בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

האם עומר מילר עדיין מתעניין במסעדה שלו?

אם לא אכפת לכם שהמנות קטנות והמלצרים מתחככים בכם עם שקיות זבל ענקיות, דיל הצהריים של מסעדת "חדר אוכל" הוא לא רע בכלל

43תגובות
עומר מילר במסעדת חדר האוכל
אורן זיו

מה מעסיק עכשיו את השף עומר מילר? הפרסומת הדוחה לאסם? הפוסט על הפיגוע בשרונה שעלה ונמחק? מה הוא עושה עם הזמן שהתפנה לאחר שמסעדתו "שולחן" הבעייתית נסגרה? הייתכן שהחליט להתרכז בחדר האוכל הישנה והטובה? הצחקתם לו את האינסטה. כי אם מישהו היה מתרכז בנעשה בחדר האוכל, כנראה שהיו נחסכים מאיתנו הלחם היבשושי, עוגת הגבינה שלא הצליחה והשירות המתפוגג. וזה כל כך חבל, משום שזו היתה יכולה להיות אחת מארוחות הצהריים היותר מוצלחות שאכלנו בזמן האחרון. עם ראשונות טובות, עיקריות נפלאות ותמחור הגון. עכשיו רק צריך לקוות שיש מישהו שעדיין מעניין אותו לשמוע מה התפקשש.

הדיל: ארוחה הכוללת מנה ראשונה, לחם ומטבלים ולימונדה במחיר המנה העיקרית. בין הראשונות: כרובית מטוגנת, קרם סלק, סלט עדשים ועוד (סלמון כבוש, קרפצ׳יו, עלי גפן ועוד בתוספת 12 שקל). מחירי העיקריות נעים בין 62 שקל (קציצות דג, קפלטי סלק ועוד) ועד 102 שקל (שיפוד פילה בקר).

האוכל: תחילה נאלצנו להתמודד עם לחם הדגנים המחומם. בשניות הראשונות, כשהחום עוד עטף אותו, זה היה אכיל. אבל מהר מאוד הכיכר המוארכת הקשיחה ונהפכה לגוש בצק בלתי טרי ובלתי לעיס. התסכול מהלחם הקשה משהו גבר ככל שהתקדמה הארוחה. תחילה משום שהמטבלים שיצאו איתו היו מוצלחים למדי: איולי צ׳יפוטלה ובעיקר פסטו עם אורגנו ופרמזן. וכשגם הראשונות וגם העיקריות הותירו אחריהן שאריות ראויות לניגוב, החלטנו לבקש לחם חדש. אלא שאז שלחנו מבט לעבר עמדת המלצרים. בתחתית העמדה, כמעט בגובה הרצפה, זיהינו את מגש הלחמים. פתוח, נטוש ועמוס בלחמים שנראו יותר מיובשים משלנו. אולי זו בכלל עמדה לייבוש לחם. ויתרנו וביקשנו חמאה בניסיון לרכך עצמאית את הפחמימה הצחיחה. 

הראשונות הבסיסיות הכלולות בעסקית של חדר האוכל האוכל קצת מבאסות. אם גם אתם מיציתם את קרם החצילים של מילר, נותרתם עם כמה סוגי סלטים, ירקות צלויים או איקרא. פנינו לראשונות הכרוכות בתוספת תשלום (12 שקל). כבד קצוץ וקובה התבררו כשתי מנות פשוטות ומוצלחות. הכבד הקצוץ, עם מידה טובה של שומן, יצא בטמפרטורה מדויקת (לא קר מדי ולא חם מדי, לא מובן מאליו בפסי ייצור מסעדתיים), כשעליו טבעות בצל מטוגנות ומלפפונים חמוצים חביבים. 

כבד קצוץ של מסעדת חדר אוכל
דנה מלמד

מנת הקובה המשיכה את הקו הפשוט והטוב. תערובת בשר עסיסית וטובה ומעטפת בורגול מוצלחת, שקיבלה צריבת חום נוספת שהפכה אותה לקריספית מהרגיל. שתי הקובות הלא גדולות - הטענה היחידה כלפי המנה הזו נוגעת לממדיה - הונחו על משטח של טחינה חביבה ורכז רימונים, ששוב הזכיר כמה חסר על השולחן לחם טוב.

קובה מטוגנת של חדר אוכל
דנה מלמד

העיקריות כמעט והשכיחו את גמגומי הפתיחה. קציצות השרימפס היו שיחוק של ממש. תחת ערימה קטנה ומעט גסה מדי של בצל, שמיר ועגבניות הסתתרו שלוש קציצות מופלאות. פריכות, נימוחות ובעיקר מלאות בטעמי שרימפס טריים. מעדן אמיתי, שהוגש על צזיקי קישואים מתקתק. שוב, מנה שהטענה היחידה לגביה נוגעת לגודלה: שלוש קציצות לא גדולות שהתקשו לעמוד בהגדרה של מנה עיקרית. בשלב ההזמנה המלצרית מילמלה משהו על תוספת כלשהי שיוצאת עם המנה, אבל זו לא הופיעה מעולם.

קציצות שרימפס
דנה מלמד

מנת הקפלטי סלק שמרה על הרמה הגבוהה. חמישה כיסונים יפים עשויים בצק פסטה עשיר במילוי קרם סלק מתקתק, שמוגשים לצד גוש ריקוטה טרי ועטופים בחמאת מרווה ארומטית. עוד מנה מצוינת. 

קפלטי סלק
דנה מלמד

חבל שלא עצרנו בשלב הזה, שכן שום דבר לא הכין אותנו למפח הנפש שהוגש לקינוח. בטח לא המלצר שהמליץ בביטחון על עוגת הגבינה הזאת. זו היתה עוגה שפשוט לא צלחה: דחוסה מדי, בעלת מרקם גושי וטעם של פודינג לא מוצלח. ניגבנו את פס השמנת שעיטר את העוגה והותרנו אותה כמעט בשלמותה. זה לא הפריע למלצר לפנות את הצלחת בלי לשאול שאלות. אולי כולם אוכלים רק את שכבת השמנת?

עוגת גבינה של חדר האוכל
דנה מלמד

שירות ומהירות: חוויה לא אחידה, כמו כל הארוחה הזאת: מה שהתחיל עם מלצרים יעילים שדאגו אפילו לכיסא עבור התיקים, הסתיים בדקות ארוכות של ניסיונות לאתר מלצר כדי לקבל חשבון, כשברקע ריח גז חריף ומלצרים שמתחככים בנו עם שקיות זבל ענקיות.

תמורה לכסף: העסקית הבסיסית של חדר האוכל (62 שקל) היא עדיין דיל מצוין. עם קצת יותר הקפדה ומנות קצת יותר משביעות, גם העסקיות היקרות יותר יהיו מוצדקות.

בקיצור: צומת מילר.

חשבון:

קובה - 12 שקל

כבד קצוץ - 12 שקל

קפלטי סלק - 62 שקל

קציצות שרימפס - 72 שקל

עוגת גבינה - 34 שקל

טיפ - 28 שקל

סה״כ - 220 שקל

חדר האוכל, שאול המלך 23 תל אביב, טלפון 03-6966188, תפריט העסקיות מוגש בימים א׳ עד ה׳ בין השעות 12:00 ל-16:00



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו