בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ביקורת עסקית

TYO: חבל שאי אפשר לאכול בעיניים

הלאונג'-בר היפני ברחוב אחד העם הוא בעיקר חגיגה של 'שוּפוּני': המנות מפוארות אבל האוכל בינוני. לפחות יש קינוח טעים (אבל הוא לא כלול בעסקיות)

10תגובות
מנת לאנץ' בוקס עם סושי ב-TYO
יח"צ

TYO היא מסעדת שופוני. ולא שיש בעיה עקרונית עם מסעדות שופוני, צריך גם כאלה. בטח באזור רוטשילד. אחרת איפה יפגשו שני מגישי הטלוויזיה הבכירים יפנים בחליפות? הבעיה היא שהשופוני ב-TYO הוא שופוני מגושם. שופוני שלא נתמך ברמת השירות, ההגשה או האוכל. מגש הסושי הענק למשל, שנשא בסך הכל 12 יחידות שנראו כסובלות מאימת החלל הריק, היה גדול על השולחן שלנו. גדול פיזית, כך שחלקו גלש החוצה. וכשמגש הענק הזה הגיע עוד בטרם פונו הראשונות, זה היה אירוע רב נפגעים שאילץ את המלצר להזעיק תגבורת. האמת, היה ברור שהמלצר הזה זקוק לתגבורת עוד בשלב ההזמנה, כשניסינו לברר מה כוללות המנות (התפריט ב-TYO אניגמטי למדי) וקיבלנו תשובות כמו ״זו מנה עם הרבה מגוון״.

את רמת האוכל ניסו לטשטש. סושיות ישראליות הביאו לדרגת אמנות את היכולת להסוות חומרי גלם בינוניים באמצעות תוספות משונות ופירוטכניקה. ב-TYO חומרי הגלם טובים יחסית, ובכל זאת לא לקחו כאן סיכונים מיותרים ולא ויתרו על הפירוטכניקה. זה לא הצליח לגרום למנות לפרוץ את מחסום הסביר. בכל מקרה, ב-TYO השיקו החודש תפריט עסקיות חדש ודי אטרקטיבי כלכלית, לפחות ביחס למחירי תפריט הערב. אם צריך לשלם על שופוני מגושם, עכשיו לפחות אפשר לעשות זאת בצהריים במחיר קצת יותר שפוי. ואם לשפוט לפי הפרצופים שניפקה חבורת הגברים שישבה בשולחן הארוך שבמרכז המסעדה למראה מגש הסושי הענק שהתקרב לעברם - במקרה שלהם זה היה באמת מגש עמוס בסושי ולא במנה ליחיד - לפעמים השופוני אפילו עושה את העבודה. על היפנים מהפגישה אני חושש שזה פחות עבד.

הדיל: מנת פתיחה (מיסו, חמוצים יפניים או אגדשי טופו) ומנה ראשונה (מרק שרימפס, ספרינג רול, סלט אצות ועוד) במחיר העיקרית. בתפריט הצהריים מעל 15 מנות עיקריות שונות, במחירים שנעים בין 65 שקל (מרק אטריות חריף) ועד 125 שקל (פילה בקר), עם מגוון של קומבינציות סושי במחירים שבין 72 שקל (קומבינצייה צמחונית) ל-112 שקל (קומבינציית TYO, עם סלמון וטונה).

אגדשי טופו - קוביות טופו בציר דאשי
עומר שוברט

האוכל: העסקית החדשה של TYO דומה לעסקית הוותיקה והמוצלחת של יאקימונו השכנה. העסקית של יאקימונו הכוללת גם שתייה חמה נותרה נדיבה יותר, אבל ב-TYO מציעים מגוון רחב בהרבה של מנות (וגם מנעד מחירים רחב יותר). פתחנו עם מרק מיסו שהיה קלאסי ויעיל ועם אגדשי טופו. חתיכות הטופו המטוגנות היו מצוינות. הן נעטפו בשבבי טמפורה עדינים וטוגנו במיומנות באופן שלא הפך אותן לספוגות שמן. הבעיה היתה שציר הדאשי שבו הן שחו היה עדין הרבה פחות, עם טעמי סויה אגרסיביים. לא נותר אלא לחלץ ממנו בזריזות את חתיכות הטופו הטובות.

נאסו מיסו, מנה ראשונה של חציל בגריל עם מיסו אדום, היתה מנה מאוד יפה ומאוד סתמית. החציל אמנם היה עשוי טוב, אבל לא ברור מדוע הונחו עליו צ׳יפס בטטה ופולי סויה, שלא הצליחו להפוך קשורים לעניין. אולי זה טוב לאינסטגרם. טטאקי פילה בקר, הראשונה הנוספת, סבלה מחוסר איזון בין כמות הרוטב לבשר. למזלנו, רוטב הפונזו הדומיננטי מדי לא נשפך בצורה אחידה, כך שניתן היה ליהנות משתי פרוסות בקר טובות שהצליחו לחמוק ממנו. ככל שהתקרבנו למוקד הרוטב פחתו הסיכויים לאתר ניצולים שהצליחו לשמור על טעמי בשר עד שנותרנו עם פונזו ומרקם בלבד.

חציל בגריל עם בטטה
עומר שוברט

גולת הכותרת של העסקית החדשה של TYO היא מנת ה-Lunch Box. בתפריט לא תמצאו את פירוט המרכיבים וגם המלצרים לא לגמרי בקיאים, אבל מדובר במנה עיקרית המוגשת בסגנון בנטו, קופסת האוכל היפנית המחולקת לתאים. הגרסה המקומית מגיעה בשני מגשים מוארכים (שחרגו אף הם מגודל השולחן שלנו) הכוללים חמישה תאים עם חמש מנות קטנות: סושי, יאקיטורי, ירקות בטמפורה, אורז עם סלמון וסלט של טונה אדומה. ההגשה הקופסתית אכן מרעננת ושוברת שגרה, גם הרעיון לייצר מיני ארוחת טעימות הוא חיובי בסך הכל, אבל המנות עצמן התבררו כבינוניות. בתא היאקיטורי המתין שיפוד סלמון לא חם מספיק ושיפוד קובה ביף שמי שאכל פעם קובה ביף אמיתי ירגיש מיד שלא מדובר באותו סוג בשר, אפילו לא במשהו קרוב. בתא של סלט הטונה הטעם השלט היה דווקא של הצנוברים, מה שהפך את העניין לקצת מוזר. שני התאים היותר מוצלחים היו אלה של הירקות בטמפורה - מתברר שמצטיינים פה בתחום, חבל שלא היה מדובר בתא גדול יותר - ושל האורז עם הסלמון שהגיע מעוטר טוביקו כתום שכרגיל היה מיותר (אבל כנראה שחייבים).

קופסת סושי
יח"צ

ותא הסושי? שם כשלו בסעיף הטמפרטורה. לא ברור אם זה החורף שחדר למטבח, סושי שהוכן מראש והמתין במקרר או דגים קרים מדי. זה לא באמת משנה. סושי קר מדי הוא סושי לא מספיק טוב. אותו סושי קר מדי הרכיב גם את העיקרית הנוספת - זאת שהגיעה על המגש הענק. קומבינציה בשם ״מזרח ומערב״ שכוללת סושי אינסייד אאוט משלושה סוגים: ספייסי טונה, סלמון עם גבינת שמנת וסלמון צרוב עם לימון, אספרגוס, אבוקדו וטמאגו. סושי מעניין, עם חומרי גלם טובים, שבטמפרטורה קצת יותר גבוהה יכול היה להיות טוב בהרבה. הקינוח הצליח להפתיע, ולא רק בגלל שהציפיות נמוגו. מוס שוקולד משובח בציפוי שוקולד מריר, שהוגש לצד עוגיית קוקילידה נימוחה ומענגת. חבל שהוא לא כלול בעסקית ומתומחר ב-46 שקל.

קינוח שוקולד TYO
עומר שוברט

שירות ומהירות: יותר מדי מלצרים טיפלו בנו, יותר מדי פערים בין רמות הידע שלהם התגלו במהלך הארוחה. TYO היא קצת בלגן שירותי, אבל אפשר להתנחם בכך שהמנות יוצאות מהר. לפעמים מהר מדי.

תמורה לכסף: קשה להתחמק מההשוואה לעסקית הוותיקה של יאקימונו, היפנית השכנה, שנותרה אופציה אטרקטיבית יותר עבור סושי איכותי בצהריים. עם זאת, ב-TYO בהחלט יכולים להפוך לאלטרנטיבת ראויה בקטגוריה, בעיקר בגלל המגוון הרחב בהרבה של המנות בתפריט. כל מה שחסר זה קצת יותר הקפדה בביצוע, בעיקר בגזרת הסושי.

בקיצור: רושם ראשוני.

חשבון:

אגדשי טופו (במחיר העיקרית)

מיסו (במחיר העיקרית)

טטאקי פילה בקר (במחיר העיקרית)

נאסו מיסו (במחיר העיקרית)

לאנץ׳ בוקס 110 שקל

קומבינציית מזרח ומעלה 88 שקל

מוס אקליפס 46 שקל

טיפ 37 שקל

סה״כ 281 שקל

TYO, מונטיפיורי 7, תל אביב, טלפון 03-9300333, תפריט העסקיות מוגש בימים א׳ עד ה׳ בין השעות 12:00 ל-18:00



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו