הדקל: מתברר שיש בישול עילי בארץ, והוא נמצא בירושלים, במסעדה החדשה של אנשי "מחניודה"

ב"דקל" הירושלמית יש מטבח עילי ששורשיו נעוצים עמוק עמוק ב"מחניודה". אבל אצלה לא רוקדים על השולחנות, אלא קופצים עוד מדרגה

שגיא כהן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שגיא כהן
  • שם המסעדה: הדקל
  • כתובת: הדקל 3, ירושלים, ישראל
  • טלפון: 02-5333442

בדיוק כשחשבנו שזה כבר לא יקרה, והנה: מסעדת שף יצירתית ומקורית. 27 כיסאות, חומרי גלם יקרים, כלי הגשה עתירי דמיון, אנשי צוות במספר כמעט זהה למספר הסועדים, מנות של שלושה מרכיבים בצלחת, שירות בקי. היד מהססת, המקלדת רועדת: האם סוף סוף נפתחה כאן מסעדת עלית? ועוד יותר מזה: הייתכן שהיא בכלל נפתחה בטעות? מסעדת "הדקל" בירושלים היא המסעדה החדשה של חבורת "מחניודה". והדבר הטוב ביותר שאתם יכולים לעשות לפני שאתם מגיעים, זה לשכוח את זה. כי זו לא מסעדה של "מחניודה". זו מסעדה של "מחניודה" בחלוף עשר שנים. זה מקום שמצטייר כתולדת האופן שבו – אחרי עשר שנים, ואחרי הצלחה מסחררת בעולם הגדול – אנשי "מחניודה" חזרו הביתה ואמרו לעצמם משהו כמו "עברו עשר שנים, למדנו, חווינו, ראינו עולם. יש לנו טעמים אחרים ורצונות אחרים. אם אנחנו ככה, מה עם הלקוח שלנו? מה עם האיש שלפני עשר שנים התלהב לרקוד על השולחן ב'מחניודה', צחק מהתחכמויות התפריט, ויצא מגדרו מהפולנטה: הוא עדיין רוצה לרקוד על שולחנות? הוא בכלל אוהב פולנטה?"

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ