"לוקס" מעוררת תקווה שבסוף האיכות תנצח אפילו בתחום המסעדנות

כמו רוב המסעדות בעת הזאת, גם "לוקס" החיפאית היא מסעדת אווירה שלא מעזה לצאת מהקווים. אז למה בכל זאת יוצאים ממנה אפופי אופטימיות?

שגיא כהן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שגיא כהן
  • שם המסעדה: לוקס
  • כתובת: הנמל 13, חיפה, ישראל
  • טלפון: 077-2060970

מתישהו, כמעט בלי שנשים לב, תעשיית המסעדנות שלנו עברה מתחום האירוח לתחום הבידור. כרגע, מסעדה איננה מקום שמארח אותך, מאכיל אותך ודואג למחסורך, אלא מקום שמשעשע אותך, מפיג את שיממונך, ובעיקר: מסיח את דעתך. מכאן גם הדגשים החדשים: רעש (בצלחות ומחוצה להן), עיצוב (בצלחות ומחוצה להן), נצנצים (בצלחות ומחוצה להן). תם עידן בתי האוכל, הגיעה עת קובות השעשועים. ואולי דווקא משום כך, מסעדת "לוקס" החיפאית הותירה רושם עז כל כך: בפעם הראשונה זו עת ארוכה הרגשתי מוארח. ושלא תטעו: "לוקס" היא בשום פנים לא מסעדה מנחמת מהסוג הישן. להיפך. זו מסעדת אווירה לעילא. אבל דווקא זה, דווקא היכולת להמשיך ולארח – ובעיקר לבשל – במסעדה שתמצית מהותה היא צהל העלץ האופנתי היא שהבהירה שבסופו של דבר, ואולי על אף הכל, המסעדנות תנצח. כי מתוך המאמץ – המצד אחד מעורר תסכול, ומצד שני מעורר חמלה – של שפים לא להצטיין, לא לצאת דופן, לא לצבוע מחוץ לקווים, שהוא תמצית המקומות האלה, מבצבצת פה ושם, כמעט בכוח, האיכות שעתידה מתישהו להתפרץ ולהפוך לגל חדש של מצוינות אינדיבידואלית. ומכל המסעדות הזהירות האלה, "לוקס" היא בהחלט מהיותר אופטימיות. לא רק בגלל האירוח המשובח (מתישהו התחיל לרדת גשם ונכנסנו פנימה. בלי שנגיד מלה הונחה לפנינו עד מהרה פוקאצ'ה חדשה "במקום זו שנרטבה" ואיזו מנה קטנה של שרימפס כפיצוי על מה שדווקא היה – באמצע יוני – חוויה מרעננת), או מכיוון שיש תחושה שהבליינות כאן לא מאולצת, אלא, פשוט, משום שהאוכל טוב. מנות מוכרות, שכיחות, אבל בביצוע יוצא מהכלל, בהגשה אסתטית, ועם טעמים שמעזים, בכל זאת, להיות קצת אחרים (עדיין צובעים בתוך הקווים: אבל עם צבעים נועזים). ומעבר לזה, נקודה שאי אפשר להתעלם ממנה: מזמן לא קיבלתי תמורה טובה כל כך לכסף. באופן נדיר, המחשבה הראשונה שלי בסוף הארוחה לא היתה היזכרות בטעמים או בריחות אלא המחשבה הזעיר בורגנית: בתל אביב זה היה עולה לי לפחות 30% יותר.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ