לתל אביב יש, סוף סוף, מסעדת עלית אמיתית חדשה. עם מטבח ישראלי, כן, מה ששמעתם

"אנימאר", המסעדה החדשה של השף הלל תווקולי, מצליחה לשלב באופן מופלא את טעמי מאה הגלויות, ואלף הקהילות וחומרי המקום והגעגועים. אז כן, יש מטבח ישראלי, ועכשיו אפילו יש לו סוף סוף מסעדת עלית חדשה משלו

שגיא כהן
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שגיא כהן
  • שם המסעדה: "אנימאר"
  • כתובת: הירקון 87, ת"א-יפו
  • טלפון: 03-5759060

יש בעולם מעט דברים שיכולים להתחרות בתחתית שחומה של סיר אורז פרסי. עכשיו דמיינו אותה לעצמכם בתור מסעדה. והרי: "אנימאר", מסעדתו החדשה והנפלאה של הלל תווקולי. כמו תחתית סיר אורז פרסי, גם "אנימאר" מתייחדת במה שהיא סופחת: טעם מפה, ניחוח משם, תבלין מהים שלנו, קריצה ממפרצים אחרים. ובדיוק כמו הסיר: היא מגבשת את כל אלה לפריכות טעימה שהיא מעבר לכל המרכיבים. זה לא טעים של שפים: זה טעים של עמד כל הלילה על האש. "אנימאר" נמצאת בחלל שאיכלס בזמנו את "רפאל", ובניגוד למסעדה קודמת שהיתה כאן, היא מכבדת אותו. לא רק בטעמים ובמקורותיהם, אלא גם בגישה. תווקולי – השף הישראלי הכי טוב שאתם לא מכירים מהטלוויזיה – מתייחד בכך שבדיוק כמו רפי כהן ובני דורו הוא אומן. מלאכת היד שלו היא מלאכת יד שיש רק למי ששימש כשוליה, ספג עלבונות על קו עקום, הלך הביתה ואלף פעם שאל את עצמו בשביל מה הוא צריך את זה. ואז חזר כל בוקר מחדש עד שלמד ליישר כל קו ולפלס כל קוסא.