בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ביקורת עסקית

ארוחה בהדסון היא תענוג קרניבורי עם תג מחיר לא צנוע

להדסון יש את הסטייקים מהטובים בארץ ללא עוררין, אבל האם זה מוצדק לשלם עליהם בשעת צהריים כל כך הרבה כסף?

37תגובות
סטייק בהדסון: מהטובים בארץ
עומר שוברט

אין עוררין על איכות הבשר בהדסון. מסעדת הבשרים שנפתחה לפני שבע שנים ברמת החייל השתבחה והתמקצעה עם השנים. פרות מבכירות, יישון יבש וטכניקות צלייה מוקפדות שמתגבשים לכדי סטייקים מהטובים בישראל. התענוג הקרניבורי הזה מגיע כמובן עם תג מחיר לא צנוע. ככה זה, בשר איכותי הוא עניין יקר בארצנו. לזכות אנשי הדסון ייאמר שהם מגישים בשר שמצליח לנמק את המחיר, עניין לא שכיח בלא מעט מסעדות בשרים עם רמות מחירים דומות.

העניין הוא שבצהריים מסעדות נבחנות בצורה אחרת. בטח אם הן מציעות תפריט עסקיות, שאמור להפוך את העסק למשהו יותר נגיש. ובמקרה הזה, בהדסון קצת כושלים. כי גם בשעות בצהריים הדילמה היא כמעט אותה דילמה: האם מוצדק לשלם 158 שקל על ארוחה הכוללת 300 גרם של סטייק אנטריקוט משובח אבל לא הרבה יותר מזה?

הדיל: ארוחה הכוללת מרק או סלט (ירוק או קולסלאו) ולימונדה או תה קר במחיר המנה העיקרית. עוד כולל תפריט הצהריים גרסאות מוקטנות של כמה מהמנות הראשונות במחירים מוזלים ומבצעים על האלכוהול.

האוכל: תפסנו את הדסון ביום לא טוב. לשמחתנו זה לא התבטא באיכות הבשר, אלא רק במה שמסביב. ולא שיש הרבה מסביב. בסך הכל שני סלטי עלים פשוטים שהגיעו כסוג של נשנוש פתיחה (ובטוח לא משהו שאפשר לקרוא לו מנה ראשונה מבלי להעליב את הז׳אנר) ותוספות בסיסיות שיוצאות עם העיקריות. נכון, להדסון מגיעים בשביל הבשר ובאמת שאין צורך ביותר מכמה תוספות סטנדרטיות לחיזוק תחושת השובע (במיוחד אם הסתפקתם בסטייק של 300 גרם), אבל הציפייה היא שהמעט הזה ייעשה במיומנות סבירה. שלסלט הירוק לא ישתרבבו עלים מרירים שיעיבו על טעמו ושהפירה יגיע במצב צבירה של פירה. כלומר, ירוכך מספיק טרם ההגשה ולא יפתיע עם חתיכות תפוחי אדמה קשיחות שהתגנבו לתערובת. שוב, זה לא העיקר, ועל הבשר שהוגש כאן לא נותר אלא להתענג. ובכל זאת, כשתג המחיר הוא כזה וכשלא מדובר בכמויות בשר אדירות, מותר לדרוש תוספות ראויות. סלט הקולסלאו, נשנוש הפתיחה השני, שהוסיפו לו כאן כמה בוטנים כדי שיהיה אפשר לכנות אותו קולסלאו וייטנאמי, היה חביב קצת יותר. אפשר להתלונן מעט על מתיקות היתר של הרוטב, אבל במקרה שלנו הוא עזר להפיג את הטעמים המרים שהותיר הסלט הירוק. ועדיין, זו לא היתה באמת מנה ראשונה.

סלט קולסלאו וייטנאמי וסלט ירוק: סלטי עלים פשוטים מדי כמנות ראשונות בהדסון
עומר שוברט

ואז הגיע האנטריקוט. צריך להתעכב על הסטייק הזה. נכון, יש בעיה מסוימת עם הבשר האדום בארץ, מה שהופך כל מפגש עם סטייק איכותי למאורע די מרגש. אבל יהיה עוול לשבח את נתח הבשר הזה רק על רקע השיממון שמסביב, מה גם שמי שמחפש סטייקים איכותיים יודע איפה למצוא אותם, אפילו בארץ. בהדסון מגישים בשר שלא טריוויאלי למצוא גם מחוץ לגבולותינו. זה סטייק שלא נשען רק על בחירה של בשר איכותי ותהליך יישון מוקפד, אלא כזה שמציג מיומנות גבוהה בחיתוך הנתח וטכניקת צלייה עילאית. אנטריקוט טוב הוא אנטריקוט שמן. אנטריקוט מצוין הוא אנטריקוט שנימי השומן הפנימיים שלו נמסו לתוך הבשר, עם מידת צלייה מדויקת שהוציאה מהם את המרב, מבלי שיישרפו. כאן אפשר להזמין אנטריקוט מידיום ולהיזכר שאנטריקוט מידיום יכול וצריך לצאת במרקם עדין ורך ולהציע את אותם טעמים עשירים שמפיקה צלייה טובה. ובמקרה הנוכחי, הסטייק התאדה מהצלחת ולא הותיר לנו אלא להצטער על כך שמדובר בנתח של 300 גרם בלבד.

לעיקרית נוספת הזמנו את כריך הסלופי ג׳ו המפורסם של הדסון. צריך להעריך את העובדה שמסעדת בשרים איכותית (ויקרה) הצליחה להתפרסם גם בזכות הכריך האמריקאי "הנחות", שמטופל כאן באותה מקצוענות ורצינות. בניגוד ללא מעט גרסות של הכריך שמותירות תחושה של בולונז בקטשופ שנדחף ללחמנייה, כאן מדובר בתערובת איכותית ובעיקר ומדויקת של נתחי בשר טובים ורטבים עדינים. וזה ממש לא מובן מאליו כשמדובר בתערובת שמבוססת על ברביקיו וקטשופ. בתוספת הלחמנייה המצוינת שספחה היטב הנוזלים, התקבלה עוד מנה ממכרת שהיינו שמחים לראות בממדים קצת יותר גדולים.

סלופי ג'ו בהדסון: ביצוע מוצלח לכריך מרושל
עומר שוברט

כתוספת נוספת אכלנו סלט עגבניות ״מוטי״. סלט יעיל ודי נדיב של עגבניות טריות ופלפלים חריפים, ששחו ברוטב לימוני מרענן. תוספת שהצטיינה בדיוק באלמנטים שצריך לחזק בדיל הצהריים של הדסון.

שירות ומהירות: יחס מרשים בין מלצרים לסועדים ומנות שיוצאות ללא שום עיכובים מיותרים הופכים את הדסון למכונה משומנת. 40 דקות וכל העניין מאחוריכם. סטנדרטים של הייטק.

תמורה לכסף: הארוחה העסקית בהדסון לא מצדיקה את התואר ארוחה עסקית. למעשה, היא כוללת, לצד העיקרית, רק לימונדה או תה קר ונשנוש פתיחה קטן. ובמסעדה עם רמת מחירים כזו, תפריט העסקיות צריך להציע דיל קצת יותר מפתה. להייטקיסטים של רמת החייל אין באמת אופציות בשריות טובות יותר בסביבה, לאחרים אין סיבה אמיתית להגיע לכאן דווקא בשעות הצהריים. הסטייקים המשובחים יחכו בערב עם אותו תג מחיר.

בקיצור: תוספת שלא תופסת.

חשבון:

סלט ירוק (במחיר העיקרית)

סלט קולסלאו (במחיר העיקרית)

אנטריקוט 300 גרם 158 שקל

סלופי ג׳ו BLT - 71 שקל

תוספת פירה (במחיר העיקרית)

תוספת סלט ״מוטי״ (במחיר העיקרית)

טיפ - 34 שקל

סה״כ - 263 שקל  

הדסון, הברזל 27, רמת החייל תל אביב, טלפון 03-6444733, תפריט העסקיות מוגש בימים א׳ עד ה׳ בין השעות 12:00 ל-17:00 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו