אחרי הסילו והשלוליות בקיבוץ חצור יש מסעדה מפתיעה באיכותה

הסיפור של "ביסטרוק" בקיבוץ חצור עמוס בקלישאות, מ"השף שחזר למשק" ועד ל"חומרי הגלם המקומיים". אבל מאחורי הבנאליה הזאת מסתתרת מסעדה טובה מאוד

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שגיא כהן
  • שם המסעדה: ביסטרוק
  • כתובת: קיבוץ חצור, null
  • טלפון: 058-6757087

הנה תקציר אפשרי לתולדות ההתיישבות העובדת. בראשית היה סילו. אחר כך פתחו באותו חלל מועדון. היום פועלת שם מסעדת שף. ומחר? ההימור שלי: חלל עבודה שיתופי. ואז? סילו. אבל הוליסטי. אחת הבעיות המרכזיות של מסעדות שמחוץ למרכז אצלנו היא שרובן מסתפקות בסיפור. על השף שחזר הביתה אחרי קריירה קולינרית באמריקה (בדרך כלל כשמחטטים בפרטים: עשר שנים בדוכן נקניקיות בקניון); על שיתוף פעולה עם יצרנים מקומיים קטנים (תכופות: הצרכנייה); על מחקר יסודי של המסורות הקולינריות המקומיות (בדרך כלל: חובייזה), או על איזה קשר לפואטיקה הקולינרית של המיקרו־טרואר הלוקאלי (תמיד: חארטה). הבעיה היא שכאן, בדרך כלל, זה נעצר. מי צריך אוכל כשאפשר לספר ללקוחות אגדה? באזורים האלה יש מעט תחרות של ממש, והלקוחות מתנהגים כמו ילדים: מספרים להם סיפור, והפה נפתח כמעצמו.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ