האוכל ב"נומי" הוא לקולינריה בערך מה שחנוכיות יעקב אגם הן לאמנות

המנות ב"נומי" הכשרה שבמלון דיוויד אינטרקונטיננטל נראות ממש כמו מנות שף, ולא במקרה. השף הוא יורם ניצן מ"מול־ים" המנוחה. אלא שהן מרתקות כמו הבה נגילה במעלית

שגיא כהן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שגיא כהן
  • שם המסעדה: נומי
  • כתובת: מלון דיוויד אינטרקונטיננטל, קויפמן 12, ת"א-יפו, ישראל
  • טלפון: 03-7951255

כמו לברון ג'יימס שמשחק באליצור נתניה. ועד כמה שזה מפתיע: להטביע הוא אולי שכח, אבל להניח תפילין הוא דווקא יודע. יורם ניצן היה בעברו השף של "מול־ים", מסעדת פירות הים והדגים שבמשך שנים היתה אחת ממסעדות הדגל שלנו. עכשיו ניצן מבשל אוכל כשר במסעדת "נומי" שבמלון דיוויד אינטרקונטיננטל. והכשרות היא לא הבעיה: הבעיה היא המלון. אנחנו אוהבים לשקר לעצמנו שישראל היא חלק מהקוסמופוליטיות הגלובלית. אבל מלונות שכאלה שבים ומבהירים עד כמה זו אשליה. הם מזכירים – ברגע אחד אתם בעולם הסחלבים הלבנים ומזוזות האמן יעקב אגם – את הצורך של מי שמזדמן לכאן באי של פמיליאריות רגועה בתוך התזזית המתישה, שמבחינתנו היא לא יותר מיומיום. כשאתה נמצא במלון הזה אתה לא בתל אביב־יפו, מטר מרצח על כבוד המשפחה, שני מטר מהפגנה פשיסטית כשברקע נשמעות צפירות עולות ויורדות. אתה באינטרקונטיננטלסטאן. מה זה אומר? לא בדקתי, אבל בטוח שבתפריט שירות החדרים יש קלאב סנדוויץ'. כי פלאפל זה אחלה וחומוס זה סבבה, אבל לפעמים הנפש המקייטת מבקשת קצת מרגוע מכל האוריינטליזם הסחוגי הזה.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ