ל"סיקיליה" יש מזל אחד: הטיילת ביפו משכיחה אכזבות קולינריות

עם שירות יעיל, תמחור נעים ותפריט נדיב שרוב רובו משאיר טעם רע, "סיקיליה" שעל קו המים ביפו היא מלכודת תיירים למקומיים. מזל שבחוץ מחכה ערב קיץ בטיילת

שגיא כהן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שגיא כהן

האם אי פעם נתפכח (אתפכח) מהחלום של מסעדת דגים טובה על שפת המים? הקלישאה אומרת שככל שאתה מתרחק מרסס הגלים, כך הדגים טובים וטריים יותר. מסעדות ששוכנות במטחווי השלכת חכה מהמים לא צריכות לטרוח. מספיק הרי קצף גל (ועננה). "סיקיליה", מסעדה חדשה שצמודה למים באזור האסון הקולינרי המתכנה נמל יפו, היא הדוגמה האחרונה. המיקום שלה מזכיר קצת את הכנסיות הנוצריות הראשונות שנבנו בתוך מתחמי המקדשים העצומים ברומא: היא שוכנת במבנה שחלקו הגדול, וזה שמקדם את פניך כשאתה מגיע מצפון, הוא החלל הנטוש והמאובק שבו שכנה פעם המסעדה "יונה". מתוקף מעמדה כמסעדת נמל, הדרך הטובה ביותר להגדיר את "סיקיליה" היא אולי, פשוט, כמסעדה שלא מכוונת לאנשים שהולכים למסעדות. זה מקום לאנשים שרוצים לבלות בישיבה על קו המים, להביט בספינות, ולחלום. במלים אחרות: מלכודת תיירים למקומיים.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ