מפלס הכנרת הוא לא החדשות הטובות היחידות מהצפון. גם מסעדת "אלטה"

תפאורה נעימה, תצפית על המפלס העולה, אוכל שהוא גם אסתטי וגם נועד להיאכל, ואף לא מושט אחד: "אלטה" שליד הכנרת היא חדשות טובות

שגיא כהן
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שגיא כהן
  • שם המסעדה: אלטה
  • כתובת: צומת המושבה כנרת-חוף שלדג, כנרת, ישראל
  • טלפון: 04-8870040

כשהערוץ הראשון משדר כתבת יומן שנפתחת בדייג של קיבוץ עין גב ונגמרת ב"שם הרי גולן", קל להניח ששם על חוף ירדן, אכן, מאומה לא קרה. טעות. "אלטה". וגם אם ביום מן הימים צריך יהיה לבוא חשבון עם מוקדי הכוח הצייתניים שתכלית קיומם היא לקבע בתודעה שהמצב הנוכחי, שממנו נובע כוחם, הוא המצב הטבעי: דבר לא השתנה, משתנה או ישתנה, הרי לעת עתה, "אלטה". "אלטה" (לדאבון הלב: Aleta, בספרדית "סנפיר", ולא Elate ביוונית, "בואו, היכנסו") היא מסעדת דגים ופירות ים (בעיקר) על שפת הכנרת. מהחלונות נשקפת הימה הגואה, השירות נבון וערני, והתפאורה עם מנורות צבעוניות, שולחנות נוחים וחפצים מעלי חיוך (מראה על רגלי שחף בשירותים) יוצרת תחושה נינוחה ונעימה. מה שקשה להגיד על מכנסי הטרנינג המהוהים של הבעלים: עם כל הכבוד להתיישבות העובדת, אי אפשר להחליף מכנסיים בין המשמרת ברפת לעבודה במסעדה? ועם זאת, באזור שבו מושט מטוגן עדיין נתפש כאטרקציה, האומץ והחן שיש במסעדה המוצלחת הזו, די בהם להפוך אותה לחדשות הטובות.

תגובות