מפת הדרכים

זה גן עדן? לא, זה השרקוטרי של ארנו ניקולא בפריז

השרקוטרי הקלאסי בירידה אפילו בצרפת, אבל לא במסעדה הנפלאה של ארנו ניקולא

שגיא כהן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שגיא כהן
  • שם המסעדה: Arnaud Nicolas
  • כתובת: 46 avenue 
de la Bourdonnais, 75007
, פריז, צרפת
  • טלפון: +331 45555959


בגיל 24 ארנו ניקולא הוכתר בתואר Meilleur Ouvrier de France (בקיצור MOF) בשרקוטרי. זה התואר הגבוה ביותר באומנויות בצרפת, והוא מוענק בשיטה ייחודית: המועמדים מקבלים חומרי גלם, והם צריכים ליצור מהם יצירת מופת. על פי חוקי התחרות היצירה צריכה, לא פחות ולא יותר, לשאוף לשלמות.

המתמודדים נשפטים לא רק על פי התוצר הסופי אלא גם על פי הגישה, השיטה, אופן הפעולה, סדר העבודה ובמיוחד: הכבוד למסורות ולכללים הלא כתובים של מקצועם. בנסיבות האלה, לזכות בתואר בתחום המורכב של שרקוטרי בגיל 24 הוא דבר שהדמיון כמעט לא תופש. בטקס חגיגי, שנערך כתמיד בסורבון, ארנו ניקולא זכה במדליה ובאות הכבוד הנוסף המוענק לעובדים בתחומי המזון: הותר לו, מיום זה ועד יום מותו, לשאת בגאון על צווארון בגדי השף שלו שלושה פסים דקיקים: כחול, לבן ואדום.

תגובות