מפת הדרכים

איך מוצאים את המסעדות שהמקומיים אוכלים בהן? באתונה התשובה ברורה

כולם רוצים ליהנות מאוכל מקומי בלי לפגוש תיירים אחרים. מה עושים עם המלכוד הזה? אוכלים במסעדת Vezené באתונה, כמובן

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
  • שם המסעדה: Vezené
  • כתובת: Vrasida 11, אתונה
  • טלפון: +30 21 0723 2002


כפי שכתב סגן מיילו מיינדרביינדר בספר זיכרונותיו "כך ניצחתי את היטלר עם צלעות טלה", המלכוד הנורא מכולם איננו מלכוד 22. כלל לא. המלכוד המושלם הוא זה שגדול פילוסופי קוני איילנד כינה בשם "לאכול במלטה כמלטי עם מלטים". או במלים אחרות: "איפה לעזאזל מוצאים כאן מסעדה עם אוכל מקומי ובלי תיירים?"

קבלו עוד 83 טעימות מיוון: פרויקט ההמלצות הענק ליעד המושלם

אוקסימורון. המקומיים, כמעט בכל מקום, לא רוצים לאכול אוכל מקומי. הם רוצים סושי. או סלט פאפאיה (חוץ מבתאילנד, שם הם רוצים בורשט). אוכל מקומי יש להם בבית. התיירים, לעומת זאת, עורגים לאיזו אותנטיות - שמיליוני מסעדנים ברחבי העולם מתפרנסים מפִברוקה - של זקנה שעושה מנטי בקצה המטבח (איסטנבול); של זן עגבניות טהור שרק הוא משמש לרוטב הפיצה (נפולי); של הפאטה שמגיע מתנור העצים של אופה הכפר הזקן (אוברן). ובכלל, של אווירה שתוכל להצדיק את הדימוי העצמי של התייר לא כצרכן אובססיבי של הסחות דעת מהירות וכחקיין קומפולסיבי של חוויות של אחרים, אלא כמגלה עולם, כמרחיב דעת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ