בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדות מעוטרות-מישלן הזולות בעולם

רק בהונג קונג אפשר לאכול במסעדה שזכתה בכוכב בפחות מ-5 אירו, מסבירים במישלן. השולחן: צפוף עם סועדים זרים. התפריט: אטריות וונטון ממולאות חזיר, קרבי דג על הגריל, מרק נחש

13תגובות

תור של עשרות אנשים משתרך מדי יום בשעות הצהרים לפני שעריה של מסעדה קטנטנה בהונג קונג. מדובר בבית אוכל מעוטר בכוכב מישלן, שבו יכול אדם לפנק את עצמו במחיר השווה לכמה אירו בלבד. מסעדת “Ho Hung Kee” מחזיקה בכוכב מישלן מאז 2011. את המסעדה פוקדים המקומיים, אך גם תיירים נמשכים אליה בשל המוניטין שיצא לה. מוגשות בה מנות הדגל של דרום־סין תמורת סכום המתחיל ב-35 דולר הונג־קונגי (3.40 אירו).

כמו מאות מוסדות קטנים אחרים בהונג קונג, המכונים בדיאלקט המקומי cha chaan teng ("קנטינות תה"), מסעדה צנועה זו מגישה מנות פשוטות על בסיס אטריות (נודלס) ואורז: מרק אטריות וונטון (מעין רביולי עשויים בצק דק, וממולאים על פי רוב בחזיר ובשרימפס), או קונג'י - דייסה על בסיס אורז המוגשת עם תוספת כלשהי.

חלל המסעדה יכול לקלוט - בצפיפות - כחמישים סועדים, והסבה לשולחן אחד עם סועד זר היא הנוהג המקובל במקום. הבעלים הנוכחי, פאטי הו, היא כלתם של המייסדים. היא מעולם לא גיוונה את המתכונים המקוריים, מאחר שהיא רוצה שלקוחותיה יתנסו במפגש עם "תרבות קולינרית מסורתית", כדבריה. "המסעדות המודרניות שינו את דרך הכנת הוונטון, ומשתמשות למשל רק בשרימפס. אנחנו מעדיפים לשמר את המתכון המקורי, הכולל חזיר, מה שמעניק למאכל גוון קטיפתי", אומרת המנהלת. לדעתה, כבוד זה למסורות הוא שאיפשר לה לקבל את הכוכב הנחשק.

AFP

ב-2011, כאשר נודע לעובדים ב-”Ho Hung Kee” שמדריך מישלן העניק כוכב למסעדתם, הם קפצו משמחה. "שמסעדה קטנה כמו שלנו תקבל כוכב מישלן... הרגשתי שזו תעודת הערכה למסורת הקולינרית המייחדת את הונג קונג", נזכרת פאטי הו.

"ראיתי את התור המשתרך לפני המסעדה, הסתכלתי בתפריט, מצאתי את כל המנות המיוחדות של המטבח ההונג קונגי ורציתי לנסות", מספר ג'ורדן מוק, תושב העיר, ומתיישב בפנים, "הוונטון, הקונג'י, שוק החזיר... כל מנות הדגל של הונג קונג ושל מחוז גואנגדונג".

מסעדת “Tim Ho Wan”, אף היא מוסד צנוע מאוד המעוטר בכוכבי מישלן, מציעה סל של דים סאם, אותן מנות־ביס קנטונזיות, במחיר של 3 עד 5 אירו. “Pang's Kitchen”, עוד "מסעדת כוכב" במחיר זול, פונה אל החך הקנטונזי, ומציעה בתפריט שלה, בין השאר, קרביים של דג צלויים על הגריל ומרק נחש - מנות הנחשבות באזור כמעדנים.

לאכול מזון של מסעדה מכוכבת במחיר צנוע כל כך - "זה דבר אפשרי, ככל שאני יודע מניסיוני, רק בהונג קונג", אמר מיכאל אליס, המנהל הבינלאומי של מדריכי מישלן, לרגל הצגת המדריך על הונג קונג ומקאו בדצמבר 2012. "התפאורה ללא ספק אינה דומה לזו של מסעדת כוכב באירופה: לפעמים צריך לעמוד בתור, להצטופף בתוך אולם קטן מאוד ולשטוף את מקלות האכילה בקערת מים חמים", הוא הוסיף. "זה לא מאוד שיק, אבל המזון יוצא מן הכלל".

האם ההצלחה שדוכנים פשוטים אלה זוכה להם במדריכי מישלן תעלה להם לראש? “Ho Hung Kee” פתחה בינתיים עוד סניף במרכז מסחרי חדש לחלוטין, כדי לתת מענה לשטף הלקוחות הזרים. התפריט רחב יותר אך המחירים זהים לאלה הנהוגים בחנות המקורית הקטנה, מבטיחה פאטי הו.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו