לה טרה פרומסה: שגיא כהן מצא את המסעדה האיטלקית הטובה שכולם מחפשים. בארץ

מסעדת "לה טרה פרומסה" בקיבוץ גת היא המסעדה האיטלקית הטובה ביותר בארץ שעדיין לא שמעתם עליה ובה בעת גם מסעדה קוצ'ינית נפלאה. עושים בה בשמחה אוכל מצוין, מחומרי גלם טובים מאוד, עם המשפחה ועבור המשפחה

שגיא כהן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שגיא כהן

לפעמים, באיטליה, קורה שאתה נכנס למסעדה. סתם מסעדה. כזו ששלחו אותך מהמלון, כזו שאמרו לך בתחנת הדלק שהיא הכי טובה באזור, כזו שהקולגה האיטלקי מספר שכל פעם שהוא פה הוא הולך לאכול בה, כזו שחברים טובים סיפרו לך עליה בסודי סודות והשביעו אותך שלעולם - אבל לעולם - לא תספר לאף אחד. אתה נכנס, והמסעדה המהוללת כמעט ריקה. שולחן פה, שולחן שם. ליד הכניסה, במקום בולט, יש שולחן אחד הומה אנשים. מהשולחן הזה, ברגע שאתה נכנס, קמים שני אנשים: השף, בתלבושתו הלבנה, ואשתו (או בתו) עם חיוך. השף נכנס למטבח, בעלת הבית ניגשת לברר מה תרצה לאכול. כשאתה לא יודע (במסעדות האלה כולם יודעים) מגיע תפריט. כתוב בכתב יד. בזמן שאתה מתחיל לקרוא, מסבירים לך - ברור שאתה לא מקומי: מקומיים הרי יודעים בדיוק מה הם רוצים לאכול - שהכל כאן נעשה במקום: הלחם שלהם, שמן הזית מכרם שלהם, את הגראפה עושה להם הדוד (ההוא מתחנת הדלק? לא הוא: אח שלו), ואת הפסטה עושים כל יום, לפי מצב הרוח. עוד לא הספקת לברך את טוב מזלך, ועל השולחן נוחת לחם מצוין עם שמן זית מעולה. ועכשיו, מנסיוני האישי, שום דבר רע לא קורה לבנאדם בשעתיים שאחרי הרגע שבו נחתו על שולחנו לחם מצוין תוצרת בית ושמן מעולה שנמסק מכרם פרטי. שום דבר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ