בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ההמבורגר הטבעוני של משק ברזילי נותן פייט להמבורגריות

במסעדה הצמחונית-טבעונית "משק ברזילי" תשלמו קצת יותר משישים שקל עבור ארוחה עסקית מצוינת (עם המבורגר מושלם), מצפון נקי ואשליית בריאות, רק חבל שכל זה לוקח הרבה מאוד זמן

41תגובות
ווג'יבורגר ובאן סלק במשק ברזילי
בן יוסטר

משק ברזילי לא זקוקה להנחת סלב של מסעדה צמחונית-טבעונית או לשקלול המתבקש של תנאי הפתיחה המאתגרים. משק ברזילי היא מסעדה צמחונית-טבעונית מצוינת שאפשר להגיע אליה מסיבות קולינריות טהורות ולא רק מטעמים מצפוניים או בריאותיים. ויותר משזה מעיד עליה, זה מעיד על מתחרותיה. כי לעתים נדמה שבגל החדש של המסעדות הצמחוניות/טבעוניות עסוקים בעיקר בחנפנות לאוכלי כל ובניסיונות לא מאוד מוצלחים לרקוח מן הצומח משהו שירגיש מן החי. במשק ברזילי לא עוסקים בזה. אולי משום שלפני יותר מעשור, כשנפתחה המסעדה במושב ירקונה, קריצה לאוכלי כל לא היתה על סדר היום הצמחוני. בקיצור, סטייק לחם לא תמצאו שם, וטוב שכך. כן תמצאו תפריט יצירתי למדי שמזכיר שאפשר לעשות לא מעט מפירות, ירקות, פטריות, קטניות וסויה, ושלא צריך לאנוס שום חומר גלם כדי להגיש ארוחה צמחונית-טבעונית ראויה.

רוצים לקבל כל טור של עומר שוברט ישירות למייל, מיד עם פרסומו? לחצו על ״התראות במייל״, כאן למעלה בשורת השיתוף

לפני שלוש שנים העתיקה המסעדה את משכנה לתל אביב. וזמן קצר אחר כך, ברוח המקום, האזור והתקופה החלה גם להציע ארוחות עסקיות משתלמות למדי (עוד עניין לא מובן מאליו במסעדות מהז׳אנר). ובדיוק כאן נכנסת לתמונה קלישאה יעילה במיוחד: אפשר להוציא את המסעדה מהמושב, אי אפשר להוציא את המושב מהמסעדה. ואם למטבח זה עושה חסד, לאנשים ממהרים שמחפשים עסקית מתוקתקת זה עלול לייצר בעיית לו״ז.

משק ברזילי
דודו בכר

הדיל: לחם, טחינה ומנת פתיחה (סלט, מרק או חומוס) במחיר המנה העיקרית. מחירי העיקריות נעים בין 48 שקל (אורז מלא עם ירקות) ועד 68 שקל (נודלס אסיאתי). עוד כוללת העסקית שתייה חמה במחיר הקינוח.

האוכל: אם ארוחת ערב במסעדה היא עניין של מצב רוח, ארוחת צהריים היא עניין של לוחות זמנים. וכדאי לקחת זאת בחשבון כשמגיעים לארוחת צהריים במשק ברזילי. שם מתנהלים באזור זמן אחר והאמרה הידועה ״אם זה לא מסתיים בתוך שעה, זו לא עסקית״ ממש לא תופסת. כמעט חצי שעה חלפה מהרגע בו התיישבנו ועד שדבר מאכל בא אל פינו. אני חושד שמדובר בסוג של אג׳נדה, משום שנדמה שממש מתאמצים כאן לא למהר לשום מקום. אנשי הצוות עסוקים בשיחות אישיות, רוב הסועדים שקועים במסכים או בספרים ונדמה שכל הנוכחים רוצים למשוך את הרגע ככל האפשר ולשהות כמה שיותר זמן במחיצת העצים שבחצר והעציצים הנאים שעל השולחנות. נאלצנו להתנחם בכוס מים שהגיעה עם פלח תפוז כל כך מתוק וטרי, עד שכמעט ולא התאפקנו וביקשנו אחד שלם.

סלט במשק ברזילי
עומר שוברט

רגע לפני שהתייאשנו, הגיעו מנות הפתיחה. חומוס וסלט. לא פתיחה גדולה - כמותית ואיכותית, אבל פתיחה טובה, גם אם לא מצדיקה את ההמתנה. החומוס היה ביתי, טרי ומתקתק, הודות לשפע עגבניות מיובשות וכמות נדיבה של בצל סגול. הסלט היה קטן, אך עשיר: קוביות אפרסמון, אורז בר שחור, עלי בייבי ובצלים, שטבלו במעט ויניגרט אבוקדו ומנגו. שתי מנות מרעננות וטובות, שהצליחו להתעלות מעל הכמות המעט עודפת של בצל סגול שניכרה בשתיהן. הן יצאו עם שלוש פרוסות של לחם מלא וטחינה מצוינת, שהעלתה שוב את התהייה מדוע טחינה במסעדות צמחוניות תמיד טובה יותר?

ביתי, טרי ומתקתק - החומוס של משק הברזילי
עומר שוברט

מנות הפתיחה נעלמו, שעון המחוגים הגדול של המסעדה גילה שחלפה כמעט שעה, אבל דבר לא עשה קולות של עיקרית. לא היתה ברירה אלא לנסות ולאתר את המלצרית שלנו. ובשלב הזה לא נדרש אלא מבט אחד רעב שגרם לה לגשת למטבח ולחזור משם עם העיקריות שלנו.

ההמבורגר של משק ברזילי (כנראה שחייבים) מצליח לבדל עצמו. זו לא עוד תערובת מגושמת שמנסה להידמות למקור, אלא קציצת פטריות שיטאקה שנותנת דרור לטעמיה המובחנים של הפטרייה. העדשים והאגוזים משמשים כאן על תקן הורה מלווה בלתי מורגש. במשק ברזילי יש עכשיו עניין שלם סביב הפטריות המצוינות הללו שמגדלת יאנה וורונצבה (שנהפכה לשם דבר בסצנת הפטריות המקומית) ו״מתאימות בול ל׳ניקוי אביב׳ לכל מי שנכנס לזה איתנו״. אני לא נכנס לזה איתנו, אבל ההמבורגר הזה בהחלט נכנס לזיכרון. לא רק בגלל הפטרייה המוצלחת, אלא גם (האמת, בעיקר) בשל הלחמנייה המאודה האדומה (בזכות מעט סלק שטעמו לא ניכר) והממכרת, שהפכה את הכל לחוויה רכה וספוגית, במובן הטוב של העניין. נדמה לי שגם בהמבורגריות בשרניות כדאי לשקול את העניין, טרנד הבריוש על סף מיצוי.   

עם העיקרית הנוספת חתכנו למטבח ההודי. מסאלה דוסה, מנה קלאסית של קרפ הודי שעליו תבשיל ירקות. בגרסה המקומית כוללת בלילת הדוסה עדשים כתומות ואורז אדום ובמקום להפוך לקרפים דקיקים ומסורתיים היא מטוגנת לכדי פנקייק רחב ועבה. וגם כאן, התוצאה היתה ספוגית במובן הטוב של העניין. מה טוב, מצוין. דוסת הענק ספגה היטב את הצ׳אטני המצוין ואת תערובת התבלינים הפיקנטית והרעיפה אותם על שיפוד הטופו ושיפוד הכרובית שהונחו עליה. מנה נפלאה, שהזכירה שלא צריך הרבה יותר ממבט קצר להודו כדי להפיק מנה צמחונית ראויה.   

למרות הפתיחה הצנועה, העיקריות העשירות הותירו אותנו שבעים לחלוטין. רגע לפני שגילינו שהשעון במסעדה מאחר בחמש דקות ואנחנו באיחור גדול משחשבנו, ביקשנו קינוח של סורבה חלבה עם אספרסו, שמתברר שמגיע מאניטה, הגלידרייה המשובחת שבשכונה. אין כמו כלכלת שיתוף.

שירות ומהירות: כולם מאוד נחמדים, כולם מאוד לא ממהרים. מומלץ ליישר קו, לא רק בסעיף המהירות. אחרת תקבלו פרצוף.

תמורה לכסף: קצת יותר משישים שקל עבור ארוחת מצוינת, מצפון נקי ואשליית בריאות. לא קניתם?  

בקיצור: משק חי ובועט.

חשבון:

חומוס (במחיר העיקרית)

סלט (במחיר העיקרית)

מסאלה דוסה - 65 שקל

ווג׳יבורגר - 62 שקל

סורבה - 20 שקל

טיפ - 22 שקל

סה״כ - 169 שקל

משק ברזילי, אחד העם 6 תל אביב, טלפון 03-5166329, תפריט העסקיות מוגש בימים א׳ עד ה׳, בין 12:00 ל-17:00



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו