בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עשר בקשות קולינריות מסנטה

סנטה יקר, אחרי שהגשמת כמה מהמשאלות שהפניתי אליך בשנה שעברה, הנה עוד עשר חדשות לשנה הבאה. ואל תעטוף לי, בבקשה

21תגובות

זה שוב פעם אני. זוכר אותי? ראש לכל, אדרוש בשלומך. שמעתי שחם אצלכם בקוטב הצפוני, איך מסתדרים האיילים? והגברת סנטה?

אתה בוודאי תמה מדוע ילד יהודי -­ ועוד אחד שהיתה לו שנה ככה ככה ­- מטריח אותך במשאלות דווקא בעונה הבוערת. תהייה קצת מטומבלת, אם תסלח לי. אם לא רצית שאבלבל לך את המוח השנה, למה הגשמת לי משאלות בשנה שעברה? חלק דווקא הצליח לך לא רע. ביקשתי מסעדה טבעונית, קיבלתי המון מסעדות עם מנות טבעוניות. מקובל. ביקשתי מסעדות אתניות, וקיבלתי מאמץ להקים מסעדות אתניות. מאמץ זה בסדר. יותר טוב מכלום. ביקשתי שפית, קיבלתי את רימה אוליברה. תודה.

ביקשתי שיפסיקו לתת מנות בקערות, ובאמת, השנה קיבלנו את המנות בצלחות עמוקות. ביקשתי שיפסיקו עם קינוחים בצנצנות, וכבמטה קסם השנה התָפלצת הזו עברה למסעדות הכשרות. זה בסדר, כולנו בעד חלוקת הנטל. ביקשתי שיפסיקו עם הכמון, קיבלתי עמבה. תגיד, מה העניין? אצלכם בקוטב הצפוני זה נחשב בדיחה? לא מצחיק.

משאלות אחרות, כך אני מבין, היו גדולות אפילו עליך. האמת? כשביקשתי שיפסיקו לגבות כסף עבור לחם הרגשתי שאני מגזים, אבל אמרו לי שאתה מסוגל לחולל נסים. בכל מקרה, סנטה יקר, הנה רשימת המשאלות שלי לשנה החדשה. אני בהחלט אבין אם גם השנה יהיו לך משאלות הרבה יותר דחופות.

דן פרץ

1. ששפים יתחילו לקבל השראה מהשוק ולא משפים אחרים. אתה רואה, סנטה, אני מתחיל מנומס. השראה, לא חלילה העתקה. נמאס, באמת נמאס. השווקים מלאים בירקות חדשים, במוצרי בשר מעניינים, בגבינות נהדרות, ואפילו, פה ושם, בקצת דגים יוצאי דופן. ואתם? צרוב קלות על מצע חצילים קלויים. שהחיים שלכם יהיו צרובים קלות על מצע חצילים קלויים. עם לחם הבית, כמובן.

2. שהיזמים יחזרו להיי-טק. השגשוג בענף המסעדות גרם לכך שלא מעט אנשי חזון ומעש, אבל לא בתחום, קפצו על העגלה. התוצאה היא מסעדות מדוברות מאוד, שאין כמעט מה להגיד עליהן. לסנטה יש לב טוב, ולכן סנטה יביא לנו לשנה החדשה מדריך שיסייע לאנשים לזהות את המלכודות האלה עוד לפני שהם נכנסים לתוכן. למשל, אם בראיון שלפני, המסעדן מזכיר קודם כל כמה עלה לו השיפוץ ורק אחר כך את האוכל ­ היזהרו לנפשותיכם. או, למשל, אם הוא מספר איך הוא היה בטיול בחו"ל והתאהב, ואז חשב על זה, ואחרי חמש שנים של התכוננות רצינית -­ כולל סדנת זן וחוקן מיץ סלק ­- הוא הקים את המסעדה שעליה הוא תמיד חלם -­ שומר נפשו ירחק.

3. תפריטי ילדים זו זכות, לא חובה. אני מבין לגמרי למה מסעדנים אצלנו הפכו את תפריטי הילדים לחלק הכי בנאלי וחוזר על עצמו בתפריט. מילדים בנאליים יוצאים מבוגרים בנאליים, ומבוגרים בנאליים הם חלומו של כל מסעדן בנאלי. ובכל זאת. הילדים האלה לא עשו לך שום דבר רע. בינתיים. אז למה לדחוף להם נקניקיות זוועה ושניצלונים שטובעים בקטשופ? גם ילדים הם בני אדם. אין שום סיבה שבעולם שכשהם יוצאים לאכול בחוץ יתייחסו אליהם כמו אל עדר טלאים. אה, כן, וגם הקינוח הזה: גלידת וניל על מקל? ליכלכתם.

4. שהשגרירים לא יתגעגעו הביתה. בשנה האחרונה נפתחו אצלנו כל מיני מסעדות עאלק-אתניות. בבקשה בבקשה בבקשה, שהשגרירים של הארצות שהמטבחים שלהם כביכול מיוצגים במסעדות האלה לא יגיעו לשם. זה דחוף במיוחד עכשיו, כשאביגדור נעים ההליכות שוב לא נמצא במשרד החוץ. ככה אפשר היה לסמוך על זה שהוא, או מאור הדיפלומטיה השני, זה מהכיסא הנמוך, יחליקו במתק שפתיהם ובנימוסיהם המשובחים את ההדורים. אבל עכשיו? מי ידאג לתדמיתה של ישראל בין הגויים?

5. אל תעטוף לי. לא, סנטה, לא. לא התכוונתי למתנות. חס וחלילה. אבל תבין, יש אצלנו עכשיו אופנה חדשה: עוטפים הכל בבצק וזה נחשב אקזוטי. אז רציתי רק להזכיר ­- לא לך, להם ­- שגם אם עוטפים תרד בבצק, הוא נשאר תרד. ואם עוטפים אותו בבצק צהוב, הוא לא נהיה דים-סאם: הוא נהיה תרד בבצק צהוב. אותו דבר עם אגרול. רק בחום.

6. מיליארד הודים לא טועים. יש עכשיו אצלנו, כמו שאתה בטח יודע סנטה, גל של מקומות אוכל מהיר אתני. אם אפשר, בבקשה שיהיה ביניהם גם אחד שיעשה אוכל הודי. דוסה, צ'אט, סאמוסה, אידלי. אולי אפילו צ'יקן טיקה. יש כל כך הרבה אפשרויות: צמחוני, טבעוני, דרום הודו, צפון הודו. אלף מיני לחם. זה אידיאלי בשבילנו. מה אתה אומר, סנטה? אתה אלרגי לדאל? נו באמת, לך תעבוד עם סנטה מפונק.

7. "הבית". נכון זה מצחיק גם אותך? הכל אצלנו עכשיו זה הבית: סלט הבית, ממולאי הבית, שאטובריאן הבית, כנאפה הבית. אנחנו יוצאים מהבית בשביל אוכל ביתי. טוב שעוד אין עז הבית. מה השלב הבא? אמהות שיגידו לילדים שלהם שהאוכל כמו במסעדה? אה רגע, כבר ראיתי את זה באיזו פרסומת. מה זה היה? נכון, שניצלונים טבועים בקטשופ.

8. חוק מהגרי העבודה. בכל המסעדות שלנו, מאחורי הקלעים, יש מהגרי עבודה. אם אפשר, בבקשה, שיום אחד בשנה יהיה יום שבו נגיד להם תודה. הם לא יעבדו ביום הזה, אלא יישבו ליד השולחן הכי טוב במסעדה, והבעלים יגיש להם. מה שהם רוצים, כמה שהם רוצים. בכבוד. ומי ירחץ כלים, אתה שואל. נו סנטה, באמת, רואים שלא היית בגולני. לכל שבת יש מוצאי שבת.

9. תרצו משהו לקינוח? מאוד. מאוד נרצה. אבל אם אפשר, משהו חדש. כן, סנטה, אני יודע שאתה אוכל את לבנת פודינג חג המולד הזו, עם השזיפים ושומן כליית החזיר, כבר 400 שנה. אז מה? לא בא לך לפעמים משהו אחר? איזה קינוח פירות טרי, איזה קינוח אפוי יוצא דופן? אולי אפילו קינוח לא נורא מתוק? הבעיה עם הקינוחים אצלנו היא שלא עושים אותם עבור הלקוחות: עושים אותם עבור המקרר. מה התכונה הכי חשובה של קינוח במסעדה ישראלית? שאפשר יהיה לשמור אותו למחר. אולי אם סנטה יביא לנו השנה קינוחים חדשים ומקוריים, לא יהיה מה לשמור למחר.

10. בבקשה שתוחזר המלה "בבקשה". "בכיף" זו לא תשובה. זו עווית. אם החיים שלך הגיעו למצב שבו להביא לי עוד בקבוק סודה זה "כיף", אז אחת משתיים: או שאתה משקר, או שבבקשה אני רוצה לקחת ממה שהרופא רשם לך. ועוד משהו: יקירי. לא, לא אתה סנטה, חס וחלילה. למרות שבינינו... נו טוב, לא חשוב. אבל באמת: אם אתה יכול, נסה לגרום למלצרים שלנו להפסיק להשתמש ב"יקירי". לפעמים זה גורם לי להרגיש שבמקום טיפ אני משאיר אתנן.

מהן המשאלות הקולינריות שלכם ל-2013? הגיבו כאן באמצעות הפייסבוק


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו