימים שלמים בבתי הקפה בתל אביב. או בקיצור: מי משלם להם על הקפה? בשיין, בית קפה ותיק סמוך לכיכר רבין, ישבו בשעת צהריים אקראית של אמצע השבוע בעיקר אנשים בחברת לפטופ והפוך. כי למרות שבשיין פועל מטבח של ממש, עם שף של ממש, המקום עדיין מקוטלג כבית קפה. כלומר, מקום עם לגיטימיציה להעביר בו שעות ארוכות על קפה בלבד. יש לזה השלכות: 1.האוכל בבתי הקפה נהפך יקר יותר מתפריטי הצהריים של רוב המסעדות (מחיר עסקית ממוצעת בשיין מגיע ל-85 שקל, קשה להתקיים מהיושבים על הפוך). 2.השירות וההתנהלות הכללית מתאימים עצמם לאווירת ה״אף אחד לא ממהר לשום מקום״. אם אתם בסדר עם כל זה, טעים בשיין. ממש טעים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ