בתשע"ט נגמרה הפריחה של המסעדנות בארץ, ושלא יספרו לכם סיפורים

בקצה האחד ניצבת "פנטסטיק", מסעדה שנראית כמו מתנ"ס של הכובען המטורף, בשני "אופא" הטבעונית של שיראל ברגר, שהאוכל שלה טוב יותר בכל פגישה. ומה באמצע? סוף עידן הפריחה של המסעדנות בארץ. הספד קולינרי לתשע"ט

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

היה נחמד הקטע הזה של מסעדות, לא? מי יודע, יום אחד אולי עוד נתגעגע אליו. שנת תשע"ט היתה השנה שסימלה את קץ תקופת הפריחה של המסעדנות בארץ. פריחה לא במובן של פרחים. השני. עד לפני כחצי שנה לערך תחת כל עץ רענן צצו מסעדות. כולם פתחו מסעדות. זה היה כמעט כמו התספורת הזו עם הצדעיים הגלוחים: בחוגים מסוימים לא יכולת להסתובב בלי מפתחות של מסעדה. ואז, בהינף ביורוקרטי אחד, תם הטקס. הבנק האחרון שעוד העמיד הלוואות למסעדות החליט, ביובשנות בנקאית (כלומר: בלי אפילו "על מצע" אחד), שמסעדות הן עסק מסוכן. מי היה מנחש שהטקסט הקולינרי החשוב ביותר של השנה ייכתב דווקא על ידי כלכלנית? ובהינף אחד – זה נגמר.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ